PFM | Rechter: kippenfarm heeft al jaren geen geldige hindervergunning

kippenfarm

Kippenboerderij J&M Egg Farm Moderno heeft geen vergunning meer

Het Gerecht in Eerste Aanleg heeft vastgesteld dat de kippenboerderij J&M Egg Farm Moderno al jaren zonder geldigde hindervergunning werkt. Dat meldt het Antilliaans Dagblad. Het gerecht behandelde een geschil tussen de kippenboerderij en de minister van Gezondheid, Natuur en Milieu.

Omwonenden in de buurt Sunset Heights klagen al jaren over stank en overlast van vliegen. De farm heeft in 2014 weliswaar opnieuw een hindervergunning aangevraagd bij het ministerie, maar de gegevens bleken onvolledig te zijn. Die aanvraag werd in april daarom niet-ontvankelijk verklaard.

Ook heeft de farm nagelaten een grote hoeveelheid kippenmest te verwijderen. De minister heeft de boerderij daarom een dwangsom per dag opgelegd zolang niet aan de voorschriften is voldaan. De directeur van de farm vocht dat aan, maar kreeg afgelopen donderdag nul op rekest van de rechter.

Bron: ParadiseFM

6 Reacties op “PFM | Rechter: kippenfarm heeft al jaren geen geldige hindervergunning

 1. Egg farm moderno? Zijn dat soms scharrelkippen? Het woord ”moderno” kan hier weggelaten worden ook i.v.m. stank overlast. Niks moderns aan dus.

 2. Beste Marlon, kippenpoep wordt niet als mest gebruikt omdat het vol met salmonella zit. Koop dus nooit eieren waar poep op zit. Van kippenmest wordt ook geen compost gemaakt, compost maakt men door tuin en keuken afval te laten composteren, het woord zegt het al.
  Koeienmest en geitenmest zijn prima te gebruiken, naast compost.
  Ik neem aan dat struisvogels hun eigen poep produceren, wat moeten ze met kippenpoep?
  Het allerbeste plantenmest is urine. Urine paar weken laten gisten en dan verdunt met water aan de platen geven.

 3. Ook heeft de farm nagelaten een grote hoeveelheid kippenmest te verwijderen.

  Kan deze hoeveelheid mest niet als kompost of in de landbouw worden gebruikt ? Waarom verkopen zij deze niet door aan de struisvgelfarm, conoco’s etc etc. ?

 4. Hmm waarom doet de rechter dat dan ook niet tegen de Isla? die mag jaarlijks tientallen mensen doden..

  BTW straks geen eieren meer?

 5. Tres Pasitos

  EN? Vervolgens zal er nooit wat gaan gebeuren = Curacao.

 6. Abraham Mossel

  Wie werkt en bouwd er op Curacrim dan eigenlijk wel met een geldige verguning!. Het begint hier steeds meer op een buitelands maffia eiland te lijken sind 10-10-10. En wie mij tegen spreekt is doof en blind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *