27 C
Willemstad
• zaterdag 4 december 2021 03:32

Laatste reacties

- Advertentie -

Rode kaart voor regering Schotte

afbeelding van Dick Drayer

 

Door  Dick  Drayer (Foto | Bea Moedt)

Een demonstratie georganiseerd door de organisatie ‘Pro Pueblo’ op het Wilhelminaplein trok woensdagmiddag ongeveer tweehonderd mensen. Ze wilden een ‘rode kaart’ uitdelen aan de regering Schotte.

- Advertentie -

Het idee van de ‘rode kaart’, was ontleend aan de waarschuwing die het College Financieel toezicht (Cft) deze week gaf aan de regering vanwege de niet sluitende begroting over 2012. Het Cft had het toen over ‘rood licht’.

Georganiseerde misdaad

Tegen het kabinet Schotte is nu vier keer gedemonstreerd. Woensdag beschuldigde ‘Pro Pueblo’ de regering ervan in de greep te zitten van de ‘georganiseerde misdaad’. De halfbroer van minister van Financiën George Jamaloodin wordt verdacht van fraude en witwassen van geld.

Ruben Suriel opent de demonstratie

Ruben Suriel opent de demonstratie
Foto | Bea Moedt

Dat ministers van het kabinet zich persoonlijk bemoeien met die strafzaak, zien de demonstranten als bewijs voor die beschuldiging.

- Advertisement -

 

Gerucht

Op het moment van de demonstratie deed het gerucht de ronde dat de regering Schotte gevallen zou zijn. De demonstranten wilden niets weten van het gerucht. “Was het maar waar“, verzuchte een vrouw in oranje-shirt, in de hand een spandoek, “maar ik moet het nog zien“.

De eerder lage opkomst op het Wilhelminaplein werd door iedereen verklaard door de voetbalwedstrijd Nederland-Duitsland die net op tv was. Edgar Leito van Pro Pueblo denkt dat het sowieso moelijk is om mensen de straat op te krijgen, ongeacht wanneer en waarvoor.

Petitie

 Demonstranten en voorbijgangers werd gevraagd een petitie te ondertekenen gericht aan minister Spies van Koninkrijkszaken. Zij is op dit moment op Curaçao. In de petitie legt Pro Pueblo uit hoe ernstig de situatie volgens hun is.

De beweging doet een beroep op de Nederlandse regering om alles in het werk te stellen Curaçao te redden ‘uit de greep van de georganiseerde misdaad’. Leito vindt: “Nederland moet ons helpen, wij zitten samen in het Koninkrijk.”

——————–

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Friday, December 3, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 3 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | DCNA vergoot weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering. Volgens de organisatie blijft de...

Nu.cw | Saba start begin december met boosterprik

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar...

PBC | QR-codecontrole alleen door gecertificeerd personeel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijeenkomsten of feesten voor meer dan 100 mensen vereisen bij de toegang een controle op QR-codes. Om dat proces goed te laten verlopen, biedt...

PBC | Windsurfer Badloe grijpt naast mondiale onderscheiding

Persbureau Curacao Windsurfer Kiran Badloe krijgt geen mondiale onderscheiding van de internationale zeilbond, World Sailing. Bij de mannen heeft nog nooit iemand met de Nederlandse nationaliteit deze onderscheiding...
- Advertentie -