33 C
Willemstad
• woensdag 17 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Robbie Dos Santos blijft verdachte

HomeMediaRobbie Dos Santos blijft verdachte
Robbie dos Santos verliet gister SSDK in gezelschap van zijn familie

WILLEMSTAD — Hoewel er ‘onvoldoende concrete en verifieerbare aanwijzingen’ zijn om de loterijbaas Robbie dos Santos langer vast te houden, blijft hij wel verdachte in de moordzaak Wiels, aldus het Openbaar Ministerie.

De rechter-commissaris (RC) besloot gistermiddag dat Dos Santos vrijgelaten moest worden, maar heeft er in zijn beschikking nadrukkelijk op gewezen dat deze beslissing niet het einde betekent van de strafzaak tegen hem.

Volgens het OM verkeert het onderzoek Maximus, naar de intellectuele daders achter de moord op politicus Wiels, in een fase waarbij het noodzakelijk is om de verdachten en betrokkenen te confronteren met de voorlopige resultaten van het onderzoek.

Dit gebeurt onder meer door middel van zogeheten ontbiedingen en door middel van aanhoudingen met inverzekeringstelling.

“Bij een ontbieding wordt een persoon in de gelegenheid gesteld om een verklaring af te leggen en mag hij/zij daarna weer naar huis. Bij een aanhouding en inverzekeringstelling is het OM van mening dat het onderzoek vereist dat de verdachte een bepaalde periode vast blijft zitten in het belang van een goede uitvoering van het onderzoek.”

Het verdedigingsteam van George Jamaloodin, verdachte in dezelfde zaak, heeft een verzoek ingediend tot opheffing of schorsing van zijn bewaring, in een poging om hem toch vrij te krijgen. Dit verzoek wordt maandag behandeld. Het verzoek van het OM om hem langer vast te houden (maximaal acht dagen) werd gistermiddag gehonoreerd door de RC.

Het verzoek van zijn advocaten om hem onmiddellijk in vrijheid te stellen, gebaseerd op artikel 91 van het Wetboek van Strafvordering, werd afgewezen. Volgens de RC is er in dit stadium voldoende verdenking tegen Jamaloodin.

‘Monster’ aanwezig

De verdachten, betrokken bij het onderzoek Magnus, oftewel de uitvoerende daders achter de moord op Wiels, Burney ‘Nini’ F.’, Elvis ‘Monster’ K., Dangelo ‘Panchek’ D. en Carlos P., moeten aanstaande maandag terechtstaan.

F. is eerder door het OM als een van de opdrachtgevers aangemerkt en D. en P. hielden zich bezig met het verschaffen van kleding en het wassen van de gebruikte vluchtauto.

K. is de zelfverklaarde schutter in de zaak Wiels. Hij zat tot voor kort voor zijn eigen veiligheid in Nederland vast. Na lang te hebben gezwegen en van advocaten te hebben gewisseld, heeft hij toch gesproken over zijn eigen betrokkenheid en die van anderen bij de moord op Wiels.

Inmiddels heeft hij ook verklaringen afgelegd over de moorden op Raikel Conception en Lionel Arnaud.

Het was eerder niet duidelijk of K. aanwezig zou zijn bij de behandeling van de zaak. Inmiddels heeft OM-woordvoerder Guillano Schoop bekend gemaakt dat tegen hem een bevel van medebrenging is afgevaardigd.

K. wordt dus door de Nederlandse autoriteiten overgebracht naar Curaçao en zal maandag aanwezig zijn in de zaal.

Bron: Amigoe
Zie ook: Dossier: Helmin Wiels – Moord

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. @ Axander, Papagayo van Gerrit de Raaf & consorten. Hier word nogmaals eens het tegendeel door het OM op papier ge kladdert , speciaal voor jou en je vrienden om nog eens goed te lezen dat jouw vrinden nog steeds verdachten zijn en niet van deze zaak ontheven zijn.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties