30 C
Willemstad
• donderdag 7 december 2023

Democracy now! | Wednesday, December 6, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Groot gebied met regen in aantocht Groot gebied met regen in aantocht

Sanne van den Boomen Een grote depressie met regen is onderweg vanuit het westen richting het Caribisch gebied. Dat is op satellietbeelden te zien. Ook de Meteorologische Dienst...

Nu.cw | Vrouwen tijdens hike verdwaald, door Kustwacht gered

Twee vrouwen zijn dinsdag in de omgeving van Dos Pos op Bonaire tijdens het hiken verdwaald geraakt. Uiteindelijk werden ze teruggevonden doordat ze zelf lichtsignalen gaven. Dat...

Nu.cw | Bevolkingsregister en rijbewijzenbureau maandagmiddag gesloten

Door: Britt van Garderen Het Bevolkingsregister (Kranshi) en het Rijbewijzenbureau zullen maandag 11 december vanaf 12.00 uur ‘s middags gesloten zijn voor het publiek. Deze sluiting is in...

PBC | Curaçao en andere eilanden hebben urgent gezondheidsonderzoek nodig

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een recent uitgebracht verkenningsrapport genaamd ‘Programmeren gezondheidsonderzoek in het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden’ werpt een belangrijk licht op de gezondheidsuitdagingen waarmee...
- Advertisement -spot_img

Schoolmelk aan bod in debat Staten

HomeMediaSchoolmelk aan bod in debat Staten

Nieuwe minister van Onderwijs, Irene Dick, ook aanwezig

Irene DickWillemstad – Tijdens een parlementsvergadering die voor vanochtend 09.00 uur is opgeroepen, zullen de Staten debatteren over het onderwerp schoolmelk.

Advertentie

De vergadering vindt plaats op verzoek van coalitiepartij MFK en na enige onzekerheid over de levering van melk op scholen.
Het kabinet Asjes maakte begin dit jaar bekend dat de levering van schoolmelk niet langer door Lovers, die dit al circa 15 jaar doet, zou worden gedaan.
Lovers-directeur Oswald van der Dijs liet weten dat het bedrijf vorig jaar in juli nadat er een openbare aanbesteding had plaatsgevonden, een contract had gekregen voor de levering van schoolmelk.

,,We kregen te horen dat het akkoord was dat Lovers door zou gaan met de levering in het nieuwe schooljaar”, aldus Van der Dijs.

Maar daarna gebeurde er volgens Van der Dijs niets meer met het contract en bleven de schoolkinderen die normaal gesproken melk ontvangen, vanaf september tot eind vorig jaar hiervan verstoken.
Van der Dijs dreigde een rechtszaak tegen de regering te beginnen.
Premier Ivar Asjes (Pueblo Soberano) liet tijdens een persconferentie twee weken geleden weten dat Lovers alsnog is gevraagd om het lopende schooljaar melk te leveren aan scholen.
Ook zou er een nieuwe openbare aanbesteding worden uitgeschreven.
De minister-president liet weten dat het nooit de intentie is geweest van deze regering om de levering van schoolmelk stop te zetten.

,,Omdat er nog tijdens de openbare aanbesteding met één van de partijen is onderhandeld en zelfs een contract is gestuurd, heeft de Raad van Ministers besloten dat de openbare aanbesteding niet naar behoren is verlopen.
Daarom is het besluit genomen om een nieuwe openbare aanbesteding uit te schrijven”, zo gaf Asjes te kennen.

De MFK-fractie liet bij het aanvragen van een openbare vergadering over schoolmelk weten het onbegrijpelijk te vinden dat de levering van schoolmelk vijf maanden op zich heeft laten wachten.
De fractie vraagt zich af hoe het komt dat het niet mogelijk is dat ieder schoolgaand kind een pakje melk ontvangt zoals het al jarenlang wordt verstrekt.
Tijdens de vergadering die voor vandaag 09.00 uur gepland staat zal de nieuwe minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport, Irene Dick aanwezig zijn.
De vergadering kan ook gevolgd worden via radiozender Direct Life 92.1 FM of via de site van het parlement

bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties