26 C
Willemstad
• zondag 16 mei 2021 07:40

DH | Sarah wants clarity on Doncher’s suspension

PHILIPSBURG--United Democrats (UD) Member of Parliament (MP) Sarah Wescot-Williams on Thursday evening called on government to provide clarity on the suspension of Princess Juliana International Airport (PJIA)...

Ingezonden | Respect!

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Kluivert tijdelijk bondscoach

Willemstad - Patrick Kluivert vervangt tijdelijk Guus Hiddink als bondscoach van de Curaçaose voetbalselectie. Hiddink is herstellende van Covid-19 en niet fit genoeg om de selectie te...

PBC | Curaçaose stranden per direct weer open

Persbureau Curacao De stranden op Curaçao zijn per direct weer open. Het juridisch verbod blijkt in de ministeriele beschikking helemaal niet te bestaan. De regering communiceerde dat op...

PBC | Bicentini wil Hiddink graag opvolgen

Persbureau Curacao Bicentini is bereid te praten over een terugkeer naar Curaçao om Hiddink tijdelijk op te volgen. De voormalige bondscoach van Curaçao zegt nog niet te zijn...

AD | Stormloop op vakanties: extra TUI vluchten naar Curaçao en Aruba

Sanne Meijer | Algemeen Dagblad Dat we vanaf vandaag weer in het vliegtuig mogen springen naar een aantal bestemmingen, hebben reisorganisaties geweten. De telefoon staat roodgloeiend. ,,Alles wijst erop dat vandaag...
- Advertisement -spot_img

Robbie Dos Santos blijft verdachte

HomeMediaRobbie Dos Santos blijft verdachte

Robbie dos Santos verliet gister SSDK in gezelschap van zijn familie

WILLEMSTAD — Hoewel er ‘onvoldoende concrete en verifieerbare aanwijzingen’ zijn om de loterijbaas Robbie dos Santos langer vast te houden, blijft hij wel verdachte in de moordzaak Wiels, aldus het Openbaar Ministerie.

De rechter-commissaris (RC) besloot gistermiddag dat Dos Santos vrijgelaten moest worden, maar heeft er in zijn beschikking nadrukkelijk op gewezen dat deze beslissing niet het einde betekent van de strafzaak tegen hem.

Volgens het OM verkeert het onderzoek Maximus, naar de intellectuele daders achter de moord op politicus Wiels, in een fase waarbij het noodzakelijk is om de verdachten en betrokkenen te confronteren met de voorlopige resultaten van het onderzoek.

Dit gebeurt onder meer door middel van zogeheten ontbiedingen en door middel van aanhoudingen met inverzekeringstelling.

“Bij een ontbieding wordt een persoon in de gelegenheid gesteld om een verklaring af te leggen en mag hij/zij daarna weer naar huis. Bij een aanhouding en inverzekeringstelling is het OM van mening dat het onderzoek vereist dat de verdachte een bepaalde periode vast blijft zitten in het belang van een goede uitvoering van het onderzoek.”

Het verdedigingsteam van George Jamaloodin, verdachte in dezelfde zaak, heeft een verzoek ingediend tot opheffing of schorsing van zijn bewaring, in een poging om hem toch vrij te krijgen. Dit verzoek wordt maandag behandeld. Het verzoek van het OM om hem langer vast te houden (maximaal acht dagen) werd gistermiddag gehonoreerd door de RC.

Het verzoek van zijn advocaten om hem onmiddellijk in vrijheid te stellen, gebaseerd op artikel 91 van het Wetboek van Strafvordering, werd afgewezen. Volgens de RC is er in dit stadium voldoende verdenking tegen Jamaloodin.

‘Monster’ aanwezig

De verdachten, betrokken bij het onderzoek Magnus, oftewel de uitvoerende daders achter de moord op Wiels, Burney ‘Nini’ F.’, Elvis ‘Monster’ K., Dangelo ‘Panchek’ D. en Carlos P., moeten aanstaande maandag terechtstaan.

F. is eerder door het OM als een van de opdrachtgevers aangemerkt en D. en P. hielden zich bezig met het verschaffen van kleding en het wassen van de gebruikte vluchtauto.

K. is de zelfverklaarde schutter in de zaak Wiels. Hij zat tot voor kort voor zijn eigen veiligheid in Nederland vast. Na lang te hebben gezwegen en van advocaten te hebben gewisseld, heeft hij toch gesproken over zijn eigen betrokkenheid en die van anderen bij de moord op Wiels.

Inmiddels heeft hij ook verklaringen afgelegd over de moorden op Raikel Conception en Lionel Arnaud.

Het was eerder niet duidelijk of K. aanwezig zou zijn bij de behandeling van de zaak. Inmiddels heeft OM-woordvoerder Guillano Schoop bekend gemaakt dat tegen hem een bevel van medebrenging is afgevaardigd.

K. wordt dus door de Nederlandse autoriteiten overgebracht naar Curaçao en zal maandag aanwezig zijn in de zaal.

Bron: Amigoe
Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. @ Axander, Papagayo van Gerrit de Raaf & consorten. Hier word nogmaals eens het tegendeel door het OM op papier ge kladdert , speciaal voor jou en je vrienden om nog eens goed te lezen dat jouw vrinden nog steeds verdachten zijn en niet van deze zaak ontheven zijn.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties