30 C
Willemstad
• zondag 3 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Reforma-feest in Saliña

logo-mfkWILLEMSTAD — Met een marshe di firma (handtekeningenmarkt) wil MFKleider Gerrit Schotte handtekeningen ophalen voor zijn campagne voor Reforma, dat hervorming van onder meer het politiek systeem voor ogen heeft. De marshe di firma vindt plaats op zaterdag 26 oktober in de Lindbergweg in Saliña. Naast kraampjes met eten, zullen tal van populaire bands en dj’s optreden.

Advertentie

- Advertentie -

In diverse spotjes op radio en tv wordt de marshe di firma aangekondigd.
Hierin worden personen opgeroepen voor de handtekeningenactie, omdat ‘Curaçao een hervorming nodig heeft’, zegt de stem van Gerrit Schotte.
Het Statenlid en de politiek leider van de MFK is van mening dat het niet goed gaat op Curaçao en dat een ‘hervorming’ vereist is.
Met dit doel voor ogen heeft Schotte de Reforma-campagne opgezet.
Hij gaat hierbij de wijken in en besteedt aandacht aan wat Reforma voorstaat. Centraal in de hervorming is een aanpassing van het huidig politiek/kiessysteem.
Schotte wil af van de mogelijkheid dat Statenleden met hun fractie breken en als onafhankelijk Statenlid hun zetel kunnen behouden.
Hij is van mening dat de zetel de partij toebehoort en na een breuk tussen parlementariër en fractie weer naar de partij terug moet keren.
Schotte wil 50.000 handtekeningen ophalen om een referendum af te dwingen.
Hij wil dit voor 31 december realiseren. Met dit doel voor ogen heeft de MFK-leider een eigen Reforma-site laten opzetten (www.reformakorsou.com), een strakke reclamecampagne en nu de marshe di firma in Saliña.
Voor de 26e staat er een heuse ban topa in Saliña gepland.
Deze zal om acht uur ‘s ochtends aanvangen. Het geheel zal rechtreeks via Radio MAS 99 (99,7FM) te volgen zijn, terwijl er kraampjes met eten en informatie zijn, gecombineerd met activiteiten voor jong en oud. Tal van populaire bands, zoals Gio, Tune, Limania en Dreams zullen optreden, terwijl de dj’s Jorgel, Tony Montana, Bradley, Renzo en MC Monty ook aanwezig zullen zijn.
Het geheel zal tot middernacht duren. In de reclamespotjes wordt aangegeven dat er op deze bewuste zaterdag het happy hour rechtstreeks vanuit Saliña zal plaatsvinden.

pikaPIKA: Ambiente

De MFK houdt volgende week zaterdag een marshe di firma in Saliña. Doel van deze actie is om handtekeningen te werven voor de Reforma-campagne van MFK-leider Gerrit Schotte.

Maar wie goed naar de reclamecampagne voor Reforma luistert, zal opmerken dat er relatief weinig aandacht wordt besteed aan het waarom van een hervorming, en meer aan ambiente.
Een campagne om steun te verwerven voor aanpassingen die neerkomen op het veranderen van het politiek systeem om onder andere zetelroof te voorkomen, verzandt in een feest dat de hele dag zal duren met optredens van diverse bands en dj’s en lekker eten.
Het zal druk worden in Saliña en het is mogelijk dat Schotte heel veel handtekeningen zal krijgen, maar komen al die burgers opdagen omdat zij een Reforma willen, of omdat ze naar Gio, Tune en Dreams willen luisteren?

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Speciaal loket deze maand voor bursalen om uit te schrijven

Persbureau Curacao Kranshi opent een apart loket voor aanstaande bursalen die het eiland voor langer dan zes maanden verlaten. Daar kunnen zij zich uitschrijven, een afspraak maken is...

PBC | Tropische storm Bonnie komt aan land in Nicaragua

Persbureau Curacao Bonnie is gisteravond laat in Nicaragua en Costa Rica aangekomen. Net nadat ze een tropische storm was geworden, de tweede van het Atlantische orkaanseizoen dit jaar. Ze...

PBC | Roald Lappere wordt nieuwe directeur Koninkrijksrelaties

Persbureau Curacao Roald Lapperre wordt de nieuwe directeur-generaal Koninkrijksrelaties bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij volgt Henk Brons op, die met pensioen gaat. De benoeming...

Column Youp | Vlucht

We krijgen een koningin met humor en dat vind ik een mooi vooruitzicht nu ons land een toch wat oververhitte indruk maakt. Amalia zei vorige week dat...

CC | Curaçao less attractive for entrepreneurs due to bureaucracy and high costs

WILLEMSTAD - The bureaucracy and high costs of doing business make Curaçao less attractive for entrepreneurs than other countries in the Caribbean. This is evident from a...

NOS | De Nederlandsche Bank biedt excuses aan voor slavernijverleden

President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) heeft excuses aangeboden voor de rol van de bank in het slavernijverleden. Knot deed dat tijdens de nationale herdenking...
- Advertentie -
- Advertentie -