28 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 22:21

ParadiseFM | 50.000 mensen volledig gevaccineerd

Meer dan 50.000 mensen op Curaçao zijn inmiddels volledig gevaccineerd. Zij hebben beide coronavaccinaties ontvangen. Ruim 80.500 mensen hebben hun eerste prik ontvangen. Bijna 83.000 mensen hebben...

Democracy now! | Tuesday, May 18, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Motie Staten vraagt meer versoepelingen, waaronder avondklok naar middernacht

De Curaçaose regering wordt in een motie van het parlement vandaag verzocht de coronamaatregelen verder te versoepelen. En dat op de dag dat premier Rhuggenaath in een...

Nu.cw | 62 Procent inmiddels gevaccineerd, prik nu vanaf 16 jaar

62 Procent van het aantal mensen op Curaçao dat gevaccineerd mag worden heeft inmiddels een eerste prik gehad. Er is dus nog een grote groep, ruim 30...

DolfijnFM | Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet EFO toets hoofdrekenen over doen

WILLEMSTAD – Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet de EFO Hoofdrekentoets overdoen. Afgelopen dinsdag deden ze die toets voor het eerst. Maar door een vergissing van...
- Advertisement -spot_img

NTR | ‘Vierdaagse is leuker dan carnaval’

HomeMediaNTR | 'Vierdaagse is leuker dan carnaval'

Sam Jones

Orlando en Ruth Cecilia hebben genoten van de honderdste editie van de Vierdaagse van Nijmegen en zijn er volgend jaar weer bij - foto: Sam Jones Productions
Orlando en Ruth Cecilia hebben genoten van de honderdste editie van de Vierdaagse van Nijmegen en zijn er volgend jaar weer bij – foto: Sam Jones Productions

NIJMEGEN – Ruim honderd Caribische Nederlanders doen dit jaar mee aan de honderdste editie van de Vierdaagse van Nijmegen. Uit Nederland maar ook speciaal overgekomen van de eilanden.

Zo loopt een delegatie van een tiental douaniërs uit de Cariben dit jaar de 40 en de 50 kilometer lange vierdaagse. Tropische temperaturen maken ze hier mee, maar dat mag de pret niet drukken merkte verslaggever Sam Jones die een stukje mee liep. “Ik vind de Vierdaagse leuker dan carnaval, het is gezelliger”, vindt een van de deelneemsters.

Een reportage door Sam Jones 

Morgen is de laatste dag van de Vierdaagse van Nijmegen. Koning Willem-Alexander is bij die slotdag van het jubilerende evenement aanwezig.

Bron: NTR/CaribischNetwerk

10 reacties

 1. Waarom al die lelijke taal en oordelen over en weer? Het lijkt mij dat iedereen vrij is om mee te doen wanneer hij/zij wil en ook om al of niet een vlag te dragen. Mijn partner (voorheen meerdere keren meegedaan vanuit de Antilliaanse militie) en ik hebben dit keer als burger-deelnemer met trots de Curaçaose vlag gedragen, net zoals de Vietnamees, de Bonariaan, de groep Japanners, de Israëliërs, en nog wat mensen uit andere landen die we onderweg tegenkwamen. Het leidt tot nadere kennismaking en leuke gesprekken onderweg!

 2. Anthony,

  Je bent gewoon een zielig figuur met lange tenen, simple as that. Altijd negatief tegenover alles dat een inspanning vereist.

 3. Abraham Mossel,

  Niet geheel correct dat niemand een vlag bij zich heeft. Alle militaire detachementen lopen standaard met een vlag om het land van herkomst aan te duiden. Dat is dan een klein vlaggetje welke op de bepakking wordt gedragen.

  Andere groepen lopen op de laatste dag ook altijd met iets dat hun land identificeert en dat moet ook kunnen. Het uitlopen van de vierdaagse is best een prestatie. De binnenkomst in Nijmegen heeft dan ook meer iets weg van een carnaval. Iedereen is de finish dan allang voorbij, het defilé is extra, maar is wel zo leuk om te doen.

  En voor we die discussie aangaan, het was dus origineel een militair event, waar burgers aan mee mochten doen. Nu is het grotendeels civiel, maar de militaire detachementen zijn nog steeds in grote getalen aanwezig.

 4. Alle gek heid op een stokkie, maar waarom weer die vlag erbij, je ziet geen een vlag bij de lopers alleen de maffia vlag moet weer op de voorgrond, valt mij mee dat zij nog niet in een Tshirt en met een vlag van de MFK van Gerrit schotte mee lopen, laat de korte teentjes maar komen.

 5. Anthony,

  I.p.v. alleen maar af te geven op iets dat je nog nooit hebt meegemaakt, laat staan hebt uitgelopen, zou het goed zijn je woorden te matigen.
  Ik heb de vierdaagse gelopen en kan je dus, uit ervaring, meedelen dat dit echt stukken gezelliger is dan het commerciele herrie feest dat men carnaval noemt.
  Het is iets dat jij niet zult kunnen begrijpen zolang je niet van je luie reet komt.
  Wellicht dat je dan ook eens de voldoening voelt wanneer je iets hebt volbracht waarvan je ooit dacht dat het je nooit zou lukken. Maar ja, hier houden we ervan om onszelf niet uit te dagen. We houden van zo min mogelijk doen en als we iets moeten doen dan met zo min mogelijk inspanning. We zijn een volk van under achievers !

 6. Ach Sonny, en dat het praten over een troll nu uitgerekend uit jouw toetsenbord moet komen. Over opnaaien gesproken, is het niet Willem?

 7. @anthony
  Ik zou ook niet weten wie Orlando en Ruth Cecilia zijn.

  Wat ik wél weet Anthony, is dat jij een trol bent. Of beter gezegd een freaky Freek! Een zielig figuur die – van achter zijn toetsenbord – de boel probeert op te naaien. Zo’n misselijk laf mannetje dat in zijn broek doet als bekend wordt waar zijn huis woont.

 8. Who the hell is, Orlando en Ruth Cecilia? 4 dagen in de hitte zon als idioten rond lopen. Je moet gestoord zijn om aan zoiets mee te doen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties