27.2 C
Willemstad
• donderdag 9 december 2021 04:29

Laatste reacties

- Advertentie -

Asjes: De patiënt Curaçao bloedt

Asjes05092013WILLEMSTAD — De patiënt Curaçao is aan het bloeden en er is dringend actie vereist. Dit stelde premier Ivar Asjes (PS) gisteren tijdens de voortzetting van de begrotingsbehandeling, met de begroting voor het ministerie van Algemene Zaken. Volgens de premier dient er op de personeelsuitgaven van de overheid bezuinigd te worden om zo onder meer de dienstverlening aan het volk in de toekomst te kunnen blijven garanderen.

Advertentie

- Advertentie -

Bij de aanvang van de interventie in de Staten gisteravond stond Asjes stil bij de voor vandaag aangekondigde vergadering onder werktijd van zeven overheidsvakbonden.
Asjes benadrukte dat vooral de stelling van onderwijsvakbond Sitek, dat er vandaag geen school zou zijn, niet klopte.
Alleen de minister van Onderwijs kan aangeven of er wel of niet school zal zijn, aldus Asjes, die op dit moment op interim-basis is belast met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS).

En als minister zeg ik dan dat er morgen ook school is. En ik roep alle leerkrachten op om morgen op het werk te verschijnen.”

Asjes benadrukte dat de maatregelen die de regering wil nemen om haar personeelskosten te verlagen pijnlijk zijn, maar dat zij wel noodzakelijk zijn.

De huidige situatie is heel ernstig. Er moeten vervelende stappen worden genomen. Vanaf 2008 hadden maatregelen genomen moeten worden in de gezondheidszorg en om de personeelskosten te verlagen. Echter, deze maatregelen zijn uitgebleven.
Maar de leden van deze coalitie en dit kabinet kiezen ervoor om hun verantwoordelijkheid te nemen in het belang van Curaçao.
Deze vervelende maatregelen die nu genomen moeten worden zijn nodig, omdat de patiënt Curaçao aan het bloeden is. Dit is de waarheid.”

Volgens de PS-premier zou elke regering die nu aan de macht zou zijn geweest, gedwongen zijn om maatregelen te nemen, als zij daadwerkelijk het belang van het land Curaçao op de eerste plaats had staan.
Asjes greep ook terug naar een persconferentie van juni 2012, waarin de toenmalige regering inging op de financiële situatie van het land.
Deze persconferentie vond plaats voordat Curaçao een aanwijzing van de Rijksministerraad had gekregen.
Hij haalde hierbij een citaat van de op 5 mei van dit jaar vermoorde PS-leider Helmin Wiels aan, die aangaf dat toenmalig minister van Financiën George ‘Jorge’ Jamaloodin (MFK) ‘geen enkele notie had van financiën’, om aan te geven dat het eiland te maken had met een incapabele minister van Financiën.
Als deze minister indertijd opzij zou zijn geschoven, had Curaçao niet met de huidige problemen gezeten, aldus Asjes gisteren.

bron: Amigoe

- Advertisement -

To Top

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in
 1. Ik vroeg me af waarom zij niet andere oplossingen zoeken. Via een andere manier bezuinigen

  Bijvoorbeeld:
  – Curacao leeg plunderen: Buitenlanders die medicijnen via hun SVB kaart krijgen die eigenlijk bestemd zijn voor hun familieleden in het buitenland
  – Geld naar verkeerde mensen: Mensen die bijstand uitkering krijgen maar zwart werken en/of in criminele wereld zitten
  – Salaris verlagen met mensen te hoge salarisen
  – Koopkracht stimuleren: De te hoge prijzen in supermarkets verlagen zodat mensen meer geld overhouden om in andere dingen te investeren..meer koopkracht

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -