Schoonmaakactie Caracasbaai boven en onder water

spigt_logoWILLEMSTAD — De aan de Caracasbaai gevestigde duikschool CURious2DIVE en Pop’s Place organiseren in samenwerking met Stichting Uniek Curaçao, aanstaande zaterdag een schoonmaakactie van de Caracasbaai, zowel aan wal als onder water.
De duikschool zal met vrijwilligers de jacht openen op de voor de onderwaternatuur schadelijke vissoort de koraalduivel, terwijl Uniek Curaçao de schoonmaakactie aan wal zal coördineren.

De vrijwilligers voor de ‘schoonmaakactie’ kiezen of ze de jacht willen openen op de koraalduivel of dat zij afval uit het water willen verwijderen.
Het verzamelen van de vrijwilligers vindt om negen uur ‘s ochtends plaats.
Zij kunnen gedurende de dag rekenen op water en vruchtensappen, geleverd door Pop’s Place. Op de laatstgenoemde locatie zal er tevens een barbecue worden gegeven, waarbij de gevangen koraalduivels gegrild zullen worden en het publiek de vissoort gratis kan proeven.
Eigenaar van de duikschool Hans Pleij licht toe:

“We hopen dat uit deze schoonmaakactie wellicht een vereniging voor lokalen kan voortvloeien, die ook een sociale toegevoegde waarde zou kunnen hebben. Mensen die wellicht in de toekomst bijeen willen komen om zich voor natuurbehoud in te zetten, niet alleen boven maar ook onder water.
De hoop is dat we dan niet alleen bij Caracasbaai dergelijke schoonmaakacties kunnen organiseren, maar ook op andere stranden.”

Hij hoopt zo de bewustwording van de onderwaternatuur te verhogen.

“Bewustwording van wat de onderwaterwereld te bieden heeft, maar ook hoe kwetsbaar ze is.
Dit moet op lange termijn voor een schonere omgeving zorgen en de verdere vernietiging van koraal tegengaan”

, aldus Pleij, die de bevolking oproept om deel te nemen aan de schoonmaakactie.
Hij licht toe dat de vrijwilligers die de jacht willen openen, tegen een gereduceerd tarief de duikuitrusting kunnen huren.
Belangstellenden die vrijwillig aan de actie deel willen nemen, kunnen hiervoor een mail naar [email protected] sturen.
Voor de schoonmaak aan wal kan men een mail sturen naar [email protected] .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *