26 C
Willemstad
• woensdag 19 januari 2022 06:47

Laatste reacties

- Advertentie -

RTL | Interview Oprah met Harry en Meghan vandaag in Nederland te zien

Harry en Meghan

Het veelbesproken interview van Oprah Winfrey (67) met prins Harry (36) en zijn vrouw Meghan (39) is dinsdagavond te zien op Net5. Het is voor het eerst sinds het koppel afstand nam van het Britse koningshuis dat ze te zien zijn in een televisie-interview.

Het twee uur durende gesprek had zondag de primeur op de Amerikaanse zender CBS, dinsdag om 20.30 uur is het voor het eerst op de Nederlands televisie te zien.

Het gesprek beheerste voor en na de uitzending het nieuws. Britse kranten en royaltyverslaggevers waren onder meer verbijsterd over uitspraken die Meghan deed over onder meer racisme binnen Buckingham Palace. Zo zei ze dat er in het paleis zorgen om en gesprekken over de huidskleur van hun zoontje Archie waren.

Oprah, een goede vriendin van het koppel, kreeg carte blanche voor het interview en mocht alle vragen stellen die ze had. Daar maakte de presentatrice dankbaar gebruik van. Zo vertelt Meghan ook over de ontmoeting en goede band met koningin Elizabeth, en over een meningsverschil met haar schoonzus en vrouw van prins William, Catherine.

- Advertentie -

Ook Harry bespreekt de band met zijn familie, diens verhouding tot de tabloids en vergelijkt de vele media-aandacht die het stel zelf krijgt met die voor zijn moeder Diana. “Ik kan me niet voorstellen hoe dat destijds geweest moet zijn geweest voor mijn moeder, die dit allemaal alleen heeft moeten doorstaan. Wij hebben tenminste elkaar nog, zij was alleen. En voor ons was dit proces al loodzwaar.”

De presentatrice sprak eerst met alleen de zwangere Meghan over onder meer haar leven als royal, haar huwelijk, haar werk voor goede doelen en hoe ze omgaat met de extreme media-aandacht. Ook vertelt de hertogin van Sussex over het moederschap en zoontje Archie.

Daarna schoof Harry aan, die onthulde dat het paar in de zomer een meisje verwacht. Het gesprek ging met z’n drieën verder, waarbij over de verhuizing naar de Verenigde Staten, plannen voor de toekomst en dromen voor het gezin gesproken werd.

Oprah vroeg ook aan Meghan wat de reactie vanuit Buckingham Palace zou zijn op het interview. “Ik zou niet weten waarom zij zouden verwachten dat wij na al deze tijd nog steeds zouden zwijgen, terwijl zij een actieve rol spelen bij het in stand houden van aanhoudende onwaarheden over ons. En als we daarmee het risico lopen om dingen kwijt te raken; we hebben al zoveel verloren”, antwoordde zij.

- Advertisement -

Het interview met de talkshowhost, die in 2018 ook te gast was op het huwelijk van Harry en Meghan, volgt ongeveer een jaar na de zogenoemde #Megxit. Sinds hun stap terug binnen het Britse koningshuis heeft het koppel ook een stap buiten de schijnwerpers gezet. Wel sloten ze lucratieve deals met Netflix en Spotify voor meerdere projecten.

Bron: ANP/RTL Boulevard

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Ik snap ook niet dat ze nu ineens geen geld meer hebben voor een huis (of kasteel) en beveiliging. Harry kreeg altijd een aardige toelage en zal nog wel vangen en Megan was toch een populaire actice?

 2. Mijn ega wilde het interview zien, dus ook ik moest er aan geloven, maar we zijn het wel eens over de eindconclusie.
  Meghan is een manipulatief, egocentrisch vrouwtje en Harry beseft het nu nog niet, maar hij zal over een aantal jaar blij zijn dat hij van haar af is.
  Wat dacht deze muts ?
  Dat wij moeten geloven dat ze totaal niet wist wie of wat Harry was, dat hij een druk bezet leven had met veel verplichtingen en dat zij niet snapte dat zij zich aan zou moeten passen aan de royal family i.p.v. zij aan haar ?
  Moet ik ook geloven dat een vraag over de kleur van de jonge Archie meteen racistisch was bedoeld ? Het was (en is) een normale vraag. Ouders en familie speculeren altijd over de baby: ‘wiens ogen zal hij of zij hebben, welke kleur haar etc etc’ Dus dan is het ook logisch dat men in dit geval speculeert over de huidskleur. Dat is op zich ook helemaal niet erg. Het wordt pas racistisch wanneer men daar consequenties aan zou verbinden en dat is niet gebeurd. Oftewel de ‘raskaart’ was volledig misplaatst.

  Voorts zat deze muts te klagen over de veiligheid van haar baby, want het was zo oneerlijk dat de beveiliging was ingetrokken.
  Tja, je wilt geen onderdeel meer zijn van de familie, gaat in het buitenland wonen en denkt dan dat men alles blijft betalen ? Van welke planeet komt deze halve gare ?
  En wanneer beveiliging zo belangrijk is………..dan betaal je die toch zelf ? Waarom moet de Britse belastingbetaler daar voor opdraaien ?
  De meest smerige actie was echter haar wijze waarmee ze Harry voor het blok zette. Op weg naar een officiële aangelegenheid zet ze hem onder druk dat ‘zij het leven niet meer aankan’, waarop hij terecht zegt: ‘ok, dan ga ik wel alleen’. En vervolgens komt deze muts met de opmerking: ‘ik denk niet dat ik alleen kan blijven, weet niet of ik straks nog wel leef’. Wie zoiets bij mij flikt kan meteen de koffers gaan pakken, dit soort chantage hou ik niet van.

  Ergo, er komt een dag dat ook Harry haar gedrag gaat doorzien en dan is het over en uit voor haar. Vrees alleen dat ze tot in de lengte der dagen vol zal blijven houden dat het allemaal racisme was. Ook Harry zal dan een racist zijn, zij weet het al, alleen hij nog niet.

 3. Ook dáár.
  Dus.
  Altijd oppassen geblazen
  als men elders juist benadrukt
  dat er geen verschillen zijn en
  die discussie uit de weg gaat
  en de schijn uitdraagt en schraagt
  dat de mens gelijk is en alzo
  behandeld moet worden; gelijkwaardig.
  Het treden in de publiciteit is een teken
  dat het intern niet opgelost kan worden
  en een paleisrevolutie nodig is.
  Will Buckingham buck?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PZC | Ambachtse verdachte (32) van doodsteken Lorenzo vluchtte naar Curaçao en wacht nu op uitlevering

Folkert Van Der Krol De 32-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht die wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke steekpartij in Rotterdam-West blijkt vorige week te zijn gevlucht naar Curaçao....

DH | Corallo claims his phone was hacked on orders of Italy and the Netherlands

PHILIPSBURG--St. Maarten-based casino owner Francesco Corallo, also known as “King of the Slots”, is suing an Israeli spyware company and related entities for allegedly conspiring with his...

PBC | Nieuwe kabinet Rutte heeft nog geen tijd gehad om Caribische dossiers te lezen, Rijksministerraad uitgesteld

Persbureau Curacao De rijksministerraad van komende vrijdag is uitgesteld tot 4 februari. Reden is dat de nieuwe bewindslieden van het kabinet Rutte IV meer tijd nodig hebben om...

ParadiseFM | Vonnis Braam aangehouden

De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak die MFK-statenlid Braam heeft gespannen. Braam werd vorig jaar voorgedragen als minister van Justitie maar kwam niet...

Democracy now! | Tuesday, January 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -