AntilliaansDagblad | Carine Jänsch nieuwe deken advocaten

Carine Jänsch deken van de Orde van Advocaten Curaçao (OvA)

Willemstad – Carine Jänsch werd onlangs gekozen als nieuwe deken van de Orde van Advocaten Curaçao (OvA). Zij volgt in deze functie Rogier van den Heuvel op, die vijf jaar deken is geweest.

Jänsch studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam, werd in 1996 beëdigd als advocaat in Amsterdam en is sinds 2000 advocaat op Curaçao. Ze is partner bij Ox & Wolf.

In een korte toespraak na haar aantreden benadrukte Jänsch onder meer de bereikbaarheid van advocaten voor rechtszoekenden die in deze tijd van Covid- maatregelen onder druk staat.

,,Een voorbeeld hiervan is de situatie in gevangenis SDKK, waar nu minder ruimte beschikbaar is voor besprekingen met gedetineerden”, zegt ze desgevraagd tegen het Antilliaans Dagblad. ,,Verder heeft de beperktere toegang tot het gerechtsgebouw ‘Kas di Korte’ geleid tot de noodzaak van gedeeltelijk digitaal procederen. Deze onderwerpen vragen om bijzondere aandacht van het bestuur van de Orde van Advocaten.”

Daarnaast hoopt het OvA-bestuur op spoedige invoering van de nieuwe Advocatenlandsverordening, die al enige tijd klaarligt. ,,De huidige Advocatenlandsverordening dateert uit 1959 en is hard aan vervanging toe”, aldus de nieuwe deken.

Secretaris Karina Keizer trad af als bestuurslid en is opgevolgd door Tiffany de Palm. De Palm groeide op Curaçao op, behaalde haar master rechten aan de Universiteit van Tilburg en is vanaf 2015 werkzaam als advocaat bij VanEps Kunneman Van- Doorne.

Marie-José Eisden van het advocatenkantoor True Lawyers en Kimberley de l’Isle van KDL Legal zijn aangebleven als bestuurslid respectievelijk in de functie van vicedeken en van penningmeester. De OvA van Curaçao heeft ruim 200 leden.

Bron: Antilliaans Dagblad van 4 januari 2021

6 Reacties op “AntilliaansDagblad | Carine Jänsch nieuwe deken advocaten

 1. @John Bash, Ox en Wolf is een van epps 2. Fransisca kwam ook van Epps.

  Kimberley de l’Isle is trouwens ook board member van de Refineria di Korsou N.V.

  Ik zie trouwens geen Peppie en Kokkie advocaten

 2. De orde van advocaten is een roulerende kliek die bij elkaar hoort. Van den Heuvel is partner bij Van Eps en Kunneman en was vorige deken en Karina Keizer de secretaris. Keizer komt van kantoor Van Eps Kunneman en werkt nu bij Ox en Wolf. De nieuwe deken Jänsch heeft ook bij Van Eps en Kunneman gewerkt en werkt nu bij Ox en Wolf. De nieuwe secretaris werkt bij Van Eps en Kunneman. Dus de sleutelfiguren deken en secretaris wisselen, maar de kantoren blijven dezelfde. Van Eps Kunneman en Ox en Wolf.

 3. Kunneman houdt zich liever bezig met ‘good governance’, lol. Goede opleiding de nieuwe deken. In ieder geval niet van de UoC.

 4. Curacao revisited

  ,,De huidige Advocatenlandsverordening dateert uit 1959 en is hard aan vervanging toe”
  en hier hoor je Kunneman dus nooit over. Heeft waarschijnlijk ermee te maken dat je hier geen geld mee kan verdienen

 5. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels

 6. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *