25 C
Willemstad
• donderdag 27 januari 2022 06:58

Laatste reacties

- Advertentie -

Progreso di Korsou Blog | Uitslag opiniepeiling

- Advertentie -

Uitslag enquete op https://www.surveymonkey.com/r/DSPH2QW

Progreso di Korsou Blog | Uitslag
Progreso di Korsou Blog opiniepeiling per 4 april 2016  | Uitslag

Hierbij de uitslag van de afgelopen week gehouden opiniepeiling. Puur de cijfers, een analyse volgt later. Maar we nodigen ook graag u allen uit om uw interpretaties kenbaar te maken.

NB: we hebben getracht om de resultaten zo betrouwbaar mogelijk te maken door de meeste partijen (waar we konden) in te seinen en te wijzen op het bestaan van de enquête.

Er zijn in totaal 753 stemmen uitgebracht. Aangezien er 21 Statenzetels zijn betekent het dat elke 4.75% van de stemmen goed is voor 1 zetel.

- Advertentie -

Vraag 1: Ik zie Schotte als het slachtoffer van een politieke vervolging, en ik zal op hem gaan stemmen.
JA – 19% en NEE 81%.

Vraag 2: Een MFK zonder Schotte zal in de verkiezingscampagne niet van betekenis zijn en zal zetels verliezen.
28.2% zegt: Nee – ook zonder Schotte zal de MFK voldoende zetels krijgen.
71.8% zegt: Ja – Van de MFK blijft zonder Schotte niets over.

Vraag 3: Bij de komende verkiezingen zal ik waarschijnlijk stemmen op:

*Zie bijgevoegde screenshot*.
Opvallend is dat 40.2% het nog niet weet.

Vraag 4: Man/vrouw verdeling van de uitgebrachte stemmen:
63.2% is man, en 36.8% is vrouw.

Vraag 5: Leeftijd van de stemmers
18-25 aña / jaar 4.0%
26-35 aña / jaar 9.3%
36-45 aña / jaar 20.5%
46-55 aña / jaar 28.2%
56-65 aña / jaar 23.3%
ouder dan 65 jaar 14.6%

Tot slot: de Papiamentstalige versie van deze post volgt binnenkort.

++++++++

Aki e resultado di e sondeo opinion públiko di siman pasá tradusí na Papiamentu. Solamente e sifranan, un análisis ta sigui despues. Pero ku plaser nos ta invitá boso tur tambe pa hasi boso interpretashon konosí.

Atenshon: nos a purba di hasi e resultadonan mas konfiabel posibel dor di duna mayoria partido (kaminda nos ta por) un señal i mustra eksistensia di e enkuesta.
En total tabatin 753 voto. Dor ku Parlamentu tin 21 asiento esaki ta nifiká ku kada 4.75% di voto ta bon pa un asiento.

Pregunta 1: Mi ta mira Schotte komo un víktima di persekushon polítiko i lo mi vota p’é.
SI – 19% i NÒ 81%.

Pregunta 2: MFK, sin Schotte, lo no hasi un impakto den e kampaña elektoral i lo bai atras den asiento.
28.2% ta bisa: Nò – hasta sin Schotte MFK lo haña sufisiente asiento.
71.8% ta bisa: Si – sin Schotte lo no sobra nada di MFK.

Pregunta 3: Durante elekshon benidero posiblemente lo mi vota:
* Mira ‘screenshot’ athunto*.
Remarkabel ta ku 40.2% no sa ainda.

Pregunta 4: Repartishon hende hòmber/hende muhé di votonan ku a drenta:
63.2% ta hende hòmber i 36.8% ta hende muhé.

Pregunta 5: Edat di e votadónan
18-25 aña 4.0%
26-35 aña 9.3%
36-45 aña 20.5%
46-55 aña 28.2%
56-65 aña 23.3%
mas grandi ku 65 aña 14.6%

Bron: Progreso di Korsow

Progreso di Korsou is een groep van mensen die graag een bijdrage willen leveren aan de ontwikkeling van het land Curaçao op vele terreinen, gericht op de lange termijn. Dit doen wij onder andere door via de (reguliere en sociale) media deel te nemen aan het maatschappelijk debat en onze meningen en adviezen te geven over tal van onderwerpen en beleidsterreinen. Hiervoor hebben wij een vaste kern van mensen en daarnaast af en toe gastschrijvers. Voorlopig wil Progreso alleen een platform bieden aan mensen om ideeën uit te wisselen en met elkaar de dialoog aan te gaan over sociaal-economische thema’s. Like en deel onze Facebookpagina. Samen sterk! Lees meer…

- Advertentie -

Artikel delen

23 reacties

 1. Curacao is het enige land ter wereld waar bekende criminele organisaties geleid door maffiosi niet direct verboden worden en gewoon aan verkiezingen mogen deelnemen. Dat zegt veel over de huidige ‘bestuurders’. Zelfs in een bananenrepubliek is het beter geregeld.

 2. Ik heb wel bewondering voor 60% van de bevolking van Curaçao. Ze hebben in ieder geval gevoel voor humor. Naar ik begrijp zijn de vragen gesteld op 1 april ?

  40% van de bevolking verdient de Belgische benaming: “triestige plant”
  Ik zie er de humor niet van in om géén antwoord te geven!

 3. Wie waren er schuldig aan de gigantische tekorten die door Nederland i.v.m.10-10-10 moesten worden afbetaald en die in de vele jaren daarvoor door lamlendige ,lethargische ,niet voor hun taak toegeruste , andere doelstellingen hebbende politieke partijen (kabinetten en Staten) onder hun ogen werden opgebouwd? En gezien de deplorabele situatie van het eiland is dat geld , waardoor de tekorten ontstonden , in ieder geval niet duurzaam ten behoeve van de bevolking ingezet. Zeker PAR is daarbij niet vrij van smetten.

 4. Jamano, laten we het op een verrassing houden.
  overigens MFK verloot loten voor een auto, (Toestemming?) , een indirecte beinvloeding van het stemgedrag.

 5. soms wil je wel eens terug in de tijd dat alleen belasting betalers mochten stemmen. Tenslotte er word beslist over de belasting centen van die mensen.

 6. Europese Nederlanders in de zin van Kranchi, mensen van de eerste generatie zeg 40 jaar geleden hier gekomen, mensen die hier zijn geboren met europese ouders. ze zijn wel landskinderen maar geen echte YDK anders word je zo niet vermeld bij Kranchi.
  Enne ik ben druk bezig om die 40 % aktief te krijgen.

 7. Nu de MFK door de rechter officieel tot Mafia partij is verklaard zou die partij 0% moeten scoren in plaats vab 15%.

  Een dommer volk dan het Curacaose is er denk ik niet.

  Zelfs Schottes stoeipoes, Stella van Rijn, zit nog in haar riante positie van Secretaris Generaal en dat Schottes schandknaap nog steeds hoofd is van de veiligheidsdienst zou zelfs in een bananenrepubliek niet kunnen.

 8. Dat er een intelligent buitenaards leven bestaat wordt bewezen door het feit dat ze nog geen contact met ons hebben opgenomen !!
  De diepgang van een surfplank!… 🙂

 9. zoals voorspelt, 40 % weet het niet dat zijn dus de europese Nederlanders, Chinezen en spaanstaligen zitten te wachten op een niet gebonden Partij, wars van vriendjes politiek en graaiers. Let wel 40% is 8 zetels dus kom op mensen laat je horen sticht een Partij en ga er voor.

 10. Soms moet je concluderen dat een volk tegen zichzelf in bescherming moet kunnen worden genomen.
  Wanneer het IQ dusdanig laag is dat men niet in staat is een weloverwogen keuze te maken, moet het kiesrecht kunnen worden ontnomen. Je kunt niet volhouden dat het goed voor een land is wanneer de mafia de tent overneemt alleen omdat dit in het democratisch proces zo is geregeld.
  De georganiseerde misdaad misbruikt immers ook het lage IQ van de kiezers om aan de macht te komen. Waar dat toe kan leiden hebben we in het verleden (en momenteel aan de overkant van het water, Venezuela) al mogen zien, daar zit niemand op te wachten.
  Een crimineel die op zogenaamd democratische wijze aan de macht is gekomen is en blijft nog altijd een crimineel.

 11. Daar moet je slechts medelijden mee hebben aangezien het eigen graf gegraven wordt. Maar men is blind en doof en laat zich lijmen door autoloterijen en wat er zo links en rechts nog meer van de kar valt als “vergoeding”. Dat men na de verkiezingen weer vergeten wordt dat heeft men nog steeds niet door.

 12. Het gaat niet om de poppetjes maar om wat ze voor de voor de bevolking gedaan hebben. Weet niet wat de eerste vier partijen PAR, MAN PNP, en MFK voor Curaçao gedaan hebben behalve roepen dat ”Curaçao het zelf niet kan”…
  Het tegendeel is nu wel bewezen.

 13. Het is geen wetenschappelijk onderzoek. Dat is duidelijk. Het geeft slechts een indicatie aan de hand van de uitgebrachte stemmen. Opvallend is dat van de 753 stemmen 40.2% het nog niet weet. In dit percentage zal de grote verassing liggen. Het was of is te verwachten dat MFK stemmen blijft trekken en PS juist stemmen verliest. Frappant is dat PAIS nog zo hoog scoort.

 14. De wens is de vader van de gedachte.

  PAR had in de tijd dat ze ”alleenheersers” waren niet zoveel gedaan als wat anderen nu wel bereikt hebben.
  Gratis tandartsen-bus,
  buurtcentra scholen en pleintjes opgeknapt,
  vacaturebank opgericht,
  land en tuinbouw gestimuleerd door tractors tegen een redelijke prijs te verhuren en water en compost gratis rondbrengen,
  vissershaventjes opknappen en opzetten,
  supermarkten en toko’s regelmatig doorlichten op vervallen producten zoals vlees i.v.m. volksgezondheid,
  Dit zijn dingen die er wel toe doen, het gaat niet om wie aan de macht komt maar wie wat voor de bevolking doet zodat men minder afhankelijk wordt van de overheid. Dus zelfredzaamheid.
  De PAR had heel lang geroepen ”we kunnen het zelf niet.” Ik denk dat men het zelf niet wilde doen maar liever bij Nederland aanklopte wegens brevet van onvermogen, gemakzucht?
  De Nederlandse regering zegt, wie wat kan doen moet het ZELF doen, dat scheelt heel veel geld. Curaçao is op de goede weg. Eindelijk gebeurt er iets.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | BZV accountant moet toch betalen

Met vonnis De accountant van Bureau Ziektekostenvoorziening moet van de rechter 4,1 miljoen gulden betalen. Accountant Jourdain en twee medewerkers werden ervan verdacht miljoenen te hebben ontvreemd. Diezelfde...

ParadiseFM | Veel auto’s op straat tijdens avondklok

Veel auto’s die zich tijdens de avondklok op de weg begeven hebben geen ontheffing of geldig motief om op straat te zijn. Dat schrijft de Èxtra. Opvallend...

Democracy now! | Wednesday, January 26, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 25 januari 2022

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Wederom 5 atrako’s in een week

Voor de tweede week op rij heeft de politie vijf gewapende overvallen geregistreerd. In de week van 17 tot 23 januari zijn er vier gewapende straatroven en...

Nu.cw | 45 extra zorgmedewerkers ondersteunen CMC

Het Curaçao Medical Center (CMC) heeft inmiddels versterking gekregen van 45 zorgmedewerkers. Dat bevestigt woordvoerster Germaine Gibbs tegenover NU.cw. Vrijdag liet Gibbs weten dat er 29 verpleegkundigen van...
- Advertentie -
- Advertentie -