29 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Raad van Advies brengt 34 adviezen uit

raad van adviesWillemstad – In het jaar 2012 heeft de Raad van Advies (RvA) in totaal 41 adviesverzoeken ontvangen. Daarvan zijn er 6 door de regering ingetrokken. De raad heeft 34 adviezen uitgebracht.

Advertentie

- Advertentie -

Van de 41 ontvangen adviesverzoeken betroffen er 22 ontwerplandsverordeningen.
Daarvan heeft de raad er 18 afgehandeld en daaromtrent advies uitgebracht.
Van de overige 4 verzoeken zijn er 3 ingetrokken.
Over één adviesverzoek had de raad per eind 2012 nog geen advies uitgebracht.
Dit staat in het jaarverslag 2012 waarin de raad tevens 14 adviesverzoeken ontving over ontwerplandsbesluiten, houdende algemene maatregelen.
Daarvan heeft de raad er 11 afgehandeld en daaromtrent advies uitgebracht.
Van de overige 3 verzoeken zijn er 2 ingetrokken.
Ten aanzien van één adviesverzoek heeft de raad de regering verzocht om dit in te trekken maar heeft hierover nog geen antwoord ontvangen.
De raad heeft in 2012, 5 adviesverzoeken van de Staten ontvangen over initiatiefontwerplandsverordeningen.
Er werden in 2012, 4 adviezen over de ontvangen initiatiefontwerplandsverordeningen uitgebracht. Het vijfde adviesverzoek is door de Staten ingetrokken.
In het verslagjaar 2012 heeft de raad een voorstel van rijkswet voor advies voorgelegd gekregen. Hierover is advies uitgebracht.
De regering heeft, gebruikmakend van haar bevoegdheid volgens de Staatsregeling, 4 andere adviesverzoeken bij de raad ingediend.
Eén geval betrof een vraagstuk met betrekking tot de inwerkingtredingsbepaling van de ontwerplandsverordening Bureau Intellectueel Eigendom, een ander geval betrof de Begroting 2012 van de Landsloterij en het derde geval betrof een vraagstuk met betrekking tot de inlevering van de wijziging van de begroting.
Het laatste geval had betrekking op het verstrekken van inlichtingen door overheidsentiteiten, naamloze vennootschappen, stichtingen en bij wet ingestelde rechtspersonen, aan de Staten.
In het eerste geval heeft de raad het adviesverzoek op verzoek van de minister-president tevens minister van Algemene Zaken geretourneerd.
In de overige drie gevallen heeft de Raad advies uitgebracht.

Advertentie

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -