28 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 10:46

ParadiseFM | Vier mensen overleden; testratio opnieuw 5%

Opnieuw zijn vier mensen op 1 dag overleden aan de gevolgen van covid-19. Zij brengen het aantal op 94 slachtoffers in totaal. Dat blijkt uit de cijfers...

DolfijnFM | Testratio Curaçao blijft onder tien procent

De testratio van 5,3 was gisteren voor de vierde dag op rij lager dan tien procent. De druk op de zorg blijft hoog, al waren de cijfers...

DolfijnFM | Verenigde Naties verwachten meer Venezolanen naar de eilanden

De verenigde Naties denken dat dit jaar opnieuw meer Venezolanen op zoek naar eten en medicijnen op een van de Caribische eilanden Nu zijn dat er 195.000,...

DolfijnFM | Meeste ongelukken zijn vanwege voorrangsfout

Verreweg de meeste ongelukken op Curaçao zijn het gevolg van voorrangsfouten. Dat valt op te maken uit de ongevalsstatistieken van Forensys over 2020. ruim 22 procent van de...

DolfijnFM | Politie arresteert twee mannen met hulp van Marechaussee, Marine en VKC

De politie heeft gisteren twee mannen aangehouden op verdenking van overtredingen van de Opium- en Vuurwapenlandsverordening, van bedreiging, mishandeling en poging tot moord. Dat gebeurde bij twee...

FD | Mogelijk meer verdachte bestuurders in witwaszaak ABN Amro

Met feitenrelaas, transactieovereenkomst en persbericht. Pieter Couwenbergh Ivo Bökkerink | Financieel Dagblad ABN Amro trof maandag een schikking in een onderzoek dat sinds de zomer van 2019 liep. In...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaPersbureau CuracaoPBC | Curaçaohuis terug naar Badhuisweg

PBC | Curaçaohuis terug naar Badhuisweg

Persbureau Curacao

De Algemene Rekenkamer Curaçao deed onderzoek naar de omstandigheden waarin de besluitvorming over de aan en verkoop van oud en nieuw was besloten. Haar oordeel was vernietigend. | Nico van der Ven

Het Curaçaohuis gaat weer terug naar zijn oude stek op de Badhuisweg in Den Haag. Dat meldt de Amigoe. Het huidige pand aan de Prinsengracht gaat in de verkoop.

De panden van het voormalige Curaçaohuis moeten wel opgeknapt. Bedoeling is om het geld van de verkoop van het pand aan de Prinsengracht daarvoor te gebruiken.

De huidige gevolmachtigde minister, Anthony Begina zegt tegen de Amigoe dat de beslissing om weer terug te gaan naar het oude Curaçaohuis een opdracht is van de Staten, die dat in een motie hebben vastgelegd.

De oude panden aan de Badhuisweg zijn nog steeds in bezit van Curaçao. De verkoop heeft nooit plaatsgevonden, omdat de Staten daarvoor geen goedkeuring gaven.

Marvelyne Wiels

De Algemene Rekenkamer Curaçao deed onderzoek naar de omstandigheden waarin de besluitvorming over de aan en verkoop van oud en nieuw was besloten.

Haar oordeel was vernietigend. De toenmalige gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels handelde op eigen houtje en werd gedekt door toenmalig premier Ivar Asjes en de oud-minister van Bestuur en Planning, Etienne van der Horst.

De Rekenkamer heeft erop aangedrongen om uit te zoeken of de betrokken bestuurders, waaronder Ivar Asjes en Marvelyne Wiels, aansprakelijk zouden kunnen worden gesteld.


Bron: Persbureau Curacao

9 reacties

  1. Gisteren was het international vrouwen dag. What a woman we had wat Marveliene Korupshon Wiels. Wat een serpent. Ze scheen een heks van een manipulerende bitch te zijn in het Curaçaohuis.

    Ze kon regeren om dat het hier een typische familie nepotisme partij betrof. Die zieltjes had gewonnen met haat retoriek. Lekker opstoken en mensen opjutten om stenen te gooien naar blanke mensen. Wat een “k” partij en wat een “k” ideologie.

    Ik zou zeggen BLM Werner Wiels, wat heb je met die 19 miljoen gedaan? In je eigen zak of die van de armen

  2. Dit krijg je als je zwakzinnige egoïstische idioten een positie geeft waarbij ze denken god te mogen spelen. Miljoenen heeft dit gekost en wedden dat we er WEER niets aan gaan doen ? De zoveelste afgang van ons domme volk.

  3. Luiter naar het interview met lijsttrekker van Kumun die bij de rekenkamer heeft gewerkt. Je kunt rapporten schrijven over misstanden maar onze parlementariërs die het volk vertegenwoordigen doen er uiteindelijk niets mee. We drinken een glas, doen een plas en alles blijft zoals het was.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties