Vakantiegangers op Curaçao: ‘Voel me hier net zo veilig’
Geen buitenlandse reizen tot half januari: dat was het advies van Mark Rutte begin november. Maar, zei de premier, daar vallen de Nederlandse Antillen niet onder. Het eiland Curaçao stond namelijk – net als Bonaire – op code geel, dus konden de vakanties daarheen ‘gewoon’ geboekt worden.
Na de persconferentie van 3 november werden meer vakanties geboekt naar Curaçao. Maar vandaag kwam het bericht dat het eiland met een recordaantal besmettingen te maken heeft. Gisteren ging het om 51 gevallen. Op Curaçao zijn nu 315 actieve besmettingen geregistreerd.
Maken Nederlanders die nu in het Caribisch gebied zitten zich zorgen? RTL Nieuws sprak twee vakantiegangers om de stemming op het eiland te peilen. De 33-jarige Remco uit Elderveld besloot met zijn vrouw de dag na de persconferentie een vakantie naar Curaçao te boeken.
“Mijn beste vriend woont hier, dus dit stond al een tijdje op de planning”, legt Remco uit. “We hebben die dinsdag de persconferentie gekeken, daarna keek ik mijn vrouw aan en besloten we samen om alsnog te gaan.”
Wat zei Rutte 3 november precies?
“In het verlengde van het advies ‘blijf zoveel mogelijk thuis’ passen we vandaag ook het buitenlandse reisadvies aan. De wereldkaart is nu al bijna compleet oranje of rood. Reizen is dus sowieso een risico deze winter.
En we willen niet dat mensen die nu in het buitenland op vakantie gaan het virus mee terug naar huis nemen. Het dringende advies wordt daarom: reis tot half januari niet naar het buitenland, tenzij het echt noodzakelijk is.
Het Caribisch deel van het Koninkrijk behandelen we niet als buitenland. Daar geldt alleen een negatief reisadvies als een eiland op oranje staat.”
Bron: Rijksoverheid
Remco twijfelde wel nog even. “Maar uiteindelijk staat het eiland nog steeds op code geel. We verblijven ook bij een vriend in huis, gaan niet te veel naar buiten en zoeken de grote menigte niet op.”
Wel verbaast hij zich over de omstandigheden op het eiland. “Nederland en Curaçao zijn wel twee verschillende werelden. In Nederland worden alle regels strikt nageleefd, hier is het allemaal niet zo streng. Ik snap het ook wel, want het klimaat is hier natuurlijk anders.”
Op Curaçao geldt sinds 14 september een avondklok, die ‘s nachts geldt van 0.00 tot 04.30. De restaurants mogen tot 23.00 open blijven. “Je ziet daarna nog wel feestjes die zich naar het strand verplaatsen, maar de politie beëindigt ze uiteindelijk wel”, zegt Remco.
Ticket al geboekt
Ook Arjen (61) uit Oegstgeest koos ervoor alsnog af te reizen naar het eiland. Hij had zijn ticket eind oktober al geboekt, maar dacht er niet aan om zijn vakantie te annuleren.
Arjen zwom met dolfijnen in Curaçao. Arjen zwom met dolfijnen in Curaçao.
© Privéfoto
“Nee, ik heb niet getwijfeld”, zegt Arjen. “Ik ben niet bang geweest dat ik de vakantie moest annuleren, maar dat ligt misschien ook aan mijn aard. Ik voel me hier net zo veilig als in Nederland. Daar zit geen verschil in.”
Toch ziet hij wel voordelen van het leven op het eiland. “Hier speelt alles zich buiten af, je zit constant in de open lucht. Dat is een stuk veiliger. Het eiland is groot en je hebt relatief weinig mensen per vierkante meter.”
Run op vliegtickets
Veel Nederlanders willen nog op vakantie en aangezien Curaçao op code geel staat, mag je daar nog wel heen.
Als zelfstandig ondernemer werkt Arjen ’s ochtends. De rest van de dag geniet hij van zijn vakantie. “In Nederland werk je thuis met somber weer, dus dan is dit een prima plek om naar toe te vluchten. Hier kan ik ‘s ochtends ook prima werken om daarna van het eiland te genieten.”
Bron: RTL Nieuws
In ieder geval zitten er weer een aantal(?) BN-ers op het eiland.
https://www.mediacourant.nl/2020/11/bners-smeken-boulevard-niet-te-melden-dat-ze-op-curacao-zijn/
Nu pas begrepen dat het ‘vriendje’ van Rutte een YdK is-:)
Laplas in ned zijn veel vakavtiegangers ydk , vieren feest, knallen in ‘t rond en krijgen geld op de koop toe. Over gezondheid gesproken!!!!
Vakantiegangers op Curaçao: ‘Voel me hier net zo veilig’, Asocialer kan haast niet, de plezier van de Nederlander gaat boven onze gezondheid. Een grotere minachting voor de neger bestaat niet en toch horen we mensen die altijd klaar staan om discriminatie te roepen, niet!!!
Hier in Koraal Specht worden weddenschappen afgesloten over het aantal Nederlanders dat besmet zal blijken op curaçao in 2020.