PFM | Plaza wordt geveild

Afgelopen dinsdag heeft Aqualectra de stroom- en waterleiding van het hotel afgesloten en sindsdien staat het hotel leeg | Extra

Het Plaza Hotel Curaçao & Casino wordt executoriaal geveild. Dit schrijft het Antilliaans Dagblad.

Hypotheekverstrekker Girobank heeft notaris Igor Naaldijk opdracht gegeven de veiling van het ooit vooraanstaande hotel in Punda voor te bereiden en uit te voeren. Eerder werden er nog gesprekken gevoerd met potentiële kopers maar deze haakten vervolgens steeds weer af vanwege de miljoenenschuld die het hotel open heeft staan bij crediteuren.

Hierbij moet onder andere gedacht worden aan de Sociale Verzekeringsbank (SVB), Aqualectra en de Girobank. Het management van het Plaza hotel is de afgelopen maanden diverse keren gemaand de openstaande schuld te voldoen maar geeft hier geen gehoor aan. Afgelopen dinsdag ging Aqualectra al over tot het sluiten van de stroom- en waterleiding van het hotel.

Een onbekend aantal gasten van het hotel kreeg dinsdagochtend te horen dat zij hun koffers moesten pakken om naar een ander hotel te worden gebracht. Dit gebeurde in overleg met de Curaçao Tourist Board (CTB). Interim-directeur Hugo Clarinda wil niet zeggen om hoeveel gasten het gaat en wat hen is aangeboden ter vergoeding van het ongemak. De Girobank heeft dinsdag bewaking geregeld, om te voorkomen dat onbevoegden het hotel binnen gaan.

Bron: ParadiseFM

10 Reacties op “PFM | Plaza wordt geveild

 1. Abraham Mossel

  ps: trouwens ik heb dit in Oostduitsland z’n zelfde project gehad . de van der Valkjes weten het wel??.

 2. Abraham Mossel

  Ik heb wel een plan, weinig kosten, een prachtig idee zelfs. wacht nog effe twee weken, als Gerrit de Raaf zeker 2 jaar het hok in gaat en 5 jaar niet mag deelnemen verkiezingen ( is eigenlijk 10 jaar) dan vertel ik wat mijn plan is, ik krijg zeker alleen al vanuit curcrim alle gelden voor elkaar, het word geen hotel meer ook geen toeristen bestemming nee helemaal voor die YDC!!!

 3. dikke deur

  Van der Valk kreeg het hotel als nieuw in handen na een totale renovatie die meer gekost had dan zij voor het gebouw met inhoud betaalden. Ik denk dat vdV iets anders wist: uitwonen die hap en dan afstoten.

 4. Vergane glorie………………slopen en wat moois neerzetten,locatie is perfect,maar ja investeerders zijn ook terughoudend met al de problemen die er zijn.(criminaliteit)

 5. gaat niet lukken; is te ver achteruit gegaan. de enorme kosten daarmee gepaard maakt dit hotel nooit meer rendabel. Dat wist van der valk ook al.

 6. doe je best…

 7. ericlapas

  Natuurlijk heb je altijd mensen waarbij het glas altijd half leeg is. Met de boogjes erbij en een bruisende Punda kan dit hotel best rendabel worden.

 8. ik zou zeggen slopen en er iets prachtigs voor terug zetten.
  of een kapitaal investeren in de renovatie…
  want deze oude meuk is niet meer geschikt voor toeristen..

 9. ik snap dit soort dingen ook niet..
  sommige mensen kunnen miljoenen schuld opbouwen, als je maar de goede connecties hebt.
  het pluk ze team moet ook deze grote maffia groep aan gaan pakken.
  de zogenaamde witteboorden criminelen schijnen overal mee weg te komen.

 10. Ik heb begrip voor de actie van Aqualectra, maar sluit dan ook alle wanbetalers af.

  Jamaloodin kon een schuld van naar verluid miljoenen opbouwen en werd ongemoeid gelaten, net als de cocainewijken Seru Fortuna en Seru Papaya.

  All animals are equal, but some animals are more equal than others.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *