26 C
Willemstad
• dinsdag 27 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Sanctie: sluiting bedrijf

HomeMediaSanctie: sluiting bedrijf

Binnenkort aanpak ondernemingen die niet aan belastingplicht voldoen

wettenWillemstad – Het Landsbesluit dat sluiting regelt van bedrijven die niet aan hun belastingplichten voldoen zal volgens minister José Jardim van Financiën binnenkort van kracht worden met inwerkingtreding per 1 augustus 2014.

Advertentie

,,Tot de inwerkingtredingsdatum zal een uitvoerige voorlichtingscampagne worden opgezet om de bedrijven alsook de afnemers, waaronder consumenten, bewust te maken van het belang dat eenieder zijn belastingen tijdig voldoet.”

Aldus de bewindsman.

,,Voorts zal in de werkprocessen een optimaliseringsslag worden opgestart teneinde de effectiviteit van de inning van de belastingen te bevorderen.”

Eerder had PAIS-Statenlid Eugene Cleopa vragen gesteld aan de regering ‘of er een bewustwordingscampagne zal worden opgezet om de belastingcompliance te verbeteren’.
Iedere onderneming op Curaçao krijgt om de 17 jaar een boekenonderzoek.
Dat stelt de minister van Financiën op basis van het aantal ondernemingen en de capaciteit van Stichting Belastingaccountantsbureau (SBAB).
In de praktijk zullen echter diverse bedrijven zelf de indruk hebben dat zij vaker – om de vijf jaar – en ook frequenter dan andere, wellicht administratief minder goed georganiseerde bedrijven, ‘bezoek krijgen’ van SBAB.
Jardim antwoordt op Statenvragen over de controle op de omzetbelasting (ob). Statenlid Cleopa had de vragen gesteld.
Onder andere over het aantal controleurs en het aantal controles.
De SBAB heeft 61 medewerkers die belast zijn met het instellen van boekenonderzoeken en overige opdrachten, zoals waarneming ter plaatse, informatie- uitwisseling, deelsonderzoeken, inlichtingenonderzoeken en invorderingsonderzoeken.

Jardim: ,,Indien de SBAB uitsluitend boekenonderzoeken doet, dan kunnen – uitgaand van de huidige functioneringsnormen – per medewerker per jaar twaalf onderzoeken worden gedaan. Op jaarbasis komt dit overeen met 732 boekenonderzoeken, wat uitgaande van een ondernemingsbestand van circa 13.000 ondernemingen een controledichtheid van 1 op 17 betekent. Dus iedere onderneming krijgt om de 17 jaar een boekenonderzoek.”

Het bestuur van de SBAB is bezig om met de bestaande capaciteit het aantal controles op te voeren, aldus de minister van Financiën.
SBAB wordt aangestuurd door Sherwin Casper.
De organisatie voert sinds 1993 opdrachten, waaronder boekenonderzoeken, uit.
Het aantal boekenonderzoeken is met de tijd afgenomen doordat de SBAB meer andersoortige opdrachten is gaan uitvoeren ‘om een hogere contactdichtheid te bereiken’.

,,In dit soort praktijken betekent dit dat meer ondernemingen een bezoek van de Stichting BAB krijgen”, legt de bewindsman uit.

Naschrift

Bo faktura pidié

Parlementariër Cleopa had ook gevraagd naar de SBAB-campagne ‘Bo faktura pidié’, onder voormalig minister George ‘Jorge’ Jamaloodin (MFK) opgestart door Casper, namelijk of er een nulmeting aan het begin van het programma ‘Bo faktura pidié’ was voorafgegaan en of het beoogde resultaat is bereikt. Jardim zegt dat er momenteel onderzoek plaatsvindt naar dit programma. ,,Derhalve kan in dit stadium nog geen antwoord op deze vragen worden gegeven. Zodra het onderzoeksrapport klaar is, zal hierop worden teruggekomen

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

 1. Het geldt natuurlijk niet voor bedrijven van politici en ex politici en partijleden.
  Hakim en Jamaloodin hebben “regelingen”.
  Dit gaat alleen maar werken als er op internet een lijst komt met bedrijven die door hun achterstand in de “gevarenzone” komen. Zo wordt de burgerij geholpen mee te denken en zullen bedrijven die het kunnen als een speer zorgen voor betalingen om geen klanten kwijt te raken.
  O ja,, het zal ook niet gelden voor bedrijven waar meer dan 10 mensen werken, want dan komt de werkgelegenheidni gevaar en zijn de vakbonden tegen.
  En.. Het kan zeker niet werken voor overheidsbedrijven, want daar werken onze vrienden.
  En.. Het kan ook niet werken voor stichtingen die geld krijgen van de overheid, want dat zou zonde zijn.
  De rest.. Die moet belastingen en premies op tijd betalen.
  Nou ja, behalve dan de financiele sector, want die heeft het moeilijk..
  PDVSA was al uitgezonderd en de freezones..alle begrip..
  Sambil in de opstart een tax holiday?
  Maar de rest…?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties