26 C
Willemstad
• donderdag 24 juni 2021 02:42

Laatste reacties

- Advertentie -

AD commentaar: Alles of niets

Betoging Curaçao tegen arrestatie oud-premier Gerrit Schotte. Foto |   ANP
’Look who’s talking’, is – niet onterecht – de gehoorde opmerking over de jongste uithaal van ex-premier en huidig Statenlid Schotte (MFK) richting Centrale Bank-president Tromp. Foto | ANP

’Look who’s talking’, is – niet onterecht – de gehoorde opmerking over de jongste uithaal van ex-premier en huidig Statenlid Schotte (MFK) richting Centrale Bank-president Tromp. Nu wil Schotte een ‘strafrechtelijk financieel onderzoek’ naar de hoogste baas van de CBCS, maar vergeet erbij te zeggen dat hij zélf hoofdonderwerp is van een lopende strafprocedure.

In de zaak Babel wordt de MFK-politicus vervolgd wegens verdenking van valsheid in geschrifte en witwassen van geld. Toch was dit alles voor hem geen reden om – al is het maar uit goed fatsoen en respect voor het parlement en het electoraat – tijdelijk terug te treden als Statenlid.

- Advertentie -

Integendeel, Schotte ervaart het blijkbaar als zijn taak als volksvertegenwoordiger om met opzet zeer ernstige beschuldigingen te uiten richting een belangrijk instituut van het land.

Nu zijn de CBCS en de president sterk genoeg om zichzelf te verdedigen. Dit neemt echter niet weg dat stelling genomen moet worden tegen iemand als Schotte, die meent zich van alles te kunnen veroorloven. Voor hem is het nu ‘alles of niets’, maar dan nóg moet ook hij zich houden aan wetten en maatschappelijk aanvaarde regels.

Het is het goed recht van elke burger – en dus ook elke politieke figuur – om volop gebruik te maken van zijn vrijheid van meningsuiting. Dan moet zoiets wel onderbouwd gebeuren. Dat doet Schotte volstrekt niet. In het persbericht ‘Tromp kocht politici om op Sint Maarten om aan de macht te blijven’ noch in een uitleg.

Want op aanvullende vragen van de media wil hij niet ingaan. Het is interessant te weten wat andere politici hiervan vinden.

PAIS-voorman Rosaria noemt dit ‘maligne en crimineel’ en herinnert aan de uitspraak van Schotte in 2012 voor de Zuid-Amerikaanse tv dat zich op Curaçao ‘een staatsgreep’ zou hebben voltrokken omdat zijn regering gedwongen moest opstappen na het verlies van de meerderheid in het parlement. Los van het feit dat Schotte in het wilde weg schiet, maakt hij ook veel meer slachtoffers dan alleen degene(n) waar hij het kennelijk op heeft gemunt.

Hij spreekt van ‘een corruptienest rond Tromp in de financiële wereld’.

Daarmee tast de MFK-leider de voor de economie belangrijke bancaire sector aan, met alle gevaar voor het brood van vele Curaçaoënaars.

Ook lijkt Schotte er een gewoonte van te willen maken, zelfs als verdachte van serieuze delicten, geen gelegenheid onbenut te laten de bijl te zetten aan de wortels van onze democratische samenleving.

 

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Gerrit de Raaf zal blijven schreeuwen als een blatend schaap tot hij zijn zin heeft gekregen, duidelijke trekjes van een psychopaat die zijn macht ziet verminderen.

  2. Foei KKC! Jullie gaan ook helemaal niet in op het rapport van PwC over de corrupte baas van de Centrale Bank en waarom het zo lang duurt om openbaar gemaakt te worden. Dit is geen gebalanceerde verslaggeving. Dat Schotte blijft schreeuwen is toch geen verassing?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | IMF: Curaçao ontkomt niet aan COHO

Persbureau Curacao Opnieuw benadrukt het Internationaal Monetaire Fonds, IMF dat de afspraken met Nederland een ‘window of opportunity’ bieden. Een akkoord met Nederland om de nodige steun in...

Democracy now! | Wednesday, June 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Bon Bini: Judeska in da House nu ook op Curaçao te zien

De film Bon Bini: Judeska in da House is nu ook op Curaçao te zien. De film zou vorig jaar al in première gaan, maar door de...

Nu.cw | Hoekstra: ABN Amro bepaalt zelf wie haar klant is of blijft

De ABN Amro-klanten in het Caribisch deel van het Koninkrijk lijken niet veel steun te hoeven verwachten van de Nederlandse minister van Financiën, Wopke Hoekstra. Een bank...

DolfijnFM | Raymond Gradus wil ook verschuiving belasting betalen

Raymond Gradus vindt dat de overheid van Curaçao de loonkosten in de publieke sector beter moet beheersen. Ook kan er flink bezuinigd worden op de huisvestingskosten van...
- Advertentie -