27.3 C
Willemstad
• zondag 1 augustus 2021 17:46

Laatste reacties

- Advertentie -

Politie opent jacht op krantenverkopers

Vakbond Boneco:

krantenverkoperWILLEMSTAD — De vakbond Bond di Empleadonan den Comersio i Industria (Boneco) vraagt in een brief aan minister van Justitie Nelson Navarro aandacht voor een onaangename situatie die de politie voor krantenverkopers zou creëren.

Volgens de bond heeft de politie de jacht op krantenverkopers bij verkeerslichten geopend.
Zij zouden geen kranten mogen verkopen en zelfs door agenten bedreigd worden.
Hierdoor hebben de verkopers geen inkomen meer, wat volgens de vakbond niet door de beugel kan.
Boneco is bereid om de tafel te gaan zitten met de minister, zodat de bond samen met de regering tot een duurzame oplossing kan komen.
De bond is net als de minister van mening dat de steeds toenemende criminaliteit aangepakt moet worden, maar vindt dat Navarro ook het probleem met de krantenverkopers in zijn plannen voor het komende halfjaar moet meenemen.
De bond wijst op het feit dat de bevolking al meer dan dertig jaar kranten op straat koopt en dat dit veelal de enige bron van inkomsten is voor veel verkopers.
De laatste tijd worden zij echter door patrouillerende agenten weggestuurd en worden de kranten in beslag genomen.
Er zijn verkopers die zelfs door de agenten zijn bedreigd, aldus Boneco in de brief, die is ondertekend door voorzitter Elvis Mardenborough en secretaris Erwin Koense.

Een verkoper, die al ruim twintig jaar bij Julianadorp werkt – eerst bij de verkeerslichten en nu op de rotonde –, werd vorige week op twee opeenvolgende dagen door een politie-inspecteur van Barber weggestuurd.
Hij kreeg tevens een waarschuwing om niet terug te keren, zei hij desgevraagd tegen de Amigoe. Hij zou verantwoordelijk zijn voor de verkeersopstoppingen bij Julianadorp. Sinds vorige week is hij niet meer op zijn werkplek bij Julianadorp geweest.
Dit betekent dat hij momenteel geen inkomen heeft.
De krantenverkoper stelt ongeveer 75 gulden per dag te verdienen, een bedrag dat hij zeker niet kan missen.
Hij voegt eraan toe dat hij heel goed kan begrijpen dat verkeersopstoppingen voor irritaties bij de weggebruikers zorgen, maar verduidelijkt dat hij hiervoor niet verantwoordelijk is.

- Advertentie -

Politiewoordvoerder Reginald ‘Reggie’ Huggins kon nog niet officieel reageren op het wegsturen van de verkopers, noch op de vermeende inbeslagname van de kranten of de bedreigingen.
Er is wel een onderzoek gestart, aldus Huggins.
In een voorlopige reactie op de verkeersopstoppingen zegt hij echter dat het probleem niet bij de krantenverkopers ligt.
Hij wijst met een kritische vinger naar de automobilisten zelf.

“Er zijn automobilisten die ervoor kiezen om midden op de weg – in plaats van aan de kant – te stoppen om kranten te kopen.”

De krantendistributeurs zijn ook op de hoogte gesteld van het probleem en kregen dezelfde brief van Boneco toegestuurd.
Een distributeur geeft aan dat het erop lijkt dat alleen de krantenverkopers bij Julianadorp problemen hebben.
Er zouden geen klachten zijn van personen die elders kranten op straat verkopen.

“Misschien kunnen degenen die moeilijkheden hebben bij Julianadorp naar Piscadera. Om daar te verkopen.”

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Dit soort activiteiten horen inderdaad natuurlijk NIET òp de rijweg plaats te vinden, maar naast de rijweg. In het belang van de veiligheid van verkopers van allerlei (!) artikelen! Wie is de schuld als ze aangereden worden, inderdaad, de automobilist.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Opnieuw patiënt overleden aan Covid op Curaçao

Persbureau Curacao Er is opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het gaat om een oudere vrouw die niet op de Intensive Care lag. De laatste keer dat een coronapatiënt overleed...

PBC | Actueel reisadvies Curaçao

Persbureau Curacao De kleurcode voor Curaçao is geel. Reizen is mogelijk, maar let op: je kunt niet met je digitale coronabewijs (DCC) Curaçao inreizen. Je moet je testbewijs...

ND | Opnieuw 20 jaar cel geëist tegen Bouterse voor decembermoorden

Het Surinaamse Openbaar Ministerie heeft vrijdag opnieuw twintig jaar gevangenisstraf geëist tegen oud-president en ex-legerleider Desi Bouterse, melden Surinaamse media. De krijgsraad in Paramaribo behandelt het decembermoorden-proces...

Opinie | Nederland is het rottende hart van Europa

Opinie Roberto Saviano | NRC Handelsblad Criminaliteit Nederland is een witwasserij in het hart van Europa en daarom medeschuldig aan de moord op Peter R. de Vries, fulmineert...

Column Youp | Asesinato !

Moet je alles geloven? Iemand probeerde mij aan het lachen te maken door te vertellen dat Camiel Eurlings per 1 augustus toetreedt tot de Raad van Commissarissen...

Column Den Cayente | Piraten

Column Arien Rasmijn Vandaag is mijn laatste dag als fulltime journalist. Volgende maand verhuis ik samen met mijn vrouw naar Europa en starten we een nieuw avontuur. Dat...
- Advertentie -