PFM | Statenmeerderheid opteert mogelijk voor interim-kabinet

Voorkeur naar achterschuiven verkiezingen | Extra

De nieuwe meerderheid in de Staten zit niet te wachten op de afgekondigde verkiezingen. Dat heeft Norberto Ribeiro (foto) van Korsou di nos Tur gezegd, meldt de Amigoe.

De partijen en onafhankelijk Statenlid Eduard Braam hebben de afgelopen twee dagen met elkaar overleg gevoerd over de mogelijkheid van een interimkabinet. Dan zou de voorkeur uitgaan naar het naar achteren schuiven van de verkiezingen, die nu op 28 april gepland zijn. Volgens Ribeiro is zeker zijn partij niet bang voor de aanstaande verkiezingen, maar zit de bevolking daar niet om te springen.

Die verkiezingen zijn bij Landsbesluit door gouverneur Lucille George-Wout bekrachtigd. De oude coalitie heeft daartoe besloten om de kiezer de gelegenheid te geven om een oordeel uit te spreken over de ontstane situatie. Uitstel van de verkiezingen is alleen mogelijk, wanneer daar dringende redenen voor zijn.

Zoals vorig jaar op Sint Maarten gebeurde in verband met de hervorming van het kiesstelsel.

Bron ParadiseFM

10 Reacties op “PFM | Statenmeerderheid opteert mogelijk voor interim-kabinet

 1. Idd aan dat afgeleefde hoofd te zien, zeker -:)

 2. NB
  De datum is vastgelegd door de Gouverneur in het landsbesluit en kan niet meer gewijzigd worden. Dat is nu democratie. En daarvan hebben die clowns nooit gehoord. Ze kennen alleen whiskey bier en zakkenvullen op kosten van de belastingbetaler.

 3. Daar word je doezelig van, voor hem wellicht overbodig.

 4. Ze kunnen wel willen maar helaas voor hun werkt het niet zo.

 5. De bevolking maakt het zelf wel uit, via stemmen.

 6. Abraham Mossel

  Rebeirio denkt zeker dat hij in een speeltuin zit, waar je van de een na de andere atractie kan springen.

 7. Abraham Mossel

  IK heb vandaag al voorstellen gelezen in de nep kranten dat er een kans moet zijn om over een Reforma te spreken. Nou als die cabouter aan de macht komt dan wordt REFORMA gewoon door je strot heen gedauwd , slikken en stikken zal het volk, Gerrit voor Ever voor dagen,maanden en jaren.

 8. Ik voorzie een klein amnestie wetje in de maak. Zo’n wetje waar dan heel toevallig Schotte, Constancia,Thodé en nog wat gespuis, van gaan profiteren zodat ze alsnog langs Start mogen, een paar miljoen ontvangen en niet naar de gevangenis hoeven.

  En dat Braam opeens een meeloper is geworden ? Van PAR naar MFK ? En dat met een stalen gezicht ? Hij voelt de bui al hangen. Geen jaar in het parlement gezeten, geen recht op wachtgeld, moet hij weer aan het werk. Want na de verkiezingen zien we hem in ieder geval niet meer terug.

 9. PS, Braam en Mozes zien de bui al hangen.. Dan is het gewoon weer zoeken naar een baan! EN hou op met spreken in de naam van de bevolking!

 10. Dit was te verwachten natuurlijk, een poging om het uit/afstellen van de verkiezingen voor elkaar te krijgen, eens kijken hoe ver men dit gaat doordrammen en hoeveel onzin men hier rondom gaat verkondigen. Het is allemaal zo voorspelbaar hier, behalve dan een normale regering waar de gewone burger en het land wat aan heeft, die voorspelling en uitkomst daarvan is allang niet meer aan de orde geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *