26 C
Willemstad
• woensdag 19 januari 2022 07:33

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Curaçaohuis terug naar Badhuisweg

Persbureau Curacao

De Algemene Rekenkamer Curaçao deed onderzoek naar de omstandigheden waarin de besluitvorming over de aan en verkoop van oud en nieuw was besloten. Haar oordeel was vernietigend. | Nico van der Ven

Het Curaçaohuis gaat weer terug naar zijn oude stek op de Badhuisweg in Den Haag. Dat meldt de Amigoe. Het huidige pand aan de Prinsengracht gaat in de verkoop.

De panden van het voormalige Curaçaohuis moeten wel opgeknapt. Bedoeling is om het geld van de verkoop van het pand aan de Prinsengracht daarvoor te gebruiken.

De huidige gevolmachtigde minister, Anthony Begina zegt tegen de Amigoe dat de beslissing om weer terug te gaan naar het oude Curaçaohuis een opdracht is van de Staten, die dat in een motie hebben vastgelegd.

- Advertentie -

De oude panden aan de Badhuisweg zijn nog steeds in bezit van Curaçao. De verkoop heeft nooit plaatsgevonden, omdat de Staten daarvoor geen goedkeuring gaven.

Marvelyne Wiels

De Algemene Rekenkamer Curaçao deed onderzoek naar de omstandigheden waarin de besluitvorming over de aan en verkoop van oud en nieuw was besloten.

Haar oordeel was vernietigend. De toenmalige gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels handelde op eigen houtje en werd gedekt door toenmalig premier Ivar Asjes en de oud-minister van Bestuur en Planning, Etienne van der Horst.

De Rekenkamer heeft erop aangedrongen om uit te zoeken of de betrokken bestuurders, waaronder Ivar Asjes en Marvelyne Wiels, aansprakelijk zouden kunnen worden gesteld.


- Advertisement -

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

9 reacties

  1. Gisteren was het international vrouwen dag. What a woman we had wat Marveliene Korupshon Wiels. Wat een serpent. Ze scheen een heks van een manipulerende bitch te zijn in het Curaçaohuis.

    Ze kon regeren om dat het hier een typische familie nepotisme partij betrof. Die zieltjes had gewonnen met haat retoriek. Lekker opstoken en mensen opjutten om stenen te gooien naar blanke mensen. Wat een “k” partij en wat een “k” ideologie.

    Ik zou zeggen BLM Werner Wiels, wat heb je met die 19 miljoen gedaan? In je eigen zak of die van de armen

  2. Dit krijg je als je zwakzinnige egoïstische idioten een positie geeft waarbij ze denken god te mogen spelen. Miljoenen heeft dit gekost en wedden dat we er WEER niets aan gaan doen ? De zoveelste afgang van ons domme volk.

  3. Luiter naar het interview met lijsttrekker van Kumun die bij de rekenkamer heeft gewerkt. Je kunt rapporten schrijven over misstanden maar onze parlementariërs die het volk vertegenwoordigen doen er uiteindelijk niets mee. We drinken een glas, doen een plas en alles blijft zoals het was.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PZC | Ambachtse verdachte (32) van doodsteken Lorenzo vluchtte naar Curaçao en wacht nu op uitlevering

Folkert Van Der Krol De 32-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht die wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke steekpartij in Rotterdam-West blijkt vorige week te zijn gevlucht naar Curaçao....

DH | Corallo claims his phone was hacked on orders of Italy and the Netherlands

PHILIPSBURG--St. Maarten-based casino owner Francesco Corallo, also known as “King of the Slots”, is suing an Israeli spyware company and related entities for allegedly conspiring with his...

PBC | Nieuwe kabinet Rutte heeft nog geen tijd gehad om Caribische dossiers te lezen, Rijksministerraad uitgesteld

Persbureau Curacao De rijksministerraad van komende vrijdag is uitgesteld tot 4 februari. Reden is dat de nieuwe bewindslieden van het kabinet Rutte IV meer tijd nodig hebben om...

ParadiseFM | Vonnis Braam aangehouden

De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak die MFK-statenlid Braam heeft gespannen. Braam werd vorig jaar voorgedragen als minister van Justitie maar kwam niet...

Democracy now! | Tuesday, January 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -