28 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Phishing in volle gang

phishingWillemstad – Het vissen naar privégegevens via e-mail lijkt in volle gang te zijn. Verschillende mailboxen op Curaçao kregen de afgelopen tijd met een e-mail, waarin wordt gevraagd in te loggen bij Google Docs om een toegestuurd document te kunnen bekijken.

Advertentie

- Advertentie -

Bij het volgen van de stappen in de bewuste e-mail wordt er een virus op de computer geïnstalleerd waarmee de gebruikersnaam en het wachtwoord voor het Google-account worden onderschept.
Deze ‘phishing’-praktijken via Google Docs zijn niet nieuw, in november vorig jaar werd voor het eerst melding gemaakt van het onderscheppen van gegevens via Google Docs, schrijft Spamfighter.com.
Volgens de website is het bekend van Google Docs dat er vaker zogenoemde malware wordt gedeeld, maar nu wordt het ook steeds vaker gebruikt voor phishing.
De frauduleuze e-mail wordt verzonden in het Engels en is te herkennen aan de aanhef ‘hello’ waarna er wordt verteld dat volgens afspraak een document via Google Docs is verzonden.
Daarna wordt gevraagd op een link te klikken en daar in te loggen met gebruikersnaam en wachtwoord.
Als er wordt geklikt op de link in de e-mail wordt de ontvanger naar een website geleid. De site waar de bezoeker dan op terechtkomt lijkt betrouwbaar maar is dat niet.

bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -