26 C
Willemstad
• zondag 2 april 2023

DH | Dispute on St. Maarten, St. Martin border solved

THE HAGUE--The Kingdom Council of Ministers during its monthly in The Hague on Friday approved the treaty with France that defines the exact demarcation of the border...

AntilliaansDagblad | Groot milieuproject Statia en Saba

Oranjestad/The Bottom - Op Sint Eustatius en Saba loopt een groot milieuproject om erosie te verminderen en bedreigde riffen rond de twee eilanden in Caribisch Nederland (CN)...

AntilliaansDagblad | ‘Prijs verlagen elektriciteit Aruba moeilijk’

Oranjestad - Elektriciteitsbedrijf Elmar heeft een dag voor het verstrijken van de deadline - die door de regering is gesteld - aan de bevolking laten weten dat...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Hof niet erg blij met rapport crimefonds

‘Geen vragen vanuit de Raad voor de Rechtshandhaving ontvangen’ Willemstad - Vanuit de krant moest het Hof vernemen dat er een rapport is gepubliceerd over het criminaliteitsbestrijdingsfonds, waarin...

AntilliaansDagblad | ‘Met urgentie investeren’

Antwoord aan Cft: In plaats van versneld aflossen van leningen Willemstad - De regering van Curaçao is van mening dat, onder de huidige omstandigheden, de begrotings- en liquiditeitsruimte...

AntilliaansDagblad | Grote ontevredenheid FKAK

Nulmeting: Inhoud van ambulancewerk goed, maar leiding niet Willemstad - Bij de ambulancedienst Fundashon Kuido di Ambulans Kòrsou (FKAK) is alleen 28 procent van het personeel tevreden met...

AD | Wat staat Trump te wachten in het hol van de leeuw? ‘Veel mensen in New York haten hem’

7 vragen - Donald Trump (76) verschijnt komende week voor de rechter als verdachte in een strafzaak. Hij wordt aangeklaagd voor het betalen van zwijggeld aan pornoster...
- Advertentie -

Regering steunt de 200 ontslagen bij UTS niet

uts-smallWillemstad – Met de aankondiging van 200 ontslagen bij UTS, heeft de Raad van Commissarissen ernstige twijfels gewekt over de wijze waarop invulling wordt gegeven aan de plicht en verantwoordelijkheid om toezicht te houden op de directie en het beschermen van de belangen van de werknemer.

Advertentie

Dat stelt minister Earl Balborda van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning. Balborda, die verantwoordelijk is voor overheidsbedrijf UTS, is niet te spreken over de aangekondigde ontslagen. Directeur Paul de Geus maakte vorige week tegenover deze krant bekend dat er van de 600 personeelsleden, 200 naar huis zullen worden gestuurd.
Om de groei en de concurrentiepositie in de markt te verzekeren, waren deze ontslagen volgens De Geus noodzakelijk en onvermijdelijk.

Duidelijkheid over het functioneren’
De Geus meldde toen al dat er voor dit besluit geen Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft plaatsgevonden, maar dat de gehele RvC wel heeft ingestemd met het besluit.

In een reactie hierop zegt Balborda: ,,Als het gaat om een overheidsbedrijf, waarbij de regering aandeelhouder is, krijgt de verantwoordelijkheid van de directie en van de RvC extra gewicht.
De belangen bij een overheidsbedrijf waarbij de regering aandeelhouder is, zijn groter en richten zich op meer dan enkel winst.”

,,In een overheidsbedrijf waarbij de regering aannemer is, is het de verantwoordelijkheid en plicht van de directie en de RvC om de belangen van de werknemer extra te behartigen.”

De huidige RvC van UTS heeft in het verleden geweigerd om hun ontslag in te dienen en hebben steeds gewezen op de regels van Good Corporate Governance.
Toch wordt met het besluit om zoveel mensen te ontslaan volgens Balborda geen waarde gehecht aan het beschermen van de werknemer.

,,De regering steunt de ontslagen bij UTS niet zonder dat er duidelijkheid is verschaft over het functioneren van het bedrijf. De RvC van UTS is de regering als aandeelhouder verantwoording schuldig”, aldus Balborda.

In dit kader heeft de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning de RvC van UTS uitgenodigd om op 27 november uitleg te geven aan de Raad van Ministers over het voornemen om 200 werknemers te ontslaan.

Advertentie

To Top

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -