25.7 C
Willemstad
• dinsdag 31 januari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

Schotte’s druktank leugen en ”pastechi”

Deze week werd Curacao geconfornteerd met de zoveelste leugen van premier Gerrit Schotte, de druktank, die werd aangekondigd als een geschenk, maar in werkelijkheid een bedrijf is van een goede vriend van de premier.

Het vehaal

Met veel omhaal van woorden verklaarde minister president Schotte in Maart in het bijzijn van de minister van Volksgezondheid (MFK) dat Curacao een druktank (De drukcabine, ofwel hyperbare kamer) cadeau had gekregen van Venezuela.

Pers

CURAÇAO – Decompressieziekte kan binnenkort ook op Curaçao zelf worden behandeld. Vanmiddag werd de nieuwe druktank, een geschenk van Venezuela, officieel in ontvangst genomen. Minister Jacinta Constantia van Gezondheid tekende in het World Trade Center Curaçao het contract (Vergeperst -03-2012 18:31 | NIEUWS | Froukje Sijtsma)
(einde pers)
Het begon al te ”stinken‘toen bleek dat de druktank minstens twee keer in gebruik werd genomen.
Een keer in Maart en de tweede keer in Juli.

Pers

Druktank
Amigoe
20 maart, 2012 –
WILLEMSTAD — Bij het WTC is vrijdag de nieuwe druktank officieel in gebruik genomen. Deze is afkomstig uit Venezuela en werd onder anderen bekostigd door zakenman Vittorio de Stefano van de Caribbean Medical University.
(einde pers)
Maar toen in mei een erstig duikongeval zich voordeed, bleek de druktank helemaal niet in gebruik te zijn.
De vrouw was samen met haar 34-jarige vriend een duik aan het maken in de zee bij Marie Pampoen toen ze op een flinke diepte bewusteloos raakte. Het duikhorloge van het tweetal stond op 65 meter diepte.

De 34-jarige man had de vrouw naar de wateroppervlakte gebracht waarna zij op het strand gelijk werd gereanimeerd, maar dit mocht niet baten. Het slachtoffer overleed even later in het ziekenhuis. De man is met ernstige decompressieverschijnselen overgebracht naar Bonaire voor behandeling in een decompressietank. Maar overleed toch.

In eerste instantie was de verwachting dat de tank in mei operationeel zou zijn, maar deze deadline werd niet gehaald. De streeftijd werd verschoven naar september, maar een fataal duikongeluk in mei zette druk achter de zaak. Constancia liet kort na het ongeluk weten dat de tank per 1 juli operationeel zou zijn. Deze datum werd echter niet gehaald, omdat er nog wat puntjes op de ‘i’ moesten worden gezet.
Uitendelijk werd het ”echt” officieel op 27 Juli in gebruik genomen.
Met grote verbazing kwam na de opening de grote aap uit de mauw toen bleek dat de druktank helemaal geen schenking is. De druktank is het eigendom van een bedrijf van de Venezolaanse zakenman Vitorrio De Stefano en het ziekenhuis moet de zorg bij het bedrijf van inkopen.

Relatie Schotte met De Stefano

De vriendschap tussen Schotte en De Stefano is niet onbekend. In 2006 ontdekte ik als minister van Onderwijs een overeenkomst met deze universiteit door tussenkomst van de gedeputeerde van toerisme, Gerrit Schotte, om voor een bedrag van ruim 1,5 miljoen opleidingen te verzorgen voor drop-outs. Deze overeenkomst heb ik als minister gelijk stopgezet omdat het op zijn minst vreemd is dat een universiteit opleidingen gaat verzorgen aan drop-outs zonder daarvoor enige ervaring te hebben.
In 2010 kreeg Premier Schotte ( hij is een school dropout) amper een paar dagen in functie als premier een eredoctoraat van de univeriteit, Caribbean International University (CIU), van Vitorio De Stefano. Hierover heb ik toen een kritische brief geschreven waarin ik voorspelde dat De Stefano hiervoor zeker wat terug zou krijgen. Zie link  http://www.antilliaansdagblad.com/nl/opinie/2250-eredoctoraat-schotte.
Schotte doctor honoris causa in Venezuela 2012

Terug naar de druktank

 Het is dan ook niet vreemd dat De Stefano nu een flinke kluif krijgt. (foto onder: druktank)

Feit blijft wel dat Premier Schotte heeft gelogen toen hij verklaarde dat de tank een geschenk was. Bovendien heeft de druktank het wapen van Curacao en is daarmee op z’n minst moeite gedaan om te bewijzen dat de druktank het eigendom is van Curacao.

Druktank in het Sehos

Venezuela connection

Het bedrijf die de druktank exploiteert wordt beheerd door Venezolanen: Centro Medico del Caribe, een medisch klinisch behandelcentrum.
Blijkbaar gaan alleen venezolaanse artsen/specialisten en zelfs hulppersoneel daar werken (dus diploma-erkenning en alles) en dat TOTDAT het nieuwe ziekenhuis klaar is. dus, voor een periode van 5-10 jaar. Het is dus duidelijk dat de goede vriend van premier Schotte en zijn gezelschap hier goed aan gaat verdienen.
 pastechi
En toch vallen er wat kruimels voor iemand op Curacao en wel de echtgenote van Charles Cooper, de minister van verkeer en infrastructuur ,is directeur van het behandelingscentrum, de zgn pastechi = politieke gunstgave.
Tenslotte gaat ook de universiteit van De Stefano hieraan verdienen omdat de opleiding door deze universiteit wordt verzorgd. Triest is dat deze universiteit niet geaccrediteerd is.
Inschrijvingen voor accreditatie druktank behandelingen

Curso en El Area de Medicina Hiperbarica

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -