28 C
Willemstad
• woensdag 28 september 2022

Democracy now! | Tuesday, September 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Gouverneur Holiday ontvangt hoge Koninklijke onderscheiding

Gouverneur van Sint Maarten Eugene Holiday is benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. Holiday nam de onderscheiding in ontvangst tijdens een afscheidsreceptie in de Grote...
- Advertentie -

Nu.cw | Handelsgrens tussen Venezuela en Colombia weer open

De grens tussen Venezuela en Colombia is weer geopend voor handel. Dat meldt de NOS. Voor het eerst in zeven jaar mag er weer vrachtverkeer rijden tussen...

PBC | Vuurwapen gevonden in cel SDKK-gevangenis

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bewakers van de SDKK-gevangenis hebben vanochtend tijdens een doorzoeking van cellen in blok 7 een vuurwapen gevonden. Het gaat om een doorgeladen wapen, waar dus...

PBC | KLM toestel uit Suriname maakt noodlanding op Azoren vanwege medische noodgeval

Persbureau Curacao AZOREN – Een toestel van de KLM, dat afgelopen nacht op weg was van Suriname naar Schiphol, heeft vanochtend rond half acht een medische noodlanding gemaakt...

ParadiseFM | Twee politieagenten gearresteerd

Twee politieagenten zijn vanmorgen aangehouden. In opdracht van het OM werden er verschillende huiszoekingen verricht. De agenten worden verdacht van het sjoemelen met vergunningen. Een van de verdachten...

PFM | Vakbonden Curaçao roepen op tot grote manifestatie

Persconferentie vakbonden | Extra

WILLEMSTAD – Op Curaçao hebben dinsdagavond een grote coalitie van vakbonden alle werknemers op het eiland opgeroepen tot een grote vreedzame demonstratie woensdagochtend midden in Punda. Daarmee willen de vakbonden druk zetten op de regering om akkoord te gaan met drie door hen aangebrachte punten.

Zo willen de vakbonden dat er op korte termijn een verhoging van het minimumloon komt en dat een geplande verhoging van 13,5 procent op de verplichte auoverzekering (WA) wordt terug gedraaid. Ook eist men een stop op de ontslagprocedure voor 280 werknemers bij telecommunicatiebedrijf UTS.

De regering-Rhuggenaath heeft de vakbonden uitgenodigd voor nader overleg. Maar de vakbonden willen niet meer praten tot aan alle drie de punten tegemoet is gekomen.

Bij de staking zijn vijftien vakbonden betrokken. Opvallend is wel dat de grote vakbonden voor ambtenaren en docenten niet aan de actie meedoen.

Ruim twee jaar geleden zaten bij een algehele staking, naar aanleiding van een arbeidsconflict, veel wijken een dag zonder stroom en waren veel winkels en scholen dicht. Die staking kwam ten einde toen werkgevers en de Kamer van Koophandel zich garant stelden voor een bedrag van ongeveer 1.8 miljoen Naf.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. Geen zelf respecterende “newsfeed” biedt de mogelijkheid meer om schimprede te posten. Ga lekker twitteren en laat je eigen publiek jouw volgen.
  Het laatste geldt voor onderstaande 6 terugkerende niets bijdragers.

 2. whoehaaaaa wat een idioten–ze denken echt nog dat ze wat te betekenen hebben–ben benieuwd hoeveel ze achter de schermen betaald worden–want het gaat helemaal niet over de bevolking–alleen over hun zakken vullen.

  Pero pueblo no ta kai den nan trampa mas

  @Miep; Zou u zo vriendelijk willen zijn om uw streepjes (–) te zetten als ( . ) of ( , )

  Met vriendelijke groet,
  KKC commentpolis

 3. @Joep, Als je gisteren de persbijeenkomst van Cova hoorde dan was het duidelijk dat het een politiek verhaal is. drie maal raden van welke kant?

 4. Ik las net op facebook dat het besluit om de WA premies te verhogen al is genomen door het kabinet Whiteman !
  Toen hoorden we de vakbonden niet en dan vraag ik me toch af: ‘waarom niet ?’
  Ook de gebeurtenissen met UTS spelen al heel lang. Het hele eiland weet dat het slecht gaat met dat bedrijf, veelal door mismanagement en daarnaast door het voortschrijden van de techniek. Misschien moet Cova zijn achterban maar eens vertellen dat ze allemaal Chippie moeten gaan gebruiken en niet meer moeten Whatsapp’en. Heel benieuwd hoe ze dan reageren.

  En vwb het minimum loon ? Ik vrees dat veel van de leden van de vakbond gewoon meer dan het minimum loon verdienen, dus waar maken zij zich uberhaupt druk over ?
  Bovendien is al veelvuldig door allerlei instanties opgemerkt dat het minimumloon alleen omhoog kan wanneer de arbeidsproduktiviteit ook omhoog gaat. Zou dat gebeuren dan zouden velen op straat komen te staan, bedrijven hebben hen dan niet meer nodig, het werk wordt immers gedaan door het personeel dat wel wil werken.

  Kortom, de acties van de vakbonden zijn niet alleen onzinnig, ze zijn compleet ondoordacht en ongefundeerd. Het gaat er alleen om dat Cova wil laten zien dat hij kan bullyen, waarschijnlijk in opdracht van een politieke partij, die uit is op destabilisatie van het eiland. Zou me niets verbazen wanneer de MFK er weer eens achterzit.

 5. Om 9 uur waren er 75 man aanwezig, en Cova de boskabouter was niet te spreken over de opkomst bij tv 13. hij ging met gebogen losers hoofd richting Forti, waar ooit Gerrit de Raaf zich had verschanst om in zijn eentje de boel te bezeten zo genaamde honger staking!, omdat er in zijn domme ogen en met het verstand van een mavo 3 MP een staats greep was gepleegd, na 6 uur gaf hij het al op, na alle bewijzen die tegen hem konden worden gebruikt bij een eventueele vervolging te hebben vernietigt. Cova is Gerrit en niet anders, alles wat Cova doet, doet hij in opdracht van Gerrit de (roofvogel) Raaf, MFK/KFO/KnDT.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -