PFM | Vandaag en morgen hoger bezoepszaken Hato shooting

Vandaag en morgen hoger bezoepszaken Hato shooting | Foto Jose de Bruin

Vandaag en morgen hoger bezoepszaken Hato shooting | Foto Jose de Bruin

Vandaag en morgen vinden de beroepszaken plaats van de zogenoemde Hato-shooting. Daarbij staan drie daders, Judrin ‘MOB’ Martis, Adrian ‘Poison’ Martha en Raily Bart, opnieuw terecht.

Hun zaak stond oorspronkelijk op 29 en 30 januari gepland, maar werd op verzoek van hun advocaten verplaatst naar 7 en 8 april.

Ook de oud-politieagent Xavier de Windt die betrokken was bij de planning van de dodelijke schietpartij op 15 juli 2014 staat terecht. Hij werd tot acht jaar veroordeeld omdat hij tegen betaling de aankomst van Jais Juliana, bendeleider van Buena Vista City, had verteld aan een lid van de rivaliserende No Limit Soldiers. Die gaf dat door aan de schutters.

Behalve Juliana kwam ook zijn neef Shantley Arnhem om het leven. De twee daadwerkelijke schutters, Martis en Martha, werden op 18 juni vorig jaar tot levenslang veroordeeld. Bart werd veroordeeld tot 20 jaar.

Twee andere mededaders gingen niet in beroep tegen hun straf. Tijdens de schietpartij bij de aankomsthal werden verschillende onschuldige omstanders geraakt.
Bron: ParadieFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *