27 C
Willemstad
• zondag 28 mei 2023

PBC | Grensverdrag Sint-Maarten moet einde maken aan 375 jaar onduidelijkheid

Persbureau Curacao PHILIPSBURG – Het werd 375 jaar geleden ook al eens vastgelegd: de tweedeling van het eiland Sint-Maarten. Helemaal duidelijk waar de grens tussen het Franstalige en...

PBC | Internationaal Symposium ‘Reclaiming the Narrative’ in teken van doorwerking slavernijverleden

Persbureau Curacao UTRECHT – De Nederlandse overheid heeft 1 juli 2023 tot 1 juli 2024 uitgeroepen tot het Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Ter inluiding van dit belangrijke jaar organiseert het...

PBC | Man die in de gevangenis mishandeld werd vrijgelaten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een 48-jarige man, bekend onder de initialen R.R.M., is vrijgelaten na in de gevangenis te zijn mishandeld door medegevangenen. De man, die werd vastgehouden...

Column Youp | Hup Sigrid!

Of ik Kaag wel eens bedreig? Dagelijks. Daar begin ik elke ochtend mee. Heks. Kuthoer. Takkentrol. En het helpt. Ze gaat er binnenkort mee stoppen. Op aanraden...

AD | OM eist 16 jaar cel tegen ‘eindbaas’ Piet S. voor drugshandel en witwassen

Jorina Haspels | Algemeen Dagblad Het Openbaar Ministerie heeft vandaag tegen de vermeende Haagse ‘godfather’ Piet S. (67) een straf geëist van 16 jaar voor jarenlange drugshandel, het...

PBC | Parlementariër Curaçao streeft naar wetsvoorstel om homohuwelijk te blokkeren

Persbureau Curacao Foto Extra WILLEMSTAD – Rennox Calmes, de leider van de Curaçaose politieke partij Trabou pa Kòrsou (TPK), wil het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht op Curaçao...
- Advertisement -spot_img

RTL | Biden: beschamend dat Trump verlies niet toegeeft

HomeMediaRTL | Biden: beschamend dat Trump verlies niet toegeeft
“How can I say this tactfully? I think it will not help the president’s legacy.” | AFP

De verkozen president van de Verenigde Staten Joe Biden noemt het beschamend dat de zittende president Donald Trump zijn verlies niet toegeeft. Hij zei dat vandaag in een toespraak in zijn woonplaats Wilmington.

“Hoe zal ik dit tactvol zeggen: ik denk niet dat dit de nalatenschap van de president helpt”, zei hij. Biden is druk bezig met de overgang naar de nieuwe regering, zegt hij. Niets houdt volgens hem een machtsoverdracht nog tegen.

Fraude, zegt Trump

Biden werd door vele nieuwsstations in de Verenigde Staten uitgeroepen tot winnaar van de presidentsverkiezingen, maar de zittende president Donald Trump wil niets weten van een nederlaag. Hij zegt dat er met de stemmen op grote schaal fraude is gepleegd, zonder daar bewijs voor te leveren. Zijn team bereidt rechtszaken tegen de uitslag voor.

Biden over Trump:

“Amerika is terug”, zei de Democraat tijdens zijn speech over de periode van zijn presidentsschap. Biden verklaarde ook uit te kijken naar een gesprek met Trump. Ook volgens Biden is er geen enkele aanleiding om de verkiezingsuitslag in twijfel te trekken.

Bron: RTL nieuws

Dit artikel is geplaatst in

23 reacties

 1. @Fox, je hebt recht op je opinie.
  Je mag blij zijn met Kamala! Gelukkig mag je dat!

  Time will tell hoe deze twee America gaan runnen for the better of for the worse.

  En what the show betreft. Het is allemaal een grote show.
  En ja, heel veel corruptie.

  En nee ik hoef niet positief te zijn over corruptie en oplichting bedrog, nooit!

  Als jij vind dat je positief moet zijn over wat bv Zita geflikt heeft onlangs, die flagrante leugens en mismanagement inzake vergunning, toezicht, licentie van het gedrocht op Knip, dan mag dat. Maar ik ben dat zeker niet, positief over dit soort flagrante volksoplichting!

  Vervolgens ook een aantal parlementariers die pontificaal op foto’s naar het ” gedrocht wijzen.

  Van kijk eens; ik vind dit erg!

  Grappig dat ze dat doen, pas nadat de bevolking ze wakker heeft geschud.

  Ik had graag gezien dat deze parlementariers daar stonden te wijzen en zwaaien -“VÓÓRdat er maar één steen gelegd was om dit “evident door politiek nepotisme aangezwengeld geldklop en nonsense project” aan de kaak te stellen
  ! – , niet nadat de bevolking dat eerst gedaan heeft….

  En wat de kwaliteiten van Kamala betreft: Niemand heeft beweerd dat ze niet goed opgeleid is en de nodige gravitas heeft verworven door haar ervaring en kennisvergaring.
  Maar wat zegt dat over haar ethos?
  Want daar heb ik het vooral over.

  Op Curaçao hebben we ook een paar, niet al te veel, goed opgeleide en ervaren politici. Maar is dat genoeg? Vraag ook of ze integer zijn, en geen politieke spelletjes spelen.

  Voor mij gaat elke politicus die met kleur, ras , haar, afkomst schermt om zijn / haar geschiktheid mee te staven gelijk de kliko in…
  Ook als deze politicus Kamala heet en haar moeder uit India komt!

  Stel je voor: Kamala why should i vote voor you?
  Kamala: “Because I look like you!”

  Pure identity politiek, gebaseerd op subjectieve, onderbuik gevoelens
  Identiteit, en rassendingen
  Dat deden de nazi’s ook!

  Ik op pik getrapt voor een politicus?
  Wees gerust, ik ben niet zo fanatiek als jij (LOL)

  Maak me absoluut niet druk wat iedereen vindt of zegt, 95% is vaak pure ad hominem (op de man/ het uiterlijk) argumentatie. Niet relevant dus .

  Ik lach om het spektakel, ook omdat van de Trumpshow. Trump is een lomperd, een olifant in een porseleinen kast, geen diplomaat, best onsympathiek, maar heeft in die paar jaar dat hij zit ook een aantal zaken goed opgepakt, en aangegrepen waar geen enkele president zich aan durfde te wagen. Dus ja, elke pannekoek heeft altijd twee kanten!

  Voor mij hebben links en rechts, in ieder geval in een opzicht een grote overeenkomst.
  Ze stelen allebei, en zijn allebei op macht uit. De een steelt met links en de andere steelt met de rechterhand.

 2. @Knoek-koe
  Nou als er iemand toe hapt dan ben jij het wel. Hahaha. Weer eens op je pik getrapt?

  Voor mij is Kamala Harris een capabele, hogeropgeleide, intelligente Amerikaanse vrouw van Jamaicaans/ Indiaase komaf die haar sporen meer dan verdiend heeft als o.a. DA en senator. Ja je hoort het goed een Amerikaanse vrouw, want daar is zij geboren en dus is zij Amerikaanse. Van mij krijgen Biden en Harris alle zegen en ben ik blij dat Trump straks opgerot is. Overigens alsof Trump enige politieke kennis en ervaring had toen hij aantrad. Helemaal nada. De wereld heeft 4 jaar lang naar de Trump show gekeken en nu is het doek gevallen.

  Wat jij er verder allemaal bij haalt over India, Jamaica en de rest van de wereld doet er voor mij niet toe in dit verband.

  Jouw obsessie om alles en iedereen om je heen met corruptie te linken, neemt steeds ernstigere vormen aan lijkt het wel. Hoop dat je ook nog eens rustig slaapt en geniet van het leven.
  Begrijp me niet verkeerd ik ben super anti corruptie. Echter, zolang ik er niet rechtstreeks invloed op uit kan oefenen om het te veranderen, blijf ik mij er niet dagelijks op blindstaren en mee bezighouden. Zwartgalligheid is in ieder geval niet aan mij besteed, daar is het leven te mooi en waardevol voor.

 3. [email protected] zegt…”En oh wat hebben mannelijke door testosteron gedreven leiders het door de eeuwen heen fantastisch gedaan zeg.”….

  @Fox, dat hebben ze zeker, dank voor de herinneting! , Ijsland, Noorwegen, Finland, Zweden, Duitsland, Nederland, Belgie Luxemburg, Monaco, Gibrsltar, Engeland, Ierland, Schotland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Australie, Canada, USA, ..ja dat zijn toch landen met rechtszekerheid, sociale wetgeving, welvaart en mensenrechten!

  Ik ken geen één islamitisch, latijns, indiaas of Afrikaansland waar ze dit zo goed nadoen,

 4. Mochten jullie toevallig CNN hebben gekeken hebben, dan ben je je toch echt kapot geschrokken door die duizenden Trump adepten in Washington DC, waar Donnie met zijn motor brigade tussendoor rijdt.
  Het lijkt verdomme wel Hitler + aanhang. Verschrikkelijk dit.

 5. @Fox zegt: In principe zou Kamalas achtergrond en heritage er niet toe mogen doen in in inclusieve werels.

  Vraagje: Hebb je wel eens gehoor van Infian Racism? Een van de meest excluzieve racistische, op anderen neerkijkende culturen. Vooral de zwarte cultuur.

  Laat vooral iemand uit India niet komen pretenderen dat men racistisch is in andere / westerse landen, want India en infiase mensen staat op nummer 1 van de top 10 meest racistische landen/ culturen, ik generaliseer uiteraard, uitzonderingen zijn er altijd.

  White supremacy, die term gebruik je graag.
  Wel ik kan je een ding garanderen, zwarte mensen vluchten uit zwart supremacy landen weg om zich in white supremacy landen te vestigen. En niet in Indian supremacy landen, waar ze als dieren gezien worden

 6. Ha die @Fox,

  Ik moet een beetje lachen, want ik wist 99% zeker dat je zou happen! LOL
  En voila!!

  Rustig maar, rustig maar, alles met een korrel zout nemen.

  Ik zie idd dat je behoorlijk onder de indruk bent over Kamala, en dat mag, heb je soms ook indiase heritage?

  Je zegt: Bijzonder dat ze een indiase vrouw is.
  Wat is er zo belangrijk en bijzonder aan “Indiaas” zijn in de politiek.

  Zeg me dat een presidentskandidaat ervaring, kunde, kennis, bestuurskwaliteiten, integriteit en people skills moet hebben.

  Maar zeg me niet dat en politicus/ ca een bepaalde kleur / achtergrond, cultuur , geslacht moet hebben om bijzonder te zijn.

  Oordelen op uiterlijke kenmerken is volgen mij een vorm van racisme/ onderschreiding op irrelevante maten.

  En wat is er zo bijzonder aan Indiaas/ Jamaicaans, ?

  In India hebben ze allang een Indiase vrouw aan het roer gehad.

  En het is nog steeds een grote politieke en letterlijke kloaka (riolering) in India, vol corruptie en administrstieve chaos, tel daar bij op de schrijnende armoede ( 30% leeft in extreme armoede, is zo een beetje de gehele bevolking vande USA ( 350.000.000 mensen).

  En Jamaicaans? Waarom moet dat een trait zijn om over te bluffennals vice presidentskandidast.

  Het is een typische Caribisch Afrikaanse shithole country dat Jamaica, vol armoede, rotzooi, corruptie .

  Waarom denk je dat Jamaicanen zo graag naar Curaçao en naar de USA gaan ? Om weer door een Jamaicaan geregeerd te worden? Was niet echt een succes in hun eigen land.

  Kamala is een grote identity politica! Met een hele grote politieke agenda! Ik zou zeggen: Laat je niets wijs maken …en blijk kritisch denken…oprecht bedoeld.

  En wat de vrouwen betreft…
  Achter elke succesvolle president , staat een vrouw, echter elke corrupte president/ minister/ CEO helaas ook.

  Vrouw / Man allebei corrupt, en op dit eiland “ZEKER”…kijk maar naar Zus, Marveliene Wiels, Myrna Godett, Zita, Maria,, Emely mèè, argit de Freitas…Kijk naar Suzy, ook een lekkere minister, omayra, deed net zo hard mee met familiebevoorrechten en pensioenen opkrikken.

 7. @Knoe-koe
  Zegt: “Kamala is Indiaas Jamaicaans volgens haar eigen zeggen. Hoe belangrijk is dat voor haar functie als vice president?”

  Dat klopt en niet alleen zij zegt dat. De media wereldwijd vindt het kennelijk ook heel bijzonder. In principe zou het niet belangrijk of noemenswaardig moeten zijn in een inclusieve wereld vrij van rascisme, onderdrukking en discriminatie. Vooral in dit geval is het zeer belangrijk en noemenswaardig in een overwegend op uitsluiting en racisme gestoeld land.

  Harris haar moeder heeft trouwens baanbrekende biochemische, wetenschappelijk onderzoek verricht o.g.v. van borstkanker bij vrouwen. Echter, gezien haar migratie achtergrond en Indiaanse komaf werd er in de VS natuurlijk niet heel veel ruchtbaarheid aan gegeven, maar nu opeens wel. Ja als je wit bent, man en conservatief, dan wil je liever de status quo behouden toch? Dan zijn vrouwen sowieso al een enorme bedreiging toch?

  Want oh wat hebben mannelijke door testosteron gedreven leiders het door de eeuwen heen fantastisch gedaan zeg. Misschien voor jou als white privileged man, maar voor een hoop andere mensen en menssoorten niet echt.

  Trump is over en out. De laatste staten zijn opnieuw geteld en het resultaat is overduidelijk. Trump heeft het spel hoog op gespeeld, as usual de boel bij elkaar gelogen en hij heeft verloren. Tenzij hij een staatsgreep pleegt natuurlijk. Deze narcistische idioot is tot alles in staat, want alles draait tenslotte alleen om hem.

  Wat overigens opvalt is dat er best wat Trump sympathisanten op dit forum aanwezig zijn. Just saying.

 8. Kamala is Indiaas Jamaicaans volgens haar eigen zeggen.
  Hoe belangrijk is dat voor haar functie als vice president?
  Ze heeft het er alsmaar over. En haar vrouw zijn.

  Als ik naar Ministers als Zita kijk denk ik:
  Liever geen vrouwen”

 9. Het blijkt dat op de Biden stembiljetten geen watermerk was, wat aangeeft dat er 80% van de stemmen vervalst werden. In Georgia worden de stemmen nu met de hand overgeteld om de onregelmatigheden op te sporen?

 10. @Kunte
  Jij schijnt het te snappen. Het is inderdaad dieptriest dat wij het anno 2020 bijzonder vinden dat een vrouw eindelijk door het glazen plafond is geschoten. Dat zij in oerconservatief VS deze hoge functie mag gaan bekleden. En ja daarnaast is zij toevallig ook nog iemand van kleur.

  Hoezo is er in werkelijkheid gelijkheid tussen mannen en vrouwen, kleur etc.? Ja enkel op papier dan. Ik zou mij daar meer druk om maken als ik jou was i.p.v. er problemen mee te hebben dat zij als vrouw gedurende haar carrière meerdere malen de eerste vrouw was. Het is pas treurig dat dit de realiteit is. Of ben jij zo’n white privileged man die het inderdaad niet snapt?

 11. Als je geboren wordt als zoon of dochter van bepaalde ouders, dan kun je daar niets aan doen.
  Als je geboren wordt als lgbt-er, dan ben je zo. Daar kun je niets aan doen.
  Als je geboren wordt als vrouw en je ook zo voelt, dan ben je zo. Daar kun je niets aan doen.
  Als je geboren wordt met een bepaalde huidskleur dan is dat zo. Daar kun je niets aan doen.

  Als je vindt dat iedereen gelijk is, ongeacht ras, kleur, geslacht, geloof, etc., waarom wordt er dan bijgehouden dat iemand de eerste van een groep is die ‘het’ bereikt heeft.
  Juist daarin schuilt een verborgen, misschien wel onbewuste, drang tot onderscheid maken. Maar het blijft discriminatie.

 12. @Brian S
  Weer zo’n typische seksistische reactie van een narcistische, gefrustreerde zich superieur wanende man. Ken jij Kamala Harris en track record? Als wij van jouw reactie moeten uitgaan (en zo zijn er helaas meerdere hier op dit forum), kunnen vrouwen alleen succesvol zijn, als zich eerst horizontaal naar boven hebben gewerkt. Het is een schande dat dergelijke denkbeelden en uitlatingen anno 2020 kennelijk nog ongestraft kunnen worden uitbraakt.

 13. Fred Trump kende slechts 2 soorten mensen: killers en losers. De rest telde niet mee, geen grijs gebied. De oudste jongen en kroonprins voor het bouwimperium, Fred jr. mislukte, werd piloot maar raakte aan de drank en bleef een doorn in het oog van zijn onbuigzame vader.
  Met flink wat leningen van daddy en listige belastingvoordeeltjes raakte Donald in de gunsten van zijn vader.
  “Loser” is niet een woord dat voorkomt in de vocabulaire van deze psychologisch gemankeerde egoïst. En deze man moet erkennen dat een oudere man vanuit zijn huiskelder hem, samen met zwarte vrouw als teamgenoot, hem hebben verslagen?!?
  No worries: vanaf 21 januari zal hij kennismaken met meedogenloze IRS-technieken, dubieuze Russische schuldeisers en vooral met de Deutsche Bank die zijn rente wil. Zijn geliefde Mar a Lago kan zomaar eens worden in beslag worden genomen.
  What a loser !!

 14. Nadat de democraten 4 jaar lang Trump hebben onderzocht naar verkiezingsfraude vanwege zogenaamd Rusische beinvloeding zegt Biden nu: “Er is geen enkele aanleiding om de verkiezingsuitslag in twijfel te trekken”.

 15. Gelukkig dat deze seniele vieze oude man en Harris die voor leuke baantjes op haar rug ligt hebben gewonnen. Anders was links weer flink gaan rellen

 16. Wat zou jij gedaan hebben als je in dezelfde situatie zou zitten? Verder, als de Dems op verlies zouden staan, zouden er in het hele land gereld worden…
  En nog iets, de media bepalen niet wie er president wordt; een beetje voorbarig allemaal.

 17. @Jake

  Geen van beiden hebben gewonnen want de bevolking is uiteindelijk de verliezer in dit machtsvacuüm…op een paar uitzonderingen daargelaten

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties