24 C
Willemstad
• vrijdag 28 januari 2022 05:32

Laatste reacties

- Advertentie -

Robben staat nog steeds achter uitspraak over fopduik

- Advertentie -
robben-staat-nog-steeds-achter-uitspraak-over-fopduik
Robben staat nog steeds achter uitspraak over fopduik Foto | ANP

Arjen Robben heeft geen spijt van zijn uitspraak dat hij zondag in de eerste helft van het duel met Mexico op het WK (2-1) in de eerste helft een keer te snel naar de grond ging.

Robben, die diep in blessuretijd de beslissende strafschop afdwong, kreeg vervolgens echter de halve wereld over zich heen.

 

”Ik sta er nog steeds helemaal achter, ik denk dat eerlijkheid het langst duurt. Maar misschien had ik het niet moeten doen”, zei Robben maandag tijdens een internationale persconferentie in Rio de Janeiro.

- Advertentie -

Buitenlandse media pakten groot uit met de ‘schwalbe’ van Robben. Zij beweerden echter dat de aanvaller had gezegd dat hij voor de cruciale strafschop was gaan liggen, terwijl hij een moment uit de eerste helft bedoelde waarbij hij géén penalty kreeg.

Jammer dat veel media dat verkeerd hebben overgenomen. Ik ben in de eerste helft één keer naar de grond gegaan terwijl ik niet geraakt werd, dat was een stomme actie, maar heeft geen resultaat gehad op de wedstrijd”, zo benadrukte Robben.

”Verder waren er twee duidelijke penalty-situaties waarvan er eentje gegeven werd, daarover is volgens mij geen discussie mogelijk.”

Bekijk hieronder de beelden:

 

Straf
Even ging het gerucht rond dat Robben mogelijk een straf zou krijgen van de FIFA voor zijn toegegeven fopduik, maar dat werd al snel weersproken door de wereldvoetbalbond.

”Het is ook gewoon onzin. De nadruk moet liggen op de prestatie van de ploeg, niet op dingen die niet van invloed zijn geweest op de wedstrijd“, aldus Robben.

Bron: NU.nl

 

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, January 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 2,3 miljoen euro voor versterking kinderbescherming

Dankzij een extra bijdrage van de Postcode Loterij van 2,3 miljoen euro kan Unicef Nederland overheden en professionals helpen om het kinderbeschermingssysteem op Aruba en Curaçao te...

Nu.cw | Gerstenbluth: “Coronapiek voorbij, maar nog steeds veel besmettingen”

Het lijkt erop dat we de coronapiek voorbij zijn. Dat stelde epidemioloog Izzy Gerstenbluth tijdens de persconferentie. Toch kunnen de maatregelen volgens Gerstenbluth nog niet volledig worden...

PBC | Rechter beslist over lot afvalverwerker Serlimar op Aruba

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Afvalbedrijf Serlimar op Aruba krijgt begin februari van de rechter te horen of uitstel van betaling wordt voortgezet. Als dat niet gebeurt, betekent dat...

PBC | Regering gaat corona time-out met nog eens tien dagen verlengen

Persbureau Curacao De regering gaat de coronamaatregelen met nog eens tien dagen verlengen. Dat is voor de tweede keer. Ondanks de afname van het aantal besmettingen, is de...
- Advertentie -
- Advertentie -