Curacao.nu | Plunderingen in Willemstad, uitgaansverbod tot vrijdagochtend

Persbureau Curacao

In een persconferentie begin van de avond, meldde minister van Justitie Girigorie dat korpschef Mauricio Sambo zijn ontslag heeft aangeboden. Dat is aanvaard.

In het centrum van Willemstad wordt geplunderd. Jongeren met bedekt gezicht slaan ruiten in en halen winkels leeg. Kliko’s en vuilcontainers worden in brand gestoken. In Punda werd eerder vanmiddag een politieauto omvergegooid en in brand gestoken. De politie heeft inmiddels een aantal arrestaties verricht.

De rellen begonnen nadat speciale ME-eenheden van de politie het plein voor Fort Amsterdam hadden schoongeveegd. Dat gebeurde nadat er met projectielen naar de politie werd gegooid en auto’s vernield. De politie schoot in de lucht.

In de loop van de avond verplaatste de onrust zich naar de buitenwijken. Volgens minister van Justitie gaat het niet om betogers, maar om jongeren die aangesloten zijn bij bendes.

De gewelddadigheden in het centrum begonnen vanmiddag toen boze burgers en personeel van vuilverwerker Selikor in een mars naar Fort Amsterdam togen om het aftreden van de regering Rhuggenaath en nieuwe verkiezingen te eisen.

De vuilnismannen hadden vanochtend te horen gekregen dat het bedirjf mensen moet laten gaan en de dienstverlening moet aanpassen omdat de overheid haar reguliere bijdrage niet betaald.

In een persconferentie aan het begin van de avond, meldde minister van Justitie Quincy Girigorie dat korpschef Mauricio Sambo zijn ontslag heeft aangeboden. Dat is aanvaard. Volgens Girigorie hadden de betogers nooit het plein van Forti mogen betreden en kan die fout worden toegeschreven aan de korpschef.

Bron: Curacao.nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *