Schotte: Ik verwacht meer acties om mij de mond te snoeren

schotte12112013WILLEMSTAD — Er wordt alles aan gedaan om parlementariër Gerrit Schotte (MFK) de mond te snoeren. Althans, dat is wat hij denkt. Dit zei hij duidelijk geagiteerd tijdens de begrotingsbehandeling gistermiddag.

Advertentie

Volgens Schotte waren de acties van een dag eerder – uitgevoerd door het Openbaar Ministerie, de Landsrecherche en het Recherche Samenwerkingsteam (RST) – in zijn woning en andere panden, een poging om hem te belemmeren bij het uitvoeren van zijn taak als volksvertegenwoordiger.

“Gisteren kon ik niet aanwezig zijn, maar ik ben er vandaag wel om namens mijn volk te spreken.”

Schotte heeft Nelson Navarro in zijn hoedanigheid als minister van Justitie, zelfs gevraagd of er nog meer acties zullen komen om dit te bereiken.
Navarro was tijdens de begrotingsbehandeling in de Staten aanwezig als waarnemend minister van Economische Ontwikkeling, aangezien Stanley Palm voor werkbezoek in het buitenland is.
De reactie van de MFKleider kwam nadat hij door Statenvoorzitter Mike Franco werd onderbroken, voor een uitleg over wat er eerder is afgesproken over het verloop van de begrotingsbehandeling.
Volgens Franco stelde Schotte gisteren te veel vragen aan Navarro, die eigenlijk aan de ministers van Bestuur, Planning en Dienstverlening, Etienne van der Horst en José Jardim van Financiën gesteld moeten worden.
Schotte mocht gisteren alleen vragen stellen die gericht zijn aan de minister van Economische Ontwikkeling.
De parlementariër werd onderbroken nadat hij vragen stelde over bezuinigingsmaatregelen die volgens hem op basis van leugens door de regering zijn genomen.
De MFKleider haalde daarbij ook de overheidsplannen aan, om vakantiegeld en bonussen van de ambtenaren te halveren en om loontrede en indexering te bevriezen.
Hij wil verder weten waarom de vakbonden voorgelogen worden over het aantal aangenomen ambtenaren in overheidsdiensten tijdens zijn regeerperiode.
Tevens wil hij van de regering weten wat de negatieve gevolgen zijn van de genomen maatregelen. De onderbreking door Franco was mogelijk een poging om zijn eigen partij te beschermen, zei Schotte direct na de uitleg van de Statenvoorzitter.
Daarnaast maakte hij duidelijk dat hij altijd zal blijven praten om zijn volk te beschermen tegen de ongeoorloofde maatregelen van de regering.

Ik heb meer leiderschap dan u voorzitter en ben vandaag aanwezig om mijn werk te doen”, voegde hij daaraan toe.

Schotte benadrukte verder dat niemand hem zijn werk kan belemmeren, alhoewel hij wel verwacht dat er alles aan gedaan zal worden om dit te bereiken.
Verder was Schotte helemaal niet te spreken over de afwezigheid van de minister van Economische Ontwikkeling, Stanley Palm, tijdens de begrotingsbehandeling.

Het rapport dat vorige week is uitgebracht, meldt dat de werkloosheid op het eiland 10 procent bedraagt. En de minister die moet uitleggen wat hij van plan is te doen om meer personen aan het werk te krijgen, is gewoon niet aanwezig.”

bron: Amigoe

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *