26 C
Willemstad
• donderdag 22 april 2021 09:25

ParadiseFM | Luigi Faneyte verlaat Kumun

Luigi Faneyte heeft vandaag laten weten dat hij is opgestapt als voorman van de partij Kumun. Hij bedankt alle 1595 mensen die op 19 maart op Kumun hebben...

ParadiseFM | ‘Vaxications’ nieuwe trend

Niet alleen Curaçao, maar ook veel andere eilanden zijn aan het nadenken over een manier om het toerisme weer op gang te krijgen zodra het vaccinatiedoel bereikt...

NTR | Koninklijke Landmacht brengt Sint-Maarten in kaart voor orkaanseizoen

Tim van Dijk  PHILIPSBURG – 43 Militairen van Koninklijke Landmacht zijn op Sint-Maarten om het land, de infrastructuur, gebouwen, bruggen, water- en elektriciteitsvoorzieningen volledig in kaart brengen. Met...

DH | Court rules against Alegria, denies long-lease and water rights

PHILIPSBURG--The Administrative Court on Monday came to a different conclusion than the Court of First Instance in September 2020, ruling in favour of Country St. Maarten in...

Ingezonden | Hartverscheurend

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Verlenging avondklok op Bonaire

Den Haag - De naleving van de avondklok is op Bonaire goed. Bovendien blijkt de maatregel een effectief middel tegen verspreiding van het coronavirus. Daarom krijgt gezaghebber...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoNieuw politiebureau voor agenten Molenplein

Nieuw politiebureau voor agenten Molenplein

politie-curacaoWILLEMSTAD — Er zal een nieuw politiebureau gebouwd worden voor het wijkteam Otrobanda en omgeving, aan de Pater Euwensweg.
Dit bevestigt de voorzitter van de Nationale Algemene Politiebond (NAPB), Ronaldo Abrahams.
De agenten zullen eind deze maand naar een gebouw in Colon moeten verhuizen, totdat het nieuw te bouwen politiebureau klaar is.

Nadat de agenten eerder het werk hadden neergelegd in protest tegen de steeds verslechterende situatie waarin ze werken, is er na een gesprek met de betreffende ministers een commissie ingesteld.
De commissie, bestaande uit vertegenwoordigers van Justitie, de vakbonden en andere overheidsdiensten, moest brainstormen over mogelijke oplossingen voor de problematiek.
Uit het commissierapport bleek eerst dat de agenten voorlopig voor twee maanden naar een gebouw in Colon moeten verhuizen, terwijl het politiebureau bij Molenplein gerenoveerd wordt. Dit is echter nog niet gebeurd.

Volgens Abrahams verhuizen de agenten eind april.
Het plan om de agenten na twee maanden weer naar het gebouw op Molenplein over te plaatsen, is ondertussen van tafel gehaald.
De bedoeling was eerst om het gebouw te renoveren in afwachting van het bouwen van het nieuwe pand, zodat de agenten voorlopig onder betere omstandigheden kunnen werken.
Wat er met het gebouw op het Molenplein gaat gebeuren is nog niet duidelijk.
De eigenaar van het gebouw, de Stichting Monumentenzorg, was niet bereikbaar voor commentaar.
Daarnaast heeft de commissie ook besloten dat de agenten een nieuwe permanente locatie zullen krijgen.

Het geld hiervoor is al vrijgegeven, aldus Abrahams.
De bouw zal binnenkort starten.
Hij hoopt althans dat alles op schema ligt, want de agenten kunnen echt niet in het gebouw blijven, benadrukt de NAPB-voorzitter.
Het nieuw gebouw zal naast het gebouw van SVB bij Rif, Otrobanda gebouwd worden.
De NAPB is tevreden de regering het ook met de agenten van het wijkteam Otrobanda eens is, dat ze niet langer in het gebouw op het Molenplein kunnen werken.
De agenten hebben eind januari het werk neergelegd en tijdens een vergadering met plaatsvervangend minister van Justitie Etienne van der Horst, stelden zij een ultimatum om naar een ander gebouw te verhuizen.
Volgens de agenten lijkt het gebouw mooi aan de buitenkant.
Het is echter bouwvallig en de agenten spreken van een onhygiënische situatie binnen.
Zij weigeren daarom in het gebouw te blijven werken.
Het eerste ultimatum van de agenten aan de regering is op 23 januari verlopen.
Er was echter niets gebeurd, dus besloten ze het werk neer te leggen.
Minister Van der Horst zat toen met onder meer de agenten, NAPB-voorzitter Abrahams en de andere vakbonden om de tafel voor een mogelijke oplossing en toen is de commissie ingesteld.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties