30 C
Willemstad
• donderdag 21 september 2023

CC | Silvania proud of World Poker Tour to celebrate new gambling legislation

WILLEMSTAD - The WTP Curacao Invitational Poker Tournament in Curacao is scheduled for September 25th. Minister Javier Silvania of Finance announced a few weeks ago that he...

DH | Accomplice of drug lord ‘Nuto’ Wawoe voluntarily extradited

AMSTERDAM/SANTO DOMINGO--The Dominican authorities have now extradited Dutch citizen Terence Ángelo Richard De Vries to the Netherlands. Local media previously reported that he had given up his...

Ingezonden | Kaping werk eilandsraad Bonaire

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Terence de Vries uitgeleverd aan Nederland

De Nederlandse drugsverdachte Terence de Vries is vorige week uitgeleverd aan Nederland. De Vries werd op dezelfde dag als Nuto Wawoe gearresteerd in Sto. Domingo. In tegenstelling tot...

Democracy now! | Wednesday, September 20, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Geen overeenkomst ministers en CBCS

HomeMediaGeen overeenkomst ministers en CBCS

centrale bankPhilipsburg – Er is geen overeenkomst tussen de ministers van Financiën van St. Maarten en Curaçao over het naar huis sturen van leden van de Raad van Commissarissen en de directie van de Centrale Bank.

Minister-president Sarah Williams schreef dit op donderdagavond in een e-mail aan de redactie van de Engelstalige krant Today in Philipsburg.

,,Ik heb slechts kort gesproken met minister van Financiën Hassink vandaag, maar zo’n overeenkomst bestaat niet”, verklaarde Wescot-Williams.

De fractieleider van de Verenigde Volkspartij (UP), Theo Heyliger, stelde in de nacht van woensdag op donderdag in een e-mail dat een dergelijke overeenkomst was gemaakt zonder zijn partij hierover in te lichten.

,,Als de Raad van Ministers die overeenkomst ratificeert dan zegt de UP haar steun aan de coalitie op”, liet Heyliger weten.

Wescot-Williams verklaarde op donderdagavond dat de Centrale Bank continu een topic is op de agenda van de Raad van Ministers ‘vanwege het onvermogen van dit instituut en al zijn bestuurslagen om te functioneren zoals het veronderstelt wordt te doen’.
De minister-president gaf aan dat de ministers van Financiën ‘vergaande en zelfstandige bevoegdheden’ hebben met betrekking tot de Centrale Bank.

,,Maar minister Hassink heeft voldoende politiek gevoel om zo‘n beslissing niet te nemen zonder overleg met de Raad van Ministers.”

Wescot-Williams verklaarde tot slot dat de gouverneurs van beide landen hebben geprobeerd te bemiddelen in de impasse bij de Centrale Bank en dat de ministerraad in St. Maarten geen kennis heeft van de inhoud van een rapport over de bank.

Bron: caribischnetwerk.ntr.nl

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties