Pleidooi voor Helmin Magno Wiels Park

WILLEMSTAD — De Fundashon Desaroyo Mari Pampun i Besindario (FDMPB) maakt zich sterk dat het park dat in Marie Pampoen moet komen naar de vermoorde PS-leider Helmin Wiels wordt vernoemd.

Dit stelt de FDMPB in een persbericht, waarin de stichting aangeeft zeer geraakt te zijn door de moord op Wiels, die zich jarenlang voor Marie Pampoen heeft ingezet, die op zondag 5 mei op het strand van Marie Pampoen plaatsvond.
Zo was Wiels in de afgelopen jaren gratis actief bij verschillende cursussen die door FDMPB worden verzorgd.

“Hij nam altijd deel met energie en enthousiasme.
Hij spoorde en motiveerde deelnemers.
Wiels was trots op het gebied waar hij woonde en je kunt zelfs stellen dat hij het gekozen heeft om hier zijn laatste momenten mee te maken, door aan te geven dat dit gebied mooi was en dat ervoor moest worden gezorgd.”

FDMPB zet zich al jaren in voor het behoud van het gebied rond de pier van Marie Pampoen tot en met de Rotterdamweg voor het volk van Curaçao.
Nu Wiels er niet meer is en maar vooral nu zijn bloed op de grond van Marie Pampoen heeft gevloeid, gaat de stichting meer dan ooit druk zetten om het plan voor een park in het bewuste gebied door te zetten.
Volgens FDMPB ligt er al jaren een plan in een van de vergeten lades van de regering om een park in Marie Pampoen aan te leggen.
Dit park zou Martin Luther King Park moeten gaan heten.
Maar gezien de omstandigheden moet dit nu volgens de stichting naar Helmin Wiels worden vernoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *