27 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Römer koopt St. Martinus College

 

Willemstad – Advocaat Marius Römer koopt namens een groep die nog anoniem wenst te blijven het gebouw van het St. Martinus College. Hier zullen zich op zeer korte termijn diensten zoals het Bevolkingsregister huisvesten.

- Advertentie -

Römer zal namens de groep voor wie hij de koop doet, het gebouw in Otrobanda aan de regering verhuren. De koop zal een dezer dagen worden afgerond. Wat de maandelijkse huur gaat bedragen, kan Römer nog niet vertellen.

,,De onderhandelingen zijn nu helemaal afgerond. Spoedig gaat de koopakte erdoor”, zo vertelde Römer gisteren tijdens een gesprek met het Antilliaans Dagblad.

Volgens de advocaat zou het proces al veel eerder kunnen zijn afgerond. ,,Ik moest onverwachts naar het buitenland, waardoor alles werd verhinderd. Maar nu is alles geregeld.” Römer zegt tijdens het gesprek met deze krant zich door de verschillende berichtgevingen in de media opgejaagd te hebben gevoeld.

,,In dit soort gevallen moet alle partijen de rust en tijd worden gegund om alles goed te regelen”, aldus de advocaat.

Al enige tijd heerst er onduidelijkheid over de situatie omtrent Kranshi. Minister Monk wilde in een gesprek gisteren met deze krant geen commentaar leveren over de zaak en meldde dat het volgens hem allemaal zo klaar als een klontje is: ,,Er is helemaal geen onduidelijkheid. Als er onduidelijkheid is, dan zorgen de media daarvoor”, aldus de minister.

Verhuizing Kranshi snel

Volgens advocaat Römer zal de verhuizing van Kranshi aan de Breedestraat naar het gebouw van het Sint Martinus College op het L.B. Smithplein op zeer korte termijn gebeuren.

,,De verhuizing moet snel, op de vroegst toelaatbare datum, gebeuren. Er zijn nog een aantal dingen die gedaan moeten worden en het nieuwe gebouw zal aan de wensen van de nieuwe diensten moeten worden aangepast, maar dit zal snel moeten gebeuren”, aldus Römer.

Het huurcontract van het huidige Kranshi-gebouw aan de Breedestraat is al opgezegd. Daar zou de maandelijkse huur een ongekende hoogte bereiken. Minister Carlos Monk van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft in het verleden al meerdere malen zijn bezorgdheid laten blijken over de hoge huur. Volgens Römer was het gebouw aan de Breedestraat nooit de beste keuze voor het plaatsen van het Bevolkingsregister.

,,Het feit dat er nauwelijks of geen parkeerplaatsen zijn, is altijd een issue geweest”, aldus Römer tegenover deze krant. Het gebouw van het St. Martinus College zal het thuis worden van meer overheidsdiensten. Ook dit zal volgens Römer de overheid geld besparen.

,,Al die verschillende gebouwen van de overheidsdiensten kosten de overheid alleen maar geld. Nu kunnen een aantal van deze diensten in één gebouw worden geplaatst.”

Bron: Antiliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in
  1. Dat klinkt als een smerig zaakje! De anonieme mensen zullen wel regeerders of hun kameraden zijn.
    Onder het mom van hoge kosten gaan ze nu ergens anders van zichzelf huren.
    Don’t be fooled. Dat heeft niets met hoge kosten te maken, maar met zichzelf de pastei toeschuiven
    Corrupt ballezootje

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -