26 C
Willemstad
• donderdag 24 juni 2021 02:57

Laatste reacties

- Advertentie -

Robben staat nog steeds achter uitspraak over fopduik

robben-staat-nog-steeds-achter-uitspraak-over-fopduik
Robben staat nog steeds achter uitspraak over fopduik Foto | ANP

Arjen Robben heeft geen spijt van zijn uitspraak dat hij zondag in de eerste helft van het duel met Mexico op het WK (2-1) in de eerste helft een keer te snel naar de grond ging.

Robben, die diep in blessuretijd de beslissende strafschop afdwong, kreeg vervolgens echter de halve wereld over zich heen.

- Advertentie -

 

”Ik sta er nog steeds helemaal achter, ik denk dat eerlijkheid het langst duurt. Maar misschien had ik het niet moeten doen”, zei Robben maandag tijdens een internationale persconferentie in Rio de Janeiro.

Buitenlandse media pakten groot uit met de ‘schwalbe’ van Robben. Zij beweerden echter dat de aanvaller had gezegd dat hij voor de cruciale strafschop was gaan liggen, terwijl hij een moment uit de eerste helft bedoelde waarbij hij géén penalty kreeg.

Jammer dat veel media dat verkeerd hebben overgenomen. Ik ben in de eerste helft één keer naar de grond gegaan terwijl ik niet geraakt werd, dat was een stomme actie, maar heeft geen resultaat gehad op de wedstrijd”, zo benadrukte Robben.

”Verder waren er twee duidelijke penalty-situaties waarvan er eentje gegeven werd, daarover is volgens mij geen discussie mogelijk.”

Bekijk hieronder de beelden:

 

Straf
Even ging het gerucht rond dat Robben mogelijk een straf zou krijgen van de FIFA voor zijn toegegeven fopduik, maar dat werd al snel weersproken door de wereldvoetbalbond.

”Het is ook gewoon onzin. De nadruk moet liggen op de prestatie van de ploeg, niet op dingen die niet van invloed zijn geweest op de wedstrijd“, aldus Robben.

Bron: NU.nl

 

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Liquiditeitssteun in twee deeltranches

Curaçao krijgt de komende tranche noodsteun in twee delen. Deze zesde tranche krijgt Curaçao pas als er aan de voorwaarden vanuit Nederland wordt voldaan. Zodra dit het...

PBC | IMF: Curaçao ontkomt niet aan COHO

Persbureau Curacao Opnieuw benadrukt het Internationaal Monetaire Fonds, IMF dat de afspraken met Nederland een ‘window of opportunity’ bieden. Een akkoord met Nederland om de nodige steun in...

Democracy now! | Wednesday, June 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Bon Bini: Judeska in da House nu ook op Curaçao te zien

De film Bon Bini: Judeska in da House is nu ook op Curaçao te zien. De film zou vorig jaar al in première gaan, maar door de...

Nu.cw | Hoekstra: ABN Amro bepaalt zelf wie haar klant is of blijft

De ABN Amro-klanten in het Caribisch deel van het Koninkrijk lijken niet veel steun te hoeven verwachten van de Nederlandse minister van Financiën, Wopke Hoekstra. Een bank...
- Advertentie -