26 C
Willemstad
• woensdag 19 januari 2022 07:44

Laatste reacties

- Advertentie -

PNP viert 65 jaar

pnpWILLEMSTAD — PNP staat op 19 en 20 april met een congres stil bij het feit dat zij 65 jaar terug door Moises Frumencio ‘Doktoor’ da Costa Gomez werd opgericht. Volgens politiek leider Humphrey Davelaar heeft de partij ervoor gekozen om het jubileum op een sobere manier te vieren, gezien de financieel-economische situatie die het eiland op dit moment doormaakt.

Conform de statuten dient de PNP jaarlijks een congres te houden.
Dit jaar is ervoor gekozen om dit op 19 en 20 april te doen in het gebouw van blindenstichting Pro Bista aan de Corrieweg.
Het congres heeft als thema meegekregen:

‘65 jaar traditie en innovatie voor duurzaam welzijn PNP’

, aldus partijvoorzitter Marela Jansen-Liberia, die benadrukt dat het een intern congres betreft. Als subthema is gekozen voor communicatie, participatie en bewustzijn op basis van Christen Democratische principes.
Op de eerste avond zal er tussen zeven en negen uur ‘s avonds een gezellig samenzijn worden gehouden met toespraken van politiek leider en Statenlid Davelaar en partijvoorzitter Jansen-Liberia.
Op de tweede dag zal er tussen half negen ‘s ochtends en een uur ‘s middags intern door de PNP-leden van gedachten worden gewisseld over de thema’s van het congres.
Het is volgens Jansen- Liberia de bedoeling dat er aan het eind van de dag resoluties worden aangeboden door de leden.

- Advertentie -

Moises Frumencio da Costa Gomez 2Op 19 april zal het bestuur onder meer een kranslegging organiseren bij het graf van partijoprichter ‘Doktoor’ Da Costa Gomez.

Jansen- Liberia benadrukt dat er gedurende het gehele jaar tal van activiteiten worden georganiseerd die op het grote publiek gericht zullen zijn.
Ook zal er via persberichten en publicaties aandacht worden besteed aan de geschiedenis van de PNP, die nu bijna 65 jaar geleden als de Nationale Volkspartij (NVP) het levenslicht zag.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PZC | Ambachtse verdachte (32) van doodsteken Lorenzo vluchtte naar Curaçao en wacht nu op uitlevering

Folkert Van Der Krol De 32-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht die wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke steekpartij in Rotterdam-West blijkt vorige week te zijn gevlucht naar Curaçao....

DH | Corallo claims his phone was hacked on orders of Italy and the Netherlands

PHILIPSBURG--St. Maarten-based casino owner Francesco Corallo, also known as “King of the Slots”, is suing an Israeli spyware company and related entities for allegedly conspiring with his...

PBC | Nieuwe kabinet Rutte heeft nog geen tijd gehad om Caribische dossiers te lezen, Rijksministerraad uitgesteld

Persbureau Curacao De rijksministerraad van komende vrijdag is uitgesteld tot 4 februari. Reden is dat de nieuwe bewindslieden van het kabinet Rutte IV meer tijd nodig hebben om...

ParadiseFM | Vonnis Braam aangehouden

De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak die MFK-statenlid Braam heeft gespannen. Braam werd vorig jaar voorgedragen als minister van Justitie maar kwam niet...

Democracy now! | Tuesday, January 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -