26 C
Willemstad
• dinsdag 31 januari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

Pais opent aanval op Jamaloodin

PAIS-Side-LogoWILLEMSTAD — Volgens coalitiepartij Pais is het een schande dat ex-minister George ‘Jorge’ Jamaloodin van Financiën blijft volhouden dat het financiële beleid tijdens zijn bewind niet desastreus was.

Advertentie

Jamaloodin liet eerder deze week weten dat hij vindt dat de huidige minister van Financiën, José Jardim, ‘goochelt met cijfers’ en zou er geen tekort hebben hoeven zijn op de begroting van 2012. Daarmee reageerde hij op Jardim, die had gesteld dat het tekort op die begroting kwam door het financiële beleid tijdens het kabinet- Schotte, waar Jamaloodin deel van uitmaakte.

Pais is verbaasd om van iemand ‘die vier moties van wantrouwen heeft overleefd, en een motie van afkeuring kreeg van zijn eigen coalitie en partij, te horen dat zijn beleid niet desastreus was’, zo laat de partij weten in een persbericht.
Volgens Pais is het ‘een klap in het gezicht van het volk, dat nu offers moet brengen om de misstappen recht te zetten die de ex-minister heeft gemaakt’, daarmee doelend op Jamaloodin. Volgens de partij heeft het geen zin om te discussiëren met ‘mensen die niets weten over overheidsfinanciën’.

“Het is een feit dat Curaçao een aanwijzing heeft gekregen van de Rijksministerraad naar aanleiding van de ‘voodoo- manier’ waarop met de financiën werd omgegaan.
Feit is ook dat de coalitie, inclusief de MFK zelf, een motie indiende op 14 juni 2012 waarin men de afkeuring uitsprak over de wijze waarop de minister van Financiën, George Jamaloodin, het proces van de begrotingsuitvoering bewaakte en de manier waarop de administratie werd gevoerd.”

Volgens Pais is 2013 een jaar waarin orde op zaken moest worden gesteld en de fouten moesten worden rechtgezet die in de eerste twee jaar van autonomie binnen het Koninkrijk zijn gemaakt.
De nieuwe coalitie die op 2 november vorig jaar zitting nam, besloot dat de eerste actie die genomen moest worden, het stabiliseren van de verslechterende financiële situatie moest zijn.

“Een jaar later kunnen we stellen dat niet alles perfect is gegaan en dat er pijnlijke maatregelen zijn ingevoerd maar dat de situatie gestabiliseerd is en onder controle. Het vertrouwen is terug.”

2014 moet volgens partijleider Alex Rosaria een jaar van economisch herstel worden. In het komende jaar moet een stevige basis worden gelegd voor de ‘take off ’ van het land.

“Acties die door de regering en de private sector zijn ondernomen creëren hoop voor ons volk.”

Advertentie

To Top

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -