31 C
Willemstad
• dinsdag 16 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

RTL | Twitter doet Trump permanent in de ban

HomeMediaRTL | Twitter doet Trump permanent in de ban
Trump wil ‘eigen platform’ | ANP

Twitter heeft het account van de Amerikaanse president Donald Trump opnieuw geschorst. Dit keer gaat het om een permanente ban.

“Na een grondige beoordeling van recente tweets van het @realDonaldTrump-account en de context eromheen, hebben we het account permanent opgeschort vanwege het risico op verdere aanzet tot geweld”, meldt Twitter.

Eerder deze week zette Twitter het account van Trump een halve dag op slot na een reeks tweets waarin Trump ten onrechte de verkiezingsuitslag in twijfel trok en waarin hij lof uitsprak voor de relschoppers die het Capitool hebben bestormd.

Trump wil ‘eigen platform’

Trump stelde in een reactie via het presidentiële @POTUS-account dat Twitter de vrijheid van meningsuiting inperkt. De president noemt Twitter “een radicaal links platform” en zegt te kijken naar mogelijkheden om ‘een eigen platform’ op te zetten. Die berichten vanaf @POTUS werden door Twitter ook verwijderd.

De president heeft op zijn persoonlijke Twitter-account meer dan 88 miljoen volgers. Twitter plaatst al langer waarschuwingen bij berichten van de president die het als misleidend beschouwt. Het bedrijf waarschuwde Trump eerder al dat als hij zou doorgaan met tweets die kunnen aanzetten tot geweld, hij permanent geblokkeerd zou worden.

Ook tijdelijke ban op Facebook

Donderdag schorsten Facebook en Instagram ook al het account van Trump voor onbepaalde tijd. Verder namen onder meer YouTube, TikTok en Snapchat namen maatregelen tegen de video van Trump na de bestorming van het Capitool.

Trump gaf vrijdag voor het eerst toe dat hij de presidentsverkiezingen heeft verloren.

Bron: RTL nieuws

Dit artikel is geplaatst in

27 reacties

 1. @Rey Miguel:

  “Als blijkt dat een discussie over vrijheid van meningsuiting ontaardt in het beschuldigen van een voorstander van vrijheid van meningsuiting van Hitler-sympathieën, is er geen discussie meer mogelijk.”

  Ik heb het niet over jou. Bo opinion tambe ta konta. Ik heb het over “meningsuiting” in the past that led to disaster.

  You mean to tell me that de “meningsuiting” van Hitler in het verleden geen gevolgen heeft gehad ?

 2. Als blijkt dat een discussie over vrijheid van meningsuiting ontaardt in het beschuldigen van een voorstander van vrijheid van meningsuiting van Hitler-sympathieën, is er geen discussie meer mogelijk.
  Helaas hebben we in de geschiedenis te vaak gezien waar dat eindigde.

 3. Top, het zou compleet van de gekke zijn als een bedrijf niet meer zelf zou kunnen bepalen wie hij als klant wil accepteren. Het blokkeren van Trump zal een les zijn voor alle andere randdebielen en wannabe dictators. Dat had al veeel eerder moeten gebeuren.

 4. @Rey Miguel:

  *Ik geloof dat er best onderscheid gemaakt kan worden tussen ‘andere standpunten dan die van jezelf’ en ‘maatschappelijk of ethisch betitelde criminele standpunten’

  Er bestaat een groot vershil tussen feit en opinie.

  Feit is dat er in het verleden juist een, zoals jij het benoemt : “iemand met een andere standpunt van jezelf”, heeft geleid tot heeft tot genocide en 75 miljoen slachtoffers wereldwijd. Not fake news, not fake history : It’s a cold hard fact.

  Zoals ze zouden zeggen vroeger op Pueblo na Palabra : Bo opinion tambe ta konta. Jou opinie, is just that : an opinion. Night and day difference with facts.

  P.S. Wil jij weer een herhaling zien van de Hitler dagen ? Zoals ze zeggen : een ezel stoot zichzelf niet tweemaal tegen dezelfde steen.

 5. Ik ben niet echt een Trump aanhanger, maar vind dat hij vanaf het begin toen het kut spelletje presidentverkiezingen begon hij van meet af aan in de grond werd getrapt! zelfs door trut Hellikoppetter, die het goed vond dat haar man Clinton vreemd ging toen hij MP van USA was. Keur niet goed wat er woensdag is gebeurd, dit moet zwaar gestraft worden, nog erger als de straf die Gerrit de Raaf kreeg, omdat hij ook via maffia vrienden de curacrim totaal aan hun wou verkopen. Het gebeuren wat nu is gebeurt in USA is een waarschuwing ook voor hier op het eiland, er zitten er een paar op de kust om het eiland zonder NL ( maar wel met nl $$$$$ steun over te nemen ) met de gegeven miljoenen er van door te gaan, en het volk blijft berooid en zonder etenachter. Oja ze mogen een vervuilde grond en asfalt meer als kadotje houden, aangezien het schroot ijzer ook al is verkocht aan de meest biedende $$$ jager uit het buitenland. We zullen het dit jaar zien?.

 6. Ik moet weer denken aan de woorden van Martin Niemöller, een protestantse pastoor die zich tegen het nazi-regime verzette en daarom 7 jaar in concentratiekampen moest doorbrengen:

  “Als die Nazis die Kommunisten holten, habe ich geschwiegen; ich war ja kein Kommunist.
  Als sie die Gewerkschaftler holten, habe ich geschwiegen, ich war ja kein Gewerkschaftler.
  Als sie die Juden holten, habe ich geschwiegen, ich war ja kein Jude.
  Als sie mich holten, gab es keinen mehr, der protestieren konnte.”

  Of George Orwell (de schrijver van het boek ‘1984’, waarin het begrip Big Brother de eerste keer voorkwam):

  “If liberty means anything at all, it means the right to tell people what they do not want to hear.”

  En zo zijn er legio citaten te vinden van ongeveer gelijke strekking van George Washington, Winston Churchill, Thomas Jefferson, Noam Chomsky, Benjamin Franklin, Salman Rushdie, Oscar Wilde, en nog veel meer beroemde mensen.

  Ik beloof dat er best onderscheid gemaakt kan worden tussen “andere standpunten dan die van jezelf” en “maatschappelijk of ethisch betitelde criminele standpunten”. Echter het op één hoop gooien van alles dat een andere mening heeft, kan alleen maar leiden tot juist de beperking van vrijheden.

  De ontwikkeling die in de Verenigde Staten is ingezet, en al snel gevolgd wordt in een aantal andere landen – soms omdat ze afhankelijk zijn van de infrastructuur van de Amerikaanse leveranciers, soms omdat ze op veilig willen spelen ten opzichte van de nieuwe machthebbers – is een gevaarlijke ontwikkeling omdat er alleen maar mainstream gedachtengoed goedgekeurd wordt. Dat leidt helaas maar al te vaak tot zelfcensuur en preventieve censuur. En verschilt in essentie niet van wat een moderne variant van de Inquisitie genoemd kan worden.

  De moderne samenleving is zó afhankelijk geworden van de technische ict infrastructuur, dat als op alle lagen van dat systeem andere meningen uitgesloten worden, dit ervoor zorgt dat een beperkt aantal mensen bepalen wat goed is voor de mensheid. Vroeger heette dat een Verlichte Dictatuur.

 7. @Boos, @Knoek-koe; alleen heeft Voltaire dat niet gezegd, maar Evelyn Beatrice Hall die de zin introduceerde in een biografie over Voltaire.

 8. 100% eens met @Boos en @Voltaire.
  Zo begint dictatuur en censuur!
  Realiseer wel dat media van tegenwoordig razendsnel zijn!
  Met een druk op de knop kan in 1 sec een grote massa geinformeerd worden

 9. De bekende Franse filosoof Voltaire heeft gezegd: “I do not agree with what you have to say, but I’ll defend to the death your right to say it”. Waar blijft dit principe?
  De tech-co’s en het linkse smaldeel kunnen misschien nu een pyrrusoverwinning hebben behaald, maar er komt een tijd dat de pendulum naar de andere kant swingt, en wat dan? Dan moet je niet gaan huilen want je hebt het zelf veroorzaakt…
  En verder; als de tech-co’s consequent zijn, moeten ze alle accounts verwijderen die oproepen tot hast, geweld, etc.; dud OOK BLM, antifa, masr ook radicale islamitische accounts…
  Dud niet meten met twee maten: rules for thee, but not for me, zoals we gewend zijn van links.

 10. NB
  Ook Apple heeft vandaag Parler eruit gegooid, het alternatief viir Twitter.
  Dus de pech voor T wordt steeds ingrijpender. Hij wordt steeds verder in een hoek gedrukt.
  Als dit allemaal eerder was gebeurt was het niet zo uit de hand gelopen. En was de Capitol bestorming zeker geen feit geweest.

 11. Eindelijk rust in de tent, steeds meer reps spreken zich uit dat T zich terug moet trekken.
  Who knows zien we hetzelfde scenario als Nixon defeated en via de helicopter terug naar af.
  Dat zal hij liever doen want een impeachment zoals dat nu op de loer ligt stript hem van alle benefits , pension, security etc.
  Laten we hopen dat de rode knop onder zn vingers weggehaald is. Één druk en de wereld is echt on fire.
  De verantwoordelijken hebben zelf dit monster gecreëerd so deal with it.

 12. “Trump gaf vrijdag voor het eerst toe dat hij de presidentsverkiezingen heeft verloren.”

  Bij mijn weten heeft Trump t/m vandaag nooit toegegeven dat hij de verkiezingen heeft verloren. Hij heeft alleen onder dwang een weinig gemeend en overtuigend voorgetypte verklaring voorgelezen dat hij zich niet langer zal verzetten tegen de machtsoverdracht en dat hij niet bij de inauguratie aanwezig zal zijn. Like somebody cares anyway?

  Zijn nimmer aflatende leugens over verkiezingsfraude en dat hij de verkiezingen gewonnen heeft, verspreidt hij nu nog steeds rond via andere kanalen onder zijn aanhangers.

 13. @Rey Miguel: trankilo dushi.
  Nee, deze commentpolis is niet de redactie.

  Waarom jouw naam wordt genoemd is omdat ik antwoord op je reactie, niet meer en niet minder.

  Jij stelt dat technologie bedrijven met deze actie de vrijheid van meninguiting van sommigen inperken.
  Dit is echter een verkeerde voorstelling van zaken. Trump kan nog steeds zijn mening vrijelijk verkondigen echter niet meer via Twitter.

  Er worden hier op KKC vaker mensen niet toegelaten om te reageren (ik denk tot nu toe een stuk of 100) en er worden mensen geband. (2 tot nu toe.)
  Dat betekent niet dat we hier de vrijheid van meningsuiting met de voeten treden.
  Ik wilde alleen even duidelijk maken dat twitter, facebook en KKC zelf bepalen wat wel en niet geplaatst wordt en niet onder het mom van “er is toch vrijheid van meninguiting, dus je moet het laten staan”
  Sommige onzin kan gewoon niet geplaatst worden.

  Ik weet het, it’s a thin line, maar ik vind dat ik het best goed doe.

  Commentpolis

 14. Wie is Commentpolis? Is dit de redactie?
  En waarom wordt mijn naam hierbij genoemd?
  Heb ik iets strafbaars gezegd of heb ik iets opruiend geschreven?
  Ben me daar niet van bewust en heb in geen geval noch de behoefte, noch de intentie om dat te doen.
  Hoe moet ik de reactie interpreteren?

  Ik merk ook dat hier iemand die iets signaleert kennelijk aangevallen wordt alsof deze zelf die mening vertegenwoordigd. Blijkbaar worden relativeringen of bewuste woordkeuzes niet gelezen.

  En om het te hebben over de article 230 bescherming van de grondwet die social media bedrijven nu hebben in de Verenigde Staten, die gaat aangevochten worden in het Amerikaanse congres omdat, zo wordt geschreven in us media, door censuur, een social media platform uitgever wordt en dus aansprakelijk wordt voor alles dat er op het platform geschreven wordt. Of dat een boemerang wordt moeten we afwachten.

 15. @Rey Miguel: het is hier dan wel geen technologyiebedrijf, maar mensen die hier gevaarlijke onzin zitten te verkopen gooi ik er ook, na meerdere waarschuwingen, rücksichtslos vanaf.

  Sommige reageerders krijgen hun eerste post nog niet eens goedgekeurd.

  Commentpolis

 16. @rey miguel,

  Goed verhaal,

  En feitelijk zijn het juist twitter, facebook en google zijn die een coup aan het plegen zijn.

  Daarbij komt dat door Trump een permanente ban te geven het niet alleen censuur betreft, maar ook geschiedvervalsing, want al zijn vroegere tweets zijn hiermee ook verdwenen.
  Past geheel in de tijdsgeest van het opkomende marxisme en fascisme. En bijna niemand die dat ziet, want Trump = bad.

  (behalve dan die 75 miljoen ‘deplorables’

 17. @Rey Miguel:

  “Maar als technology bedrijven gaan bepalen wat goed is voor de mensen en wie gestraft, geblokkeerd en geboycot moet worden is dat een gevaarlijke ontwikkeling.”

  Ik heb 100,000,000 volgers op social media en ik zeg hun allen : joden zijn het probleem … zet hun in concentration kampen.

  It happened before, it’s a fact. Als men niet leert uit het verleden dan zal men nooit leren.

  P.S. Petje af voor social media om nog een Hitler wannabe te halten.

 18. In de constitutie van de VS is vrijheid van meningsuiting verankerd. Of je het ermee eens bent doet niet ter zake als je geen US burger bent. Heel extreem is die vrijheid doordat de KKK en neonazi’s zomaar hun propaganda mogen maken. Persoonlijk zie ik dat niet zitten.

  Maar als technology bedrijven gaan bepalen wat goed is voor de mensen en wie gestraft, geblokkeerd en geboycot moet worden is dat een gevaarlijke ontwikkeling. In de constitutie van de meeste westerse landen is het bestraffen niet toegestaan door burgers en bedrijven. Waarom? Omdat er geen enkele controle, zo je wilt democratische controle, mogelijk is hierbij.

  Een vergelijking met Berlusconi in Italië laat zien hoe belangrijk toegang tot media is voor een president. Hij bezit het grootste deel ervan in Italië. Je zult nu ook gaan zien dat het Trump-kamp, maar ook de republikeinen nieuwe media gaan opzetten of kopen. Beiden willen niet meer afhankelijk zijn van de democraten media.

  Maar daarmee is de kous niet af. Er heerst, gevaarlijk genoeg, een niet te ontkennen of te onderdrukken gevoel van onvrede bij mischien wel miljoenen Amerikanen over de verkiezingen, de manier waarop de democraten de afgelopen minimaal 4 jaar hebben geopereerd en de wijze waarop de media partij gekozen hebben. Ook de technologieconcerns, zoals Facebook, Twitter, Microsoft, Google, etc. die openlijk de kant van de democraten gekozen hebben en dat in zoekresultaten, gerichte advertenties, etc. laten blijken, zijn in die optiek tot ‘volksvijanden’ geworden. Deze concerns zullen ook op economisch gebied merken wat het betekent als pakweg 50% van de bevolking het gevoel krijgt geschoffeerd te zijn.

  Ik houd mijn hart vast, want in een gemeenschap waarin zoveel wapens bezeten wordt, ligt misbruik om de hoek.

 19. @Sate Batata:

  Met saus erbij Guliani stating : “Trial by Combat”

  Fake news ? Under what rock are you living ? Het is algemene kennis.

 20. Trump stelde in een reactie via het presidentiële @POTUS-account dat Twitter de vrijheid van meningsuiting inperkt.

  Meningsuiting en het expliciet instigeren van violence zijn twee verschillende zaken.

  Opinie :

  Ik meen dat hagedissen beter zijn voor het milieu dan leguanen.

  Instigating violence:

  Trump zijn wooden : “And we fight. We fight like hell and if you don’t fight like hell, you’re not going to have a country anymore”

  Goede zaak dat social media Trump, een Hitler wanna-be, geen platform meer verschaft om zijn hate and destructive rhetoric uit te kramen.

  Ciao Trump. Good riddance.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties