Regering start bij Wechi

wechi-start augustus 2014

Regering bij Wechi. V.l.n.r.: Pal, Asjes, Balborda, Davelaar, Godett, Dick en Con

De werkzaamheden voor de aanleg van infrastructuur bij het grote braakliggende terrein van Wechi (op de weg naar Westpunt), starten vandaag. Dat is bekendgemaakt door de Fundashon Kas Popular (FKP). De werkzaamheden die 3,1 miljoen gulden kosten, worden bekostigd door de overheid. Het bouwbedrijf dat de openbare aanbesteding heeft gewonnen is Aliansa Civil & Road Works bv, dat volgens de Kamer van Koophandel (KvK) bestuurd wordt door Agostinho de Andrade en Luthson Pieternella.

In oktober 2013 werd al aangekondigd dat nu echt met de bouw begonnen kon worden. Al jaren is het project verwikkeld in rechtszaken en procedures die verband houden met de bestemming volgens de Eilandsverordening ruimtelijke ontwikkelingsplanning Curaçao (EROC).

Belangrijke voorvechters voor behoud van het natuurgebied zijn Amigu di Tera, Defensa Ambiental en nog 138 individuen, wijk- en andere organisaties. In een uitvoerig pleidooi voeren zij aan waarom. Dit pleidooi is vandaag te lezen op de middenpagina van deze krant.

Een van de punten die Amigu di Tera e.a. aanvoeren is dat de volkswoningen op Wechi bestemd zullen zijn voor de midden- en hogere inkomens. Daarmee wordt volledig voorbij gegaan aan de vele wachtenden op een woning bij FKP.

Bovendien wordt ook genegeerd dat er 150 verwaarloosde wijken zijn die schreeuwen om verbetering om zo nog meer verloedering en verval, ook van de bewoners van die wijken, te voorkomen.

FKP stelt dat het opknappen van wijken arbeidsintensiever en duurder is. Bovendien wordt er met de bouw van jaarlijks 400 woningen (tot een maximum van 4.000) op Wechi weer werkgelegenheid gecreëerd.

Ondertussen voelen de organisaties zich door zowel de FKP-directeur Arthur Con, als de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Earl Balborda (PNP) bedreigd. Beiden hebben publiekelijk opgeroepen om actie te ondernemen tegen groepen die zich weren tegen de bouwplannen.

Waarom strijden tegen Wechi?

Lees meer…
Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Project Wechi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *