27 C
Willemstad
• donderdag 7 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Politie valt woning Limburg binnen na gijzeling

Bron: NU.nl

Gijzeling in Limburg
Gijzeling in Limburg

Na een schietpartij in Reuver, een dorp in het midden van Limburg, houdt een verdachte zijn 3-jarige dochtertje in gijzeling in een woning. Na een inval van het arrestatieteam zou de dader zijn opgepakt.

- Advertentie -

Advertentie

Dat melden verschillende media.
Eerder op de dag was de verdachte betrokken bij een schietincident op de Zonnedauw, een straat in Reuver. Hij zou op straat om zich heen hebben geschoten na een ruzie met een vrouw, waarschijnlijk zijn ex-partner. Zij raakte gewond maar was wel aanspreekbaar.
Op dit moment zijn er geen andere meldingen van gewonden, bevestigt de politie. Na de schietpartij vluchtte de man een woning in, mogelijk het huis van zijn vroegere schoonouders. De moeder van de ex-vrouw is volgens getuigen gevlucht.

Getuige
Een getuige stelt tegenover de regionale omroep L1 (audio) dat hij zelf de gewonde vrouw naar zijn woning sleepte en dat zij later naar het ziekenhuis is vervoerd, mogelijk met een schotwond in het been.
De leerlingen van een nabijgelegen basisschool moesten aanvankelijk binnen blijven, maar de politie meldt nu dat de school is geëvacueerd.

Geen aanhoudingen
Aanhoudingen zijn vooralsnog niet verricht. De politie heeft de omgeving van de Zonnedauw afgezet. Een politiehelikopter cirkelt boven de wijk.
Via burgernet roept de politie omwonenden op binnen te blijven. Het incident is opgeschaald naar GRIP3, vanwege de grote impact op de bevolking. Die opschaling houdt in dat een groter gebied dan de plek waar het incident plaatsvindt gevolgen ondervindt van de situatie.

Noodhospitaal
Een zogeheten Sigma-team heeft in een boerenschuur aan de rand van Reuver een noodhospitaal ingericht.

We houden overal rekening mee’‘, liet een woordvoerder weten.

Sigma staat voor Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie.
Een Sigma-team valt onder de verantwoordelijkheid van de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR). Het team bestaat uit vrijwilligers.
Bij de boerenschuur staan ook een traumahelikopter, ambulances en brandweerwagens paraat.

Video

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Doodgeschoten in zwembad: wéér Russische miljonair gevonden onder mysterieuze omstandigheden

Door Thierry Goeman In een gigantisch herenhuis, gelegen in een exclusieve buitenwijk van Sint-Petersburg, is het lichaam gevonden van de 61-jarige Yuri Voronov. De Russische zakenman en miljonair...

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Democracy now! | Tuesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -
- Advertentie -