Amigoe | Melfor met werknemers sociale werkplaats in gesprek

FTS-Tayer Soshal Sta. Martha-1

Fundashon Tayer Soshal Sta. Martha

WILLEMSTAD — Sharlon Melfor, de directeur van Fundashon Tayer Soshal Sta. Martha (FTS), zou vandaag in gesprek gaan met de werknemers van de sociale werkplaats. Dit in het bijzijn van een vertegenwoordiger van overheidsvakbond Abvo. Dat liet Melfor vanochtend aan de Amigoe weten.

“Gisteren was de sociale werkplaats vanwege stroomuitval gesloten. Ik kon gisteren dus niet aan het werk. Vandaag is mijn eerste dag terug bij de sociale werkplaats”,

aldus Melfor. Hij stelde vanochtend bij FTS te zijn aangekomen en de werknemers en cliënten te hebben gegroet. Hij vroeg de werknemers om een gesprek en die stelden dat een vertegenwoordiger van de Abvo hiervoor al onderweg was naar de sociale werkplaats.

“Er is momenteel geen sprake van opstand of agressiviteit. Ik hoop dat de situatie gaat normaliseren”,

aldus Melfor. Hij stelt dat hij het plan met actiepunten, voor de minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw) Ruthmilda Larmonie- Cecilia (PS), het bestuur en de directie van de sociale werkplaats, nog niet officieel aan de partijen heeft overhandigd.

“Het is ook mogelijk dat wij met de hulp van een intermediair het plan kunnen kanaliseren”,

aldus Melfor. De sociale werkplaats kende de afgelopen weken onrust, omdat de directeur – na het niet komen opdagen bij een bestuursvergadering – door het bestuur werd geschorst. Hij spande een kort geding aan. Ter zitting meldde het bestuur ook ontevreden te zijn over het functioneren van de directeur en zijn ‘wanbeleid’.

Afgelopen vrijdag werd Melfor in het gelijk gesteld, hij moest door het bestuur van FTS weer aan het werk gelaten worden. Werknemers van FTS gaven echter ook aan ontevreden te zijn over het functioneren van Melfor. Zij hebben afgelopen maandag samen met participanten van de sociale werkplaats actie gevoerd.

Maar de vraag rijst hierbij ook of werknemers geïntimideerd worden om in opstand te komen en of cliënten tegen de directeur opgehitst worden. Het bestuur ontkent hierachter te zitten.

Politiek

De situatie trekt de aandacht van steeds meer personen in de politieke wereld op Curaçao. Zo heeft Omayra Leeflang melding gemaakt van intimidatie van de werknemers en heeft de Vaste Statencommissie voor Soaw, bestaande uit Eugene Cleopa (Pais), Zita Jesus-Leito (PAR), en Humprey Davelaar (PNP), om een werkbezoek bij FTS verzocht.

Ook Alex Rosaria, leider van de politieke partij Pais, gaf gisteren in een persbericht aan het ‘walgelijk te vinden om mensen met een beperking (in dit geval de cliënten van FTS) voor politieke achtervolging te misbruiken’. Hij stelt dat de directeur voor de tweede keer een kort geding tegen het bestuur van FTS heeft gewonnen, en weer aan het werk moet.

“Is men het niet eens met het vonnis dan kan men altijd in hoger beroep gaan. Maar om cliënten te misbruiken is gewoon walgelijk en onmenselijk”,

aldus Rosaria. Hij lijkt het hiermee tegen het bestuur van de sociale werkplaats te hebben. De politiek leider sluit zijn bericht af met de stelling niet te hopen dat er meer actie ondernomen moet worden in deze situatie, zoals het aanvragen van een Statenvergadering.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *