27.6 C
Willemstad
• donderdag 29 juli 2021 17:06

Laatste reacties

- Advertentie -

Nieuw politiebureau voor agenten Molenplein

politie-curacaoWILLEMSTAD — Er zal een nieuw politiebureau gebouwd worden voor het wijkteam Otrobanda en omgeving, aan de Pater Euwensweg.
Dit bevestigt de voorzitter van de Nationale Algemene Politiebond (NAPB), Ronaldo Abrahams.
De agenten zullen eind deze maand naar een gebouw in Colon moeten verhuizen, totdat het nieuw te bouwen politiebureau klaar is.

Nadat de agenten eerder het werk hadden neergelegd in protest tegen de steeds verslechterende situatie waarin ze werken, is er na een gesprek met de betreffende ministers een commissie ingesteld.
De commissie, bestaande uit vertegenwoordigers van Justitie, de vakbonden en andere overheidsdiensten, moest brainstormen over mogelijke oplossingen voor de problematiek.
Uit het commissierapport bleek eerst dat de agenten voorlopig voor twee maanden naar een gebouw in Colon moeten verhuizen, terwijl het politiebureau bij Molenplein gerenoveerd wordt. Dit is echter nog niet gebeurd.

Volgens Abrahams verhuizen de agenten eind april.
Het plan om de agenten na twee maanden weer naar het gebouw op Molenplein over te plaatsen, is ondertussen van tafel gehaald.
De bedoeling was eerst om het gebouw te renoveren in afwachting van het bouwen van het nieuwe pand, zodat de agenten voorlopig onder betere omstandigheden kunnen werken.
Wat er met het gebouw op het Molenplein gaat gebeuren is nog niet duidelijk.
De eigenaar van het gebouw, de Stichting Monumentenzorg, was niet bereikbaar voor commentaar.
Daarnaast heeft de commissie ook besloten dat de agenten een nieuwe permanente locatie zullen krijgen.

Het geld hiervoor is al vrijgegeven, aldus Abrahams.
De bouw zal binnenkort starten.
Hij hoopt althans dat alles op schema ligt, want de agenten kunnen echt niet in het gebouw blijven, benadrukt de NAPB-voorzitter.
Het nieuw gebouw zal naast het gebouw van SVB bij Rif, Otrobanda gebouwd worden.
De NAPB is tevreden de regering het ook met de agenten van het wijkteam Otrobanda eens is, dat ze niet langer in het gebouw op het Molenplein kunnen werken.
De agenten hebben eind januari het werk neergelegd en tijdens een vergadering met plaatsvervangend minister van Justitie Etienne van der Horst, stelden zij een ultimatum om naar een ander gebouw te verhuizen.
Volgens de agenten lijkt het gebouw mooi aan de buitenkant.
Het is echter bouwvallig en de agenten spreken van een onhygiënische situatie binnen.
Zij weigeren daarom in het gebouw te blijven werken.
Het eerste ultimatum van de agenten aan de regering is op 23 januari verlopen.
Er was echter niets gebeurd, dus besloten ze het werk neer te leggen.
Minister Van der Horst zat toen met onder meer de agenten, NAPB-voorzitter Abrahams en de andere vakbonden om de tafel voor een mogelijke oplossing en toen is de commissie ingesteld.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Regering Pisas neemt 42 vriendjes aan op negen ministeries

Persbureau Curacao De personeelsstop bij ministeries lijkt niet meer te bestaan. De regering Pisas heeft sinds haar aantreden 42 nieuwe mensen aangenomen op negen ministeries. Dat meldt de...

PBC | CMC: meeste Covid19-patiënten niet of niet volledig gevaccineerd

Persbureau Curacao De meerderheid van patiënten die met Corona worden opgenomen in het Curaçao Medical Centre blijkt niet gevaccineerd. Vandaag meldden zich drie nieuwe patiënten, twee moesten direct...

PBC | Economie Curaçao krimpt met 18,4 procent

Persbureau Curacao Curaçao zag in 2020 een zware terugval in economische activiteiten met een krimp in het bruto binnenlands product van 18,4 procent. Een krimp van die aard...

PBC | Curaçao host Concacaf under-20 kwalificatietoernooi vrouwen

Persbureau Curacao Het Concacaf Women’s U-20 Championship Qualifiers wordt op Curaçao afgewerkt. Het kwalificatietoernooi vindt plaats in het Ergilio Hato Stadion en het nabijgelegen FFK-stadion van 13 tot...
- Advertentie -