Aqualectra luidt noodklok over koperdiefstal

Knipselkrant Curaçao

Aqualectra luidt noodklok over koperdiefstal

WILLEMSTAD — Nutsbedrijf Aqualectra doet een oproep aan alle betrokkenen om maatregelen te nemen om koperdiefstal tegen te gaan. Volgens Aqualectra worden er op dit moment zoveel koperkabels gestolen dat zij momenteel noch over voldoende koperkabels, noch over de financiën beschikt om op korte termijn gestolen koperleidingen te kunnen vervangen.

In een persbericht spreekt Aqualectra van een ‘buitengewoon abnormale situatie’. Als voorbeeld geeft het bedrijf aan dat eerder deze week, op 1 augustus, tussen zeven uur ‘s ochtends en twaalf uur ‘s middags koperkabels gestolen werden op vier verschillende locaties. “Op twee van deze locaties hadden technici van Aqualectra de dag ervoor nieuwe kabels aangelegd, omdat zij waren gestolen.”

Aqualectra stelt zich bewust te zijn van het ongemak en de financiële gevolgen voor haar klanten, als gevolg van het niet kunnen aansluiten van gebieden die door koperdiefstal zonder stroom zijn komen te zitten. “Maar op dit moment zijn wij gedwongen om de gemeenschap te informeren dat Aqualectra niet over de voorraad kabels en de noodzakelijke middelen beschikt om op korte termijn het fenomeen van koperdiefstal het hoofd te kunnen bieden. Wij doen nogmaals een oproep aan de competente autoriteiten, de gemeenschap in het algemeen, maar vooral aan onze klanten om samen met Aqualectra onze verantwoordelijkheid te nemen en om te helpen het fenomeen van koperdiefstal te bestrijden.”

Mochten burgers merken dat onbevoegde personen zich ophouden bij infrastructuur of installaties van Aqualectra, dan wordt men opgeroepen dit aan het nutsbedrijf of de politie door te geven. Ook verzoekt Aqualectra opkopers van koperkabels met deze praktijk te stoppen, als de oorsprong van het materiaal niet bekend is.”

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *