31 C
Willemstad
• woensdag 22 september 2021 14:46

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Carine Jänsch nieuwe deken advocaten

Catharina Alexandra Diane Van Zinnicq Bergmann-Jänsch deken van de Orde van Advocaten Curaçao (OvA)

Willemstad – Carine Jänsch werd onlangs gekozen als nieuwe deken van de Orde van Advocaten Curaçao (OvA). Zij volgt in deze functie Rogier van den Heuvel op, die vijf jaar deken is geweest.

Jänsch studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam, werd in 1996 beëdigd als advocaat in Amsterdam en is sinds 2000 advocaat op Curaçao. Ze is partner bij Ox & Wolf.

In een korte toespraak na haar aantreden benadrukte Jänsch onder meer de bereikbaarheid van advocaten voor rechtszoekenden die in deze tijd van Covid- maatregelen onder druk staat.

- Advertentie -

,,Een voorbeeld hiervan is de situatie in gevangenis SDKK, waar nu minder ruimte beschikbaar is voor besprekingen met gedetineerden”, zegt ze desgevraagd tegen het Antilliaans Dagblad. ,,Verder heeft de beperktere toegang tot het gerechtsgebouw ‘Kas di Korte’ geleid tot de noodzaak van gedeeltelijk digitaal procederen. Deze onderwerpen vragen om bijzondere aandacht van het bestuur van de Orde van Advocaten.”

Daarnaast hoopt het OvA-bestuur op spoedige invoering van de nieuwe Advocatenlandsverordening, die al enige tijd klaarligt. ,,De huidige Advocatenlandsverordening dateert uit 1959 en is hard aan vervanging toe”, aldus de nieuwe deken.

Secretaris Karina Keizer trad af als bestuurslid en is opgevolgd door Tiffany de Palm. De Palm groeide op Curaçao op, behaalde haar master rechten aan de Universiteit van Tilburg en is vanaf 2015 werkzaam als advocaat bij VanEps Kunneman Van- Doorne.

Marie-José Eisden van het advocatenkantoor True Lawyers en Kimberley de l’Isle van KDL Legal zijn aangebleven als bestuurslid respectievelijk in de functie van vicedeken en van penningmeester. De OvA van Curaçao heeft ruim 200 leden.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad van 4 januari 2021

- Advertisement -

Artikel delen

6 reacties

  1. @John Bash, Ox en Wolf is een van epps 2. Fransisca kwam ook van Epps.

    Kimberley de l’Isle is trouwens ook board member van de Refineria di Korsou N.V.

    Ik zie trouwens geen Peppie en Kokkie advocaten

  2. De orde van advocaten is een roulerende kliek die bij elkaar hoort. Van den Heuvel is partner bij Van Eps en Kunneman en was vorige deken en Karina Keizer de secretaris. Keizer komt van kantoor Van Eps Kunneman en werkt nu bij Ox en Wolf. De nieuwe deken Jänsch heeft ook bij Van Eps en Kunneman gewerkt en werkt nu bij Ox en Wolf. De nieuwe secretaris werkt bij Van Eps en Kunneman. Dus de sleutelfiguren deken en secretaris wisselen, maar de kantoren blijven dezelfde. Van Eps Kunneman en Ox en Wolf.

  3. Kunneman houdt zich liever bezig met ‘good governance’, lol. Goede opleiding de nieuwe deken. In ieder geval niet van de UoC.

  4. ,,De huidige Advocatenlandsverordening dateert uit 1959 en is hard aan vervanging toe”
    en hier hoor je Kunneman dus nooit over. Heeft waarschijnlijk ermee te maken dat je hier geen geld mee kan verdienen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

CC | Response to Parman International’s press release on the sale of Banco di Caribe

WILLEMSTAD, PHILIPSBURG - In light of the press release issued by Parman International B.V. (Parman) on September 16, 2021, the Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten...

NU | Crimineel contact van Ridouan T. aangehouden op Curaçao voor drugshandel

Een 49-jarige man die wordt gezien als crimineel contact van Ridouan T. is afgelopen weekend aangehouden op Curaçao op verdenking van internationale drugshandel. Dat bevestigt het Landelijk...

Parool | Politie arresteert handlanger van Taghi op Curaçao

Wouter Laumans en Paul Vugts De Antilliaanse politie heeft afgelopen weekend Gregory F. aangehouden op verzoek van Nederland. F. geldt als een crimineel contact van Ridouan Taghi, hij...

NTR | Willen succesvolle Caribische studenten even opstaan? ‘Enorme behoefte aan positieve verhalen’

John Samson DEN HAAG – Minder dan een kwart van de Caribische studenten in Nederland haalt binnen vijf jaar een hbo-diploma. Juist daarom is het belangrijk om vooral...

DH | Police show how to deal with bullying in schools

PHILIPSBURG--“If you turn and face the other way when someone is being bullied, you might as well be the bully too.” That is the message St. Maarten...

Ingezonden | Mijmeringen…

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...
- Advertentie -