28 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 05:49

Laatste reacties

- Advertentie -

Schotte: Ik verwacht meer acties om mij de mond te snoeren

schotte12112013WILLEMSTAD — Er wordt alles aan gedaan om parlementariër Gerrit Schotte (MFK) de mond te snoeren. Althans, dat is wat hij denkt. Dit zei hij duidelijk geagiteerd tijdens de begrotingsbehandeling gistermiddag.

Advertentie

- Advertentie -

Volgens Schotte waren de acties van een dag eerder – uitgevoerd door het Openbaar Ministerie, de Landsrecherche en het Recherche Samenwerkingsteam (RST) – in zijn woning en andere panden, een poging om hem te belemmeren bij het uitvoeren van zijn taak als volksvertegenwoordiger.

“Gisteren kon ik niet aanwezig zijn, maar ik ben er vandaag wel om namens mijn volk te spreken.”

Schotte heeft Nelson Navarro in zijn hoedanigheid als minister van Justitie, zelfs gevraagd of er nog meer acties zullen komen om dit te bereiken.
Navarro was tijdens de begrotingsbehandeling in de Staten aanwezig als waarnemend minister van Economische Ontwikkeling, aangezien Stanley Palm voor werkbezoek in het buitenland is.
De reactie van de MFKleider kwam nadat hij door Statenvoorzitter Mike Franco werd onderbroken, voor een uitleg over wat er eerder is afgesproken over het verloop van de begrotingsbehandeling.
Volgens Franco stelde Schotte gisteren te veel vragen aan Navarro, die eigenlijk aan de ministers van Bestuur, Planning en Dienstverlening, Etienne van der Horst en José Jardim van Financiën gesteld moeten worden.
Schotte mocht gisteren alleen vragen stellen die gericht zijn aan de minister van Economische Ontwikkeling.
De parlementariër werd onderbroken nadat hij vragen stelde over bezuinigingsmaatregelen die volgens hem op basis van leugens door de regering zijn genomen.
De MFKleider haalde daarbij ook de overheidsplannen aan, om vakantiegeld en bonussen van de ambtenaren te halveren en om loontrede en indexering te bevriezen.
Hij wil verder weten waarom de vakbonden voorgelogen worden over het aantal aangenomen ambtenaren in overheidsdiensten tijdens zijn regeerperiode.
Tevens wil hij van de regering weten wat de negatieve gevolgen zijn van de genomen maatregelen. De onderbreking door Franco was mogelijk een poging om zijn eigen partij te beschermen, zei Schotte direct na de uitleg van de Statenvoorzitter.
Daarnaast maakte hij duidelijk dat hij altijd zal blijven praten om zijn volk te beschermen tegen de ongeoorloofde maatregelen van de regering.

Ik heb meer leiderschap dan u voorzitter en ben vandaag aanwezig om mijn werk te doen”, voegde hij daaraan toe.

Schotte benadrukte verder dat niemand hem zijn werk kan belemmeren, alhoewel hij wel verwacht dat er alles aan gedaan zal worden om dit te bereiken.
Verder was Schotte helemaal niet te spreken over de afwezigheid van de minister van Economische Ontwikkeling, Stanley Palm, tijdens de begrotingsbehandeling.

Het rapport dat vorige week is uitgebracht, meldt dat de werkloosheid op het eiland 10 procent bedraagt. En de minister die moet uitleggen wat hij van plan is te doen om meer personen aan het werk te krijgen, is gewoon niet aanwezig.”

bron: Amigoe

- Advertisement -

To Top

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -