PFM | Richardson voor spoedoverleg naar Den Haag

Conflict met NL korpschef Bouman

Conflict met NL korpschef Bouman

Minister van Justitie op Sint Maarten Dennis Richardson is zaterdag in Nederland voor spoedoverleg met minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie. Aanleiding is het optreden van Gerard Bouman, de chef van de Nationale Politie. Die zou op het eiland duidelijk hebben gemaakt dat hij niet meer samen wil werken met corrupte bestuurders daar. 

Dat meldt de NOS vandaag. Sint Maarten weigerde eerder mee te werken aan de oprichting van een aparte criminele inlichtingendienst, die buiten de lokale politie om kan werken.

Nederland wil dat er zo’n dienst komt, om bij de aanpak van de gokmaffia niet afhankelijk te zijn van het korps op Sint Maarten.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “PFM | Richardson voor spoedoverleg naar Den Haag

  1. Logisch toch? Je gaat als agent toch ook niet met de dief overleggen, hoe je hem aan gaat pakken of vervolgen voor die diefstal ?? Lijkt me simpel 🙂

  2. Is Richardson niet de man die jarenlang zijn inkomstenbelasting niet betaalde ? ( Is dat niet een poging om de bevolking te bestelen, dus een criminele daad ?). Daarom werd hij in eerste instantie afgeserveerd als kandidaat-minister. Pas na ijlingse betaling van zijn belastingschulden kon hij alsnog minister worden. Logisch dat hij tegen de komst van Nederlandse rechercheurs is. Wat komt er dan allemaal aan vuiligheid boven water wat deze minister misschien al weet? Ook bij hem persoonlijk ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *