26 C
Willemstad
• donderdag 20 januari 2022 09:54

Laatste reacties

- Advertentie -

Schotte’s druktank leugen en ”pastechi”

- Advertentie -

Deze week werd Curacao geconfornteerd met de zoveelste leugen van premier Gerrit Schotte, de druktank, die werd aangekondigd als een geschenk, maar in werkelijkheid een bedrijf is van een goede vriend van de premier.

Het vehaal

Met veel omhaal van woorden verklaarde minister president Schotte in Maart in het bijzijn van de minister van Volksgezondheid (MFK) dat Curacao een druktank (De drukcabine, ofwel hyperbare kamer) cadeau had gekregen van Venezuela.

Pers

CURAÇAO – Decompressieziekte kan binnenkort ook op Curaçao zelf worden behandeld. Vanmiddag werd de nieuwe druktank, een geschenk van Venezuela, officieel in ontvangst genomen. Minister Jacinta Constantia van Gezondheid tekende in het World Trade Center Curaçao het contract (Vergeperst -03-2012 18:31 | NIEUWS | Froukje Sijtsma)
(einde pers)
Het begon al te ”stinken‘toen bleek dat de druktank minstens twee keer in gebruik werd genomen.
Een keer in Maart en de tweede keer in Juli.

Pers

Druktank
Amigoe
20 maart, 2012 –
WILLEMSTAD — Bij het WTC is vrijdag de nieuwe druktank officieel in gebruik genomen. Deze is afkomstig uit Venezuela en werd onder anderen bekostigd door zakenman Vittorio de Stefano van de Caribbean Medical University.
(einde pers)
Maar toen in mei een erstig duikongeval zich voordeed, bleek de druktank helemaal niet in gebruik te zijn.
De vrouw was samen met haar 34-jarige vriend een duik aan het maken in de zee bij Marie Pampoen toen ze op een flinke diepte bewusteloos raakte. Het duikhorloge van het tweetal stond op 65 meter diepte.

De 34-jarige man had de vrouw naar de wateroppervlakte gebracht waarna zij op het strand gelijk werd gereanimeerd, maar dit mocht niet baten. Het slachtoffer overleed even later in het ziekenhuis. De man is met ernstige decompressieverschijnselen overgebracht naar Bonaire voor behandeling in een decompressietank. Maar overleed toch.

In eerste instantie was de verwachting dat de tank in mei operationeel zou zijn, maar deze deadline werd niet gehaald. De streeftijd werd verschoven naar september, maar een fataal duikongeluk in mei zette druk achter de zaak. Constancia liet kort na het ongeluk weten dat de tank per 1 juli operationeel zou zijn. Deze datum werd echter niet gehaald, omdat er nog wat puntjes op de ‘i’ moesten worden gezet.
Uitendelijk werd het ”echt” officieel op 27 Juli in gebruik genomen.
Met grote verbazing kwam na de opening de grote aap uit de mauw toen bleek dat de druktank helemaal geen schenking is. De druktank is het eigendom van een bedrijf van de Venezolaanse zakenman Vitorrio De Stefano en het ziekenhuis moet de zorg bij het bedrijf van inkopen.

Relatie Schotte met De Stefano

De vriendschap tussen Schotte en De Stefano is niet onbekend. In 2006 ontdekte ik als minister van Onderwijs een overeenkomst met deze universiteit door tussenkomst van de gedeputeerde van toerisme, Gerrit Schotte, om voor een bedrag van ruim 1,5 miljoen opleidingen te verzorgen voor drop-outs. Deze overeenkomst heb ik als minister gelijk stopgezet omdat het op zijn minst vreemd is dat een universiteit opleidingen gaat verzorgen aan drop-outs zonder daarvoor enige ervaring te hebben.
In 2010 kreeg Premier Schotte ( hij is een school dropout) amper een paar dagen in functie als premier een eredoctoraat van de univeriteit, Caribbean International University (CIU), van Vitorio De Stefano. Hierover heb ik toen een kritische brief geschreven waarin ik voorspelde dat De Stefano hiervoor zeker wat terug zou krijgen. Zie link  http://www.antilliaansdagblad.com/nl/opinie/2250-eredoctoraat-schotte.
Schotte doctor honoris causa in Venezuela 2012

Terug naar de druktank

 Het is dan ook niet vreemd dat De Stefano nu een flinke kluif krijgt. (foto onder: druktank)

Feit blijft wel dat Premier Schotte heeft gelogen toen hij verklaarde dat de tank een geschenk was. Bovendien heeft de druktank het wapen van Curacao en is daarmee op z’n minst moeite gedaan om te bewijzen dat de druktank het eigendom is van Curacao.

Druktank in het Sehos

Venezuela connection

Het bedrijf die de druktank exploiteert wordt beheerd door Venezolanen: Centro Medico del Caribe, een medisch klinisch behandelcentrum.
Blijkbaar gaan alleen venezolaanse artsen/specialisten en zelfs hulppersoneel daar werken (dus diploma-erkenning en alles) en dat TOTDAT het nieuwe ziekenhuis klaar is. dus, voor een periode van 5-10 jaar. Het is dus duidelijk dat de goede vriend van premier Schotte en zijn gezelschap hier goed aan gaat verdienen.
 pastechi
En toch vallen er wat kruimels voor iemand op Curacao en wel de echtgenote van Charles Cooper, de minister van verkeer en infrastructuur ,is directeur van het behandelingscentrum, de zgn pastechi = politieke gunstgave.
Tenslotte gaat ook de universiteit van De Stefano hieraan verdienen omdat de opleiding door deze universiteit wordt verzorgd. Triest is dat deze universiteit niet geaccrediteerd is.
Inschrijvingen voor accreditatie druktank behandelingen
- Advertentie -

Curso en El Area de Medicina Hiperbarica

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PZC | Ambachtse verdachte (32) van doodsteken Lorenzo vluchtte naar Curaçao en wacht nu op uitlevering

Folkert Van Der Krol De 32-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht die wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke steekpartij in Rotterdam-West blijkt vorige week te zijn gevlucht naar Curaçao....

DH | Corallo claims his phone was hacked on orders of Italy and the Netherlands

PHILIPSBURG--St. Maarten-based casino owner Francesco Corallo, also known as “King of the Slots”, is suing an Israeli spyware company and related entities for allegedly conspiring with his...

PBC | Nieuwe kabinet Rutte heeft nog geen tijd gehad om Caribische dossiers te lezen, Rijksministerraad uitgesteld

Persbureau Curacao De rijksministerraad van komende vrijdag is uitgesteld tot 4 februari. Reden is dat de nieuwe bewindslieden van het kabinet Rutte IV meer tijd nodig hebben om...

ParadiseFM | Vonnis Braam aangehouden

De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak die MFK-statenlid Braam heeft gespannen. Braam werd vorig jaar voorgedragen als minister van Justitie maar kwam niet...

Democracy now! | Tuesday, January 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -