30 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 16:31

PBC | Rekenkamer: ernstige tekortkomingen en zwaktes financieel beheer overheid

Persbureau Curacao De Rekenkamer constateert bij herhaling dat er ernstige tekortkomingen en zwaktes zijn in het financieel beheer van het Land. Dit heeft geleid, om 10 oktober 2010...

PBC | Overheid neemt besluit avondklok pas op 3 mei

Persbureau Curacao De maatregelen die gisteren zijn ingesteld of verlengd duren tot maandag 3 mei. Eerder had de overheid 30 april aangehouden. Dat wordt nu dus over het...

PBC | Curaçao is het snelst vaccinerende land ter wereld

Persbureau Curacao Curaçao is op dit moment het land waar de meeste vaccins worden gezet. Met 13,44 prikken per 100 bewoners is Curaçao volgens De Volkskrant het snelst...

PBC | Advocaten en Notarissen hebben weer ontheffing

Persbureau Curacao Weer is de lijst met ontheffingen aangepast. Vanaf vandaag staan onder andere advocaten en notarissen weer op de lijst van vitale functies en processen maar ook...

Democracy now! | Wednesday April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoRode kaart voor regering Schotte

Rode kaart voor regering Schotte

afbeelding van Dick Drayer

 

Door  Dick  Drayer (Foto | Bea Moedt)

Een demonstratie georganiseerd door de organisatie ‘Pro Pueblo’ op het Wilhelminaplein trok woensdagmiddag ongeveer tweehonderd mensen. Ze wilden een ‘rode kaart’ uitdelen aan de regering Schotte.

Het idee van de ‘rode kaart’, was ontleend aan de waarschuwing die het College Financieel toezicht (Cft) deze week gaf aan de regering vanwege de niet sluitende begroting over 2012. Het Cft had het toen over ‘rood licht’.

Georganiseerde misdaad

Tegen het kabinet Schotte is nu vier keer gedemonstreerd. Woensdag beschuldigde ‘Pro Pueblo’ de regering ervan in de greep te zitten van de ‘georganiseerde misdaad’. De halfbroer van minister van Financiën George Jamaloodin wordt verdacht van fraude en witwassen van geld.

Ruben Suriel opent de demonstratie

Ruben Suriel opent de demonstratie
Foto | Bea Moedt

Dat ministers van het kabinet zich persoonlijk bemoeien met die strafzaak, zien de demonstranten als bewijs voor die beschuldiging.

 

Gerucht

Op het moment van de demonstratie deed het gerucht de ronde dat de regering Schotte gevallen zou zijn. De demonstranten wilden niets weten van het gerucht. “Was het maar waar“, verzuchte een vrouw in oranje-shirt, in de hand een spandoek, “maar ik moet het nog zien“.

De eerder lage opkomst op het Wilhelminaplein werd door iedereen verklaard door de voetbalwedstrijd Nederland-Duitsland die net op tv was. Edgar Leito van Pro Pueblo denkt dat het sowieso moelijk is om mensen de straat op te krijgen, ongeacht wanneer en waarvoor.

Petitie

 Demonstranten en voorbijgangers werd gevraagd een petitie te ondertekenen gericht aan minister Spies van Koninkrijkszaken. Zij is op dit moment op Curaçao. In de petitie legt Pro Pueblo uit hoe ernstig de situatie volgens hun is.

De beweging doet een beroep op de Nederlandse regering om alles in het werk te stellen Curaçao te redden ‘uit de greep van de georganiseerde misdaad’. Leito vindt: “Nederland moet ons helpen, wij zitten samen in het Koninkrijk.”

——————–

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties