27 C
Willemstad
• zaterdag 19 juni 2021 08:48

Laatste reacties

- Advertentie -

PFM | Wat een week: Opnieuw lage kamerbezetting bij grote hotels Curaçao

Eén op de twee hotelkamers op Curaçao staat leeg. Dat was in mei al zo, en juni heeft daarin geen verandering aangebracht. Chata, de belangenvereniging van de hotelsector slaat alarm: code rood. Een van de oorzaken is de groeiende markt van particuliere verhuur. Zoals via Airbnb.

Dick Drayer praat daarover met Hugo Clarinda van de Curacao Tourist Board en Frank Holtslag, general manager van het Floris Suite Hotel.

Bron: ParadiseFM

- Advertentie -
- Advertentie -

Artikel delen

9 reacties

 1. Chata, het incestueuse clupje van hotels, wasserij en andere zakkenvullers.
  Service, schone kamers en schone handdoeken. Begin daar eens mee..Het is werkelijk te oud en te vies om aan te pakken. 100 dollar per dag of meer, voor oude stinkrommel. EN Chata maar jammeren. Doe eens wat minder borrels en zelfbevlekkende feestjes. Kunnen we jullie misschien in het vervolg iets serieuzer nemen.

 2. Het is, in mijn ogen, vrij logisch dat momenteel de hotels een lage bezettingsgraad hebben.
  Het is momenteel zomer in Europa en in de VS plus Canada oftewel het mooie weer is overal te vinden, dus daarvoor hoef je nu niet naar Curacao te komen.
  Wat voor andere redenen zouden we dan kunnen bedenken waarom toeristen in deze periode naar Curacao moeten komen ?

  Natuurlijk is dit de periode van de gezinshereniging oftewel veel familie komt over uit Europa en verblijft natuurlijk ook bij familie. Het is onzinnig te denken dat ze dan in een hotel gaan zitten.

  Maar een zeer belangrijke reden voor de leegstand in de hotels is iets dat ik al jaren geleden heb gesignaleerd. Men wil hier graag mikken op het vier- en vijfsterren segment, het luxe toerisme. Om de een of andere reden wil men niets te maken hebben met budget toeristen, het moeten allemaal beter gesitueerden zijn. Kamerprijzen van ver over de honderd dollar mogen dan wel leuk klinken, maar voor een groot deel van de wereldbevolking zijn die prijzen veel en veel te hoog.
  Wanneer je momenteel, in de zomer, voor 40 tot 50 euro per nacht in een hotel in Spanje, Frankrijk etc kunt zitten dan moet je wel een hele goede reden hebben om hier op Curacao daar een veelvoud van te betalen.

  Curacao zou er goed aan doen om in te gaan zetten op het lagere segment. Ga gewoon budget reizen aanbieden, minder luxe kamers en dan gaan ook de kosten van de hotels omlaag. In Europa zie je nu de opkomst van de no-frills hotels op vakantiebestemmingen. Dan huur je een basic kamer, met alleen een bed en een wastafel, geen televisie, geen internet, geen radio, geen koelkast etc. Het is waanzinnig populair en dat toont aan dat de markt groot is.
  De soort toeristen die hiervoor kiezen zijn niet alleen de toeristen met een laag besteedbaar inkomen, maar ook de toeristen die snappen dat geld gespendeerd aan een kamer niet meer kan worden besteed aan eten, drinken of uitgaan. Het eiland profiteert juist van het uitgaan en zou de no-frills hotels dus moeten omarmen.
  Helaas blijft men zich doodstaren op luxueuze hotels. Zal nog wel wat jaren duren eerdat men dat in gaat zien.

 3. De ‘groeiende’ markt van particulieren was er alijd vooral omdat veel mensen hier familie hebben en bij hen logeren. Airbnb is gewoon gezeur omdat dat aandeel op C juist laag is.
  Airbnb moet je op het moment dat je boekt meteen betalen, en veel mensen willen last minute en goedkoop er even tussenuit.
  Mijnheer ‘ik heb 10 jr op C gewoond’ pure onzin, ik woon hier 20 jr en heb de service in die jaren enrm zien verbeteren.
  Kijk in Amsterdam waar je blij mag zijn geserveerd te worden. Mensen kunnen zu’n onzin uitkramen daar wordt je vervelend en vooral moedeloos van.
  Mensen zoeken het momenteel dichter bij, Spanje, Portugal, Canarische eilanden, wie heeft er trek om zich 2 poten door de KLM te laten uitrukken mt hun belchelijk hoge tarieven.
  We zijn net terug uit Ned. en waren , mind you alleen aan vliegtickets 2100 euro kwijt. Maandje eerder of later ben je pp 3498 kwijt.
  Pff en Clarinda, ach wie neemt die joker nu serieus, die zit er bij de gratie van de Curacaosche belastingbetaler. Het CTB geeft veel geld uit aan allerlei akties vooral in Noord Amerika, maar vergeten dat Amerikanen weinig vakantie hebben bij hun werkgever en er geen vakantiegeld – meestal aan pas komt. Onze zoon woont en werkt in NY en heeft zegge en schrijven 5 dagen vakantie pjr, hij werkt dan toevallig bij een bedrijf die dit ‘wel’ doorbetaald, ander heb je pech.
  En Frank Holslag, ook voor hem geldt hetzelfde, zijn hotel is adults-only dus maw je mikt op 1 doelgroep en ja dan kan dit tegenvallen.

 4. @Anthony: Let’s go Dutch heeft niets met gierig te maken. Het betekent “ieder betaalt zijn eigen rekening”.

  En je opmerking: “daar kunnen we hier niet van eten” raakt kant nog wal. Eten doe je van datgene wat je verdient, niet van wat een ander uitgeeft.

 5. Je moet de rol van de Nederlander niet overschatten. Ze zeggen niet voor niets “Let’s go Dutch” het zijn gewoon gierige, bekrompen lui. Het beetje wat ze uitgeven gaat naar een Nederlandse vliegmaatschappij, hier eten ze boerekool, hachee, enz. bij Nederlandse restaurants, ze verblijven vaak in appartementen van Nederlanders, ze hebben 2 spijkerbroeken en 3 witte t-shirts, liggen de hele dag bij het zwembad te lezen omdat het lekker goedkoop is, enz. enz. Daar kunnen wij hier niet van eten. Zelfs de vrouwen van Campo die hard voor hun geld werken geven meer uit in Willemstad.

 6. Men moet op Curaçao (ik heb er 10 jaar gewoond) eens goed nadenken wat de woorden service en gastvrijheid betekenen.

 7. En toch blijven ze meer van die grote hotels bouwen..
  In sommige landen staan grote hotels te verpauperen. De rijke toerist bestaat niet meer. De toerist (harde werker) moet ook sparen voor zijn vakantie.

 8. het steekt elke keer weer de kop op, hotels die klagen. wetende dat diverse hotels veel belasting vrijstellingen hebben gekregen, om de 10 jaar vrijstellingen krijgen, winsten niet investeren , vind ik dat deze hun mond moeten houden.
  ook de oplossing van heb je geen sedula dan moet je geld betalen voor elke dag die je hier aanwezig bent is totale onzin.
  als je als hotel je hotel niet vol krijgt dan moet je je product beter maken en niet bij de rest van de bevolking de rekening neer leggen.
  Ik ken genoeg nederlanders die een huis hier hebben, die in oktober komen en in mei weer weg gaan. deze dragen gewoon bij met de OZB, spenderen 6 mnd lang hun geld, eten in restaurants, hebben een auto, kopen hun boodschappen en brengen heel veel euro( buitenlandse deviezen) mee.
  stel dat je $2,00 per dag moet betalen en ze zijn er zeg 170 dagen hier dan komt er op de prijs van het vliegen per echtpaar $ 680 bij, wat een reden kan zijn om andere oorden te gaan bezoeken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, June 18, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NOS | Rapper Josylvio weer vrijgelaten uit cel op Curaçao, ‘reispapieren toch in orde’

De Nederlandse rapper Josylvio is na een nacht in de cel op Curaçao weer vrijgelaten. Hij was opgepakt wegens belediging en verstoring van de openbare orde. Bij aankomst...

PBC | MFK wil online goksector belasten om AOV belastingvrij te maken

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De MFK wil een apart OB-tarief introduceren van 9 procent voor de online goksector op Curaçao. Met de 270 miljoen gulden die dat op...

PBC | Politie waarschuwt botenbezitters bij Caracasbaai

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bezitters van Boten en Sea Doo’s veroorzaken volgens de politie regelmatig problemen bij Caracasbaai. Daar parkeren zij hun auto’s en trailers overal waar het...

PBC | Vier mensen positief

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vier mensen zijn gisteren positief getest. Twee besmettingen kwamen van buiten, twee waren lokaal. In totaal werden er 1021 testen afgenomen. Een testratio derhalve...
- Advertentie -