30 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Politiek steekspel rond VDC

 

Willemstad – Zowel de PAR als de MFK klom na het Statendebat van vrijdag in de pen om hun visie te geven op de verklaringen van premier Gerrit Schotte (MFK) over de VDC. Een politiek kaatsspel waarbij de pot de ketel leugens verwijt.

- Advertentie -

Zo kritiseert Statenlid Rudney Garmes (MFK) PAR-woordvoerder Omayra Leeflang die tijdens haar eigen radioprogramma gezegd zou hebben dat de Nederlandse Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) komt ingrijpen bij de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC).

,,Dit is een grote leugen die zij verkondigt”, aldus Garmes. Volgens hem is de AIVD door Schotte ingeschakeld om juist orde op zaken te stellen binnen de VDC die door de vorige regering als een chaos werd achtergelaten.

Door deze chaos is de VDC onbetrouwbaar gebleken, zo voert het Statenlid aan.

,,Het is heel normaal om de hulp van Nederland als Koninkrijkspartner in te roepen”, zo voegt Garmes eraan toe, verwijzend naar vele technische bijstanders die Curaçao met allerlei diensten bijstaan.

Garmes: ,,Rechtsbijstand inroepen is iets heel anders dan ingrijpen, zoals Leeflang doet voorkomen. Ingrijpen zou via de gouverneur moeten lopen.” MFK-Statenlid Dean Rozier klom ook in de pen en constateert dat het de PAR niet kan schelen om de naam van Curaçao in het buitenland te bezoedelen.

,,Ze hebben daarvoor ook bepaalde marionetten ingezet, zoals de protestgroepen van zogenaamde bezorgde burgers. Het enige doel is om de PAR weer in het zadel te krijgen”, aldus Rozier.

Dat de Colombianen zijn geïnfiltreerd in de VDC en dat de AIVD nu komt ingrijpen zijn ‘wilde verhalen’ van de PAR en worden door het Statenlid weggezet als ‘fantasieverhalen’. Hij spreekt van het negeren door de PAR van de ‘harde feiten’ die het onderzoek van de Commissie van Toezicht (CvT) heeft uitgewezen.

Deze commissie bestaat uit een rechter die lid is van het Hof van Justitie, de ex-secretaris van het eilandgebied Curaçao en de directeur van de Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab).

Rozier: ,,Allemaal benoemd door de PARregering. Niemand hoeft over hun integriteit en objectiviteit te twijfelen. De PAR blijft echter volhouden en terugkomen op de screening en lijkt doof en blind voor de bevindingen van de CvT. PAR wil de waarheid niet weten, omdat dit deze partij niet uitkomt.”

Bron: Antiliaans Dagblad

NOTE:

Pot verwijt de ketel

‘De pot verwijt de ketel’, zou het antwoord van PARStatenlid Magali Jacoba kunnen zijn. In een door haar toegestuurd persbericht stelt zijn dat Schotte in de Staten alleen maar leugens heeft staan te verkondigen. Zij vindt dat niets van wat de premier in de Staten is komen vertellen gestaafd is met documenten en bewijzen.

,,Ik durf u te verzekeren dat de parlementaire enquête er ook niet komt”, zo voegt zij eraan toe.

Het zijn volgens haar allemaal percepties die de premier heeft gecreëerd en beschuldigingen aan het adres van werknemers waarvoor niemand het opneemt, ook de vakbond niet.

,,Het enige goede is dat de AIVD taken van de VDC komt overnemen en wij wat dit punt betreft van een pathologische leugenaar die de premier is, verlost zijn”, stelt zij tot slot.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -