PFM | Hoger beroepszaak Schotte en Van der Dijs vermoedelijk nog voor de verkiezingen

Schotte en Cicely van der Dijs werden bijna een jaar geleden veroordeeld voor valsheid in geschrifte en witwassen. Schotte werd daarnaast nog veroordeeld wegens ambtelijke omkoping en het valselijk melden verlies diplomatieke paspoort

Voormalig premier Gerrit Schotte moet waarschijnlijk nog voor de geplande verkiezingen voor de drie rechters verschijnen, die de hoger beroepszaak Babel behandelen. Dat meldt de Amigoe.

De verdediging, bestaande uit Marije Vaders en het echtpaar Knoops, kreeg nog tot 26 februari de tijd om hun onderzoek af te ronden. Het Openbaar Ministerie krijgt een maand om op de resultaten te reageren. De voorbereiding van het Hof neemt doorgaans nog drie weken in beslag, waardoor de zaak inhoudelijk nog vlak voor de verkiezingen kan worden gehouden.

Schotte en zijn partner Cicely van der Dijs werden bijna een jaar geleden veroordeeld voor valsheid in geschrifte en witwassen. Schotte werd daarnaast nog veroordeeld wegens ambtelijke omkoping en het valselijk melden van het verlies van zijn diplomatieke paspoort. Hij kreeg drie jaar celstraf opgelegd en verlies van zijn passieve kiesrecht voor een periode van vijf jaar, Van der Dijs kreeg 18 maanden, waarvan 9 voorwaardelijk.

Bron ParadiseFM

10 Reacties op “PFM | Hoger beroepszaak Schotte en Van der Dijs vermoedelijk nog voor de verkiezingen

 1. Gaat ook gebeuren we moeten wel vertrouwen in onze rechtstaat hebben,kom op nou zeg. Hij gaat gewoon hangen mark my words. Niet te negatief.

 2. ja het is godsgeklaagd, dat dit soort mensen gewoon kinderen kunnen maken en verpesten voor de maatshappij/
  zielig voor die kinderen, want ze zijn niet schuldig aan de wandaden en criminele activiteiten van de ouders.

 3. Hij word voor 100% veroordeeld. 1) Valse aangifte 2) Diplomatieke paspoort cadeau geven. Dit gebeurt in Venezuela kijk naar de zaal van “los sobrinos de Cilia Floris. Waar een hele combo drugs invoeren met diplomatieke paspoorten in U.S.A en Spanje. Schote en zijn combe willen dezelfde spelletjes spelen als die Chavistas. Het aan wij als burgers die bepalen die dit moet voorkomen.

 4. Abraham Mossel

  @ Brian S, inderdaad is het beter voor de veiligheid van Gerrit de Raaf dat zij hem direct na de veroordeling, zijn straf laat uit zitten en zijn castie beroep in gevangenschap laat gebeuren, daar je er gif op in kan nemen dat er figuren zijn die het niet meer toloreren dat dit stuk verdriet er zich elkekeer weer onderuit lult cq kruipt met k.t verhalen, ik neem aan dat het OM zig niet kan permeteren het een of ander op zijn kerfstok wil hebben gescheven, het zou ook kunnen dat zij hem 24 uur lang met 30 man laten bewaken, maar ook dat zal niet helpen aangezien je op curacrim al voor een (1) florijn wordt verraden waar je zit, noem het maar lekken, daar staan ze op curacrim bekent om.

 5. ze zullen wel weer een manier vinden om uitstel te krijgen.
  deze rechters van hier zijn watjes en angsthazen…

 6. De rechters weten ook dat vrijspraak van de meest criminele en meest laag opgeleide ministerpresident in ons koninkrijk het failliet van de rechtsstaat is.

  Helaas begrijpen de mondi monkeys, de MFK stemmers dus, daar helemaal niets van en zetten 28 april weer gewoon braaf een kruisje achter de naam van deze vuile rat.

  Zijn veroordeling moet eindelijk ook leiden tot uitroeien van zijn laffe meelopers, de hypocriete profiteurs Stella van Rijn, Ramsay Soemanta en Michel Romer.

 7. Renée van Aller

  Heeft iemand ooit rekening gehouden met het na-ijlend effect van de remmende voorsprong? Stel voor dat dat beiden worden vrijgesproken? Of is hier sprake van de wet van de stimulerende achterstand? Mensen die ietsje achterliggen op hun concurrenten, presteren beter, zegt marketingonderzoeker Jonah Berger (Wharton). Maar pas op: Het gaat alleen op als die achterstand klein is. Stop dus met uw politici te vergelijken met beteren, want dat werkt juist demotiverend. Wij hopen op een luidkeelse en langdurige veroordeling. Wel objectief en volgens de wettelijke regels. Die veroordeling is eerlijk verdiend, blijkt uit de feiten. De criminele invloeden moeten worden geëlimineerd in het Koninkrijk. Anders is er alleen onderwereld en geen bovenwereld meer. Laat staan een opbeurend hiernamaals. Renée van Aller&John de Vries.

 8. Ze hebben 2 kleine kinderen.. waaronder een baby. Die hebben er toch geen schuld aan?

 9. Nederland zal er wel weer de schuld van krijgen, het is allemaal om Gerrit niet de verkiezingen te laten winnen natuurlijk, er volkomen aan voorbijgaand dat we het hier domweg over een charlatan en crimineel hebben. Maar ja, dom Curacao houdt wel van criminelen, dat blijkt wel als je bekijkt wat er nu allemaal in de Staten zit. Het is hier een soap, de beste novella ever.

 10. En meteen de bak in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *