25 C
Willemstad
• donderdag 2 december 2021 05:49

Laatste reacties

- Advertentie -

Rekening Aqualectra aangepast

WILLEMSTAD — De tarieven voor water en elektriciteit zijn vanaf 1 juni aangepast. Dat is voortaan ook op de nutsrekening terug te zien. Nutsbedrijf Aqualectra preciseert vanaf nu de twee componenten van het tarief voor water en elektriciteit op de rekening, maar ook het totale tarief.

Zo kunnen gebruikers beter controleren welke component is aangepast. Sinds gisteren gebruikt Aqualectra ook een brandstofclausule. Dit tarief is gekoppeld aan de brandstofkosten van het nutsbedrijf voor productie.

De elektriciteitstarieven voor huishoudens zijn tot 250 kWh verbruik 0,26 gulden per kWh. De brandstofclausule bedraagt 0,39 gulden per kWh.

In totaal is het tarief voor elektriciteit 0,65 gulden per kWh.

- Advertentie -

Vanaf het verbruik van 250 kWh tot 350 kWh per maand bedraagt het basistarief voor stroom 0,37 gulden per kWh. Totaal bedraagt het tarief dan 0,76 gulden per kWh.

Huishoudens, die er maandelijks meer dan 350 kWh per maand doorheen jagen, betalen 0,41 gulden per kWh. Totaal komt dat neer op 0,80 gulden per kWh.

Als bijvoorbeeld een huishouden per maand 380 kWh per maand verbruikt, betaalt het gezin aan het eind van de maand 263,39 gulden. Voor de eerste 250 kWh geldt het tarief van 0,65 gulden per kWh. Over de volgende 100 kWh berekent Aqualectra het tarief van 0,76 gulden per kWh. De overige stroom, 30 kWh, wordt belast met 0,80 gulden per kWh.

Voor water gelden er ook diverse tarieven. Huishoudens betalen tot en met 9 m³ 7,79 gulden per m³. Dit bedrag bestaat uit de brandstofclausule, die 2,85 gulden bedraagt, en het variabele deel dat 4,93 per m³ omvat.

- Advertisement -

Tussen het verbruik van 9 m³ tot en met 12 m³ water betaalt de consument 12,94 gulden per m³. Het variabele deel kost 10,09 gulden per kWh.

Boven de 12 m³ tot en met 20 m³ verbruik van water legt een huishouden 12,03 gulden neer per m³.

Boven de 20 m3³ is dit echter 13,99 per m³ water. Aqualectra raadt huishoudens aan om in de warmere maanden economischer om te gaan met het verbruik van water en elektriciteit. Dat kan door elektrische apparaten bij stilstand uit het stopcontact te halen en het lekverlies bij kranen op te lossen.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -