26 C
Willemstad
• zaterdag 17 april 2021 04:08

PBC | 65 procent van Curaçao heeft zich gemeld voor vaccinatie

Persbureau Curacao Bijna 65 procent van de te vaccineren bevolking van Curaçao heeft zich daadwerkelijk gemeld voor een vaccinatieprik tegen het coronavirus. Dat gaat om ruim 68.000 mensen....

ParadiseFM | Vaccin voor 105-jarige

De oudste inwoner van Curaçao heeft ook een coronavaccin gehaald. Het gaat om mevrouw Regina Gabriela Brigitha die onlangs haar 105e verjaardag vierde. Deze week heeft ze zich...

Democracy now! | Friday April 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Verplichte quarantaine bij aankomst in Nederland

Nederland wil vanaf 15 mei een verplichte quarantaine invoeren voor alle reizigers uit hoogrisicogebieden. Ook uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Nu is die quarantaine nog een advies...

DolfijnFM | ‘Winkels begrijpen langzamerhand de maatregelen’

Volgens de Èxtra beginnen winkels en restaurant zich eindelijk aan de coronamaatregelen te houden. Gisteren controleerde de Inspectie twaalf etablissementen. Alleen op Zeelandia en in Santa Maria waren...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaPlasterk benadert providers

Plasterk benadert providers

plaskerk-2013Den Haag – Internetproviders kunnen niet gedwongen worden om Nederlandse websites toegankelijk te maken voor inwoners van Caribisch Nederland. Dat meldt minister Ronald Plasterk (PvdA) van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in reactie op een in december door de Tweede Kamer aangenomen motie van Wassila Hachchi (D66).

Advertentie

Zij riep het kabinet daarin op een oplossing te zoeken waardoor de inwoners van de BES-eilanden dezelfde toegang tot Nederlandse websites krijgen als de inwoners van het Europese deel van Nederland.
Een aantal websites, onder meer de zeer populaire ‘uitzendinggemist. nl’, is niet toegankelijk voor bewoners van Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

,,De huidige IP-adressen op de BES-eilanden wijken nu af van de IP-adressen van het Europese deel van Nederland. Daardoor worden zij als buitenlands beschouwd en dit heeft als gevolg dat de inwoners van de BES-eilanden geen toegang hebben tot sommige Nederlandse mediaprogramma’s op het internet”

, aldus Plasterk in een brief die hij gisteren aan de Kamer stuurde.

Veelal zijn IP-adressen gebonden aan de regio waar ze zijn uitgegeven.
Dit betekent bijvoorbeeld dat een niet-Europees IPadres dat toegang tot een Europees adres probeert te krijgen, wordt geblokkeerd.
Bij een omroep heeft het vaak ook te maken met auteursrechten die tot een regio zijn beperkt.

,,Het zijn de contentproviders die bepalen welke IP-adressen of blokken IP-adressen toegelaten of geblokkeerd worden voor de doorgifte van programma’s. Daarvan is bekend dat omroepen vanwege copyright redenen zaken zoals ‘uitzendinggemist. nl’ niet algemeen ter beschikking kunnen stellen en daarom filteren op IP-adressen.”

De bewindsman doet in zijn brief aan de Kamer de toezegging de contentproviders te wijzen op het feit dat Saba, Statia en Bonaire behoren tot het land Nederland, en dat inwoners van Saba, Statia en Bonaire dezelfde toegang zouden moeten kunnen hebben tot programma’s als inwoners van het Nederlandse vasteland.

,,De providers hebben echter hun eigen verantwoordelijkheid en zullen zelfstandig de voor- en nadelen van het al of niet blokkeren van bepaalde IP-adressen moeten afwegen. De overheid heeft geen wettelijke bevoegdheden deze toegang af te dwingen”

, aldus Plasterk die er, alsof dat het ‘leed’ verzacht, nog op wijst dat de huidige situatie ook al voor 10-10-’10 bestond.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties