28 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 09:55

ParadiseFM | Vier mensen overleden; testratio opnieuw 5%

Opnieuw zijn vier mensen op 1 dag overleden aan de gevolgen van covid-19. Zij brengen het aantal op 94 slachtoffers in totaal. Dat blijkt uit de cijfers...

DolfijnFM | Testratio Curaçao blijft onder tien procent

De testratio van 5,3 was gisteren voor de vierde dag op rij lager dan tien procent. De druk op de zorg blijft hoog, al waren de cijfers...

DolfijnFM | Verenigde Naties verwachten meer Venezolanen naar de eilanden

De verenigde Naties denken dat dit jaar opnieuw meer Venezolanen op zoek naar eten en medicijnen op een van de Caribische eilanden Nu zijn dat er 195.000,...

DolfijnFM | Meeste ongelukken zijn vanwege voorrangsfout

Verreweg de meeste ongelukken op Curaçao zijn het gevolg van voorrangsfouten. Dat valt op te maken uit de ongevalsstatistieken van Forensys over 2020. ruim 22 procent van de...

DolfijnFM | Politie arresteert twee mannen met hulp van Marechaussee, Marine en VKC

De politie heeft gisteren twee mannen aangehouden op verdenking van overtredingen van de Opium- en Vuurwapenlandsverordening, van bedreiging, mishandeling en poging tot moord. Dat gebeurde bij twee...

FD | Mogelijk meer verdachte bestuurders in witwaszaak ABN Amro

Met feitenrelaas, transactieovereenkomst en persbericht. Pieter Couwenbergh Ivo Bökkerink | Financieel Dagblad ABN Amro trof maandag een schikking in een onderzoek dat sinds de zomer van 2019 liep. In...
- Advertisement -spot_img
HomeNieuwsShowbizzRTL | Interview Oprah met Harry en Meghan vandaag in Nederland te...

RTL | Interview Oprah met Harry en Meghan vandaag in Nederland te zien

Harry en Meghan

Het veelbesproken interview van Oprah Winfrey (67) met prins Harry (36) en zijn vrouw Meghan (39) is dinsdagavond te zien op Net5. Het is voor het eerst sinds het koppel afstand nam van het Britse koningshuis dat ze te zien zijn in een televisie-interview.

Het twee uur durende gesprek had zondag de primeur op de Amerikaanse zender CBS, dinsdag om 20.30 uur is het voor het eerst op de Nederlands televisie te zien.

Het gesprek beheerste voor en na de uitzending het nieuws. Britse kranten en royaltyverslaggevers waren onder meer verbijsterd over uitspraken die Meghan deed over onder meer racisme binnen Buckingham Palace. Zo zei ze dat er in het paleis zorgen om en gesprekken over de huidskleur van hun zoontje Archie waren.

Oprah, een goede vriendin van het koppel, kreeg carte blanche voor het interview en mocht alle vragen stellen die ze had. Daar maakte de presentatrice dankbaar gebruik van. Zo vertelt Meghan ook over de ontmoeting en goede band met koningin Elizabeth, en over een meningsverschil met haar schoonzus en vrouw van prins William, Catherine.

Ook Harry bespreekt de band met zijn familie, diens verhouding tot de tabloids en vergelijkt de vele media-aandacht die het stel zelf krijgt met die voor zijn moeder Diana. “Ik kan me niet voorstellen hoe dat destijds geweest moet zijn geweest voor mijn moeder, die dit allemaal alleen heeft moeten doorstaan. Wij hebben tenminste elkaar nog, zij was alleen. En voor ons was dit proces al loodzwaar.”

De presentatrice sprak eerst met alleen de zwangere Meghan over onder meer haar leven als royal, haar huwelijk, haar werk voor goede doelen en hoe ze omgaat met de extreme media-aandacht. Ook vertelt de hertogin van Sussex over het moederschap en zoontje Archie.

Daarna schoof Harry aan, die onthulde dat het paar in de zomer een meisje verwacht. Het gesprek ging met z’n drieën verder, waarbij over de verhuizing naar de Verenigde Staten, plannen voor de toekomst en dromen voor het gezin gesproken werd.

Oprah vroeg ook aan Meghan wat de reactie vanuit Buckingham Palace zou zijn op het interview. “Ik zou niet weten waarom zij zouden verwachten dat wij na al deze tijd nog steeds zouden zwijgen, terwijl zij een actieve rol spelen bij het in stand houden van aanhoudende onwaarheden over ons. En als we daarmee het risico lopen om dingen kwijt te raken; we hebben al zoveel verloren”, antwoordde zij.

Het interview met de talkshowhost, die in 2018 ook te gast was op het huwelijk van Harry en Meghan, volgt ongeveer een jaar na de zogenoemde #Megxit. Sinds hun stap terug binnen het Britse koningshuis heeft het koppel ook een stap buiten de schijnwerpers gezet. Wel sloten ze lucratieve deals met Netflix en Spotify voor meerdere projecten.

Bron: ANP/RTL Boulevard

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Ik snap ook niet dat ze nu ineens geen geld meer hebben voor een huis (of kasteel) en beveiliging. Harry kreeg altijd een aardige toelage en zal nog wel vangen en Megan was toch een populaire actice?

 2. Mijn ega wilde het interview zien, dus ook ik moest er aan geloven, maar we zijn het wel eens over de eindconclusie.
  Meghan is een manipulatief, egocentrisch vrouwtje en Harry beseft het nu nog niet, maar hij zal over een aantal jaar blij zijn dat hij van haar af is.
  Wat dacht deze muts ?
  Dat wij moeten geloven dat ze totaal niet wist wie of wat Harry was, dat hij een druk bezet leven had met veel verplichtingen en dat zij niet snapte dat zij zich aan zou moeten passen aan de royal family i.p.v. zij aan haar ?
  Moet ik ook geloven dat een vraag over de kleur van de jonge Archie meteen racistisch was bedoeld ? Het was (en is) een normale vraag. Ouders en familie speculeren altijd over de baby: ‘wiens ogen zal hij of zij hebben, welke kleur haar etc etc’ Dus dan is het ook logisch dat men in dit geval speculeert over de huidskleur. Dat is op zich ook helemaal niet erg. Het wordt pas racistisch wanneer men daar consequenties aan zou verbinden en dat is niet gebeurd. Oftewel de ‘raskaart’ was volledig misplaatst.

  Voorts zat deze muts te klagen over de veiligheid van haar baby, want het was zo oneerlijk dat de beveiliging was ingetrokken.
  Tja, je wilt geen onderdeel meer zijn van de familie, gaat in het buitenland wonen en denkt dan dat men alles blijft betalen ? Van welke planeet komt deze halve gare ?
  En wanneer beveiliging zo belangrijk is………..dan betaal je die toch zelf ? Waarom moet de Britse belastingbetaler daar voor opdraaien ?
  De meest smerige actie was echter haar wijze waarmee ze Harry voor het blok zette. Op weg naar een officiële aangelegenheid zet ze hem onder druk dat ‘zij het leven niet meer aankan’, waarop hij terecht zegt: ‘ok, dan ga ik wel alleen’. En vervolgens komt deze muts met de opmerking: ‘ik denk niet dat ik alleen kan blijven, weet niet of ik straks nog wel leef’. Wie zoiets bij mij flikt kan meteen de koffers gaan pakken, dit soort chantage hou ik niet van.

  Ergo, er komt een dag dat ook Harry haar gedrag gaat doorzien en dan is het over en uit voor haar. Vrees alleen dat ze tot in de lengte der dagen vol zal blijven houden dat het allemaal racisme was. Ook Harry zal dan een racist zijn, zij weet het al, alleen hij nog niet.

 3. Ook dáár.
  Dus.
  Altijd oppassen geblazen
  als men elders juist benadrukt
  dat er geen verschillen zijn en
  die discussie uit de weg gaat
  en de schijn uitdraagt en schraagt
  dat de mens gelijk is en alzo
  behandeld moet worden; gelijkwaardig.
  Het treden in de publiciteit is een teken
  dat het intern niet opgelost kan worden
  en een paleisrevolutie nodig is.
  Will Buckingham buck?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties