Schorsing Sulvaran geen te zware straf

Door: Rick Hart

 Peppie Sulvaran

Peppie Sulvaran

Willemstad – Peppie Sulvaran moet geschorst worden als advocaat door de Raad van Toezicht. Dat vindt de Orde van Advocaten. Alleen een berisping is volgens Caroline Fiévez, de deken van Orde van Advocaten niet voldoende. “De recente uitlatingen door meester Sulvaran in de rechtszaal en in verschillende media kunnen niet door de beugel, zijn grievend en hebben het vertrouwen in de advocatuur geschaad”, zegt Fiévez.

Advertentie

De Orde van Advocaten heeft daarom een klacht ingediend bij de Raad van Toezicht tegen Peppie Sulvaran.
De Raad van Toezicht is het tuchtcollege voor advocaten.
Sulvaran riep volgens Fiévez in een zitting eind vorig jaar tegen een rechter

Sodemieter op”, noemde begin dit jaar diezelfde rechter in de pers een crimineel, publiceerde naar aanleiding van het afgewezen wrakingsverzoek van 6 januari jl. in het Antilliaans Dagblad van 9 januari jl. het opiniestuk ”Vergissing of corrupte rechters” en beschuldigde vorig jaar de president van de Centrale Bank ervan door en door corrupt te zijn.

Ook het Openbaar Ministerie zou volgens de advocaat niet deugen. Het pleidooi van 9 januari jongstleden in het door Tromp aangespannen kort geding tegen Fundashon KorsouFuerte i Outonomo, de stichting van Sulvaran,is een politiek manifest. Politiek bedrijven in de rechtszaal past een advocaat niet”, aldus Fiévez.

De Orde van Advocaten heeft in verband met de discussies die door de uitlatingen van advocaat Sulvaran zijn ontstaan, de Raad van Toezicht verzocht de klacht met voorrang en op korte termijn te behandelen.
Fiévez hoopt dat er binnen enkele maanden een uitspraak volgt.

Ze legt uit wat de klacht tegen Sulvaran inhoudt.

Caroline Fiévez in gesprek met Rick Hart.

bron: Radio Hoyer2aran

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *