PFM | OM: ‘Schotte direct na hoger beroep opsluiten’

Het OM spreekt van een ‘geschokte rechtsorde’ en noemt het ‘ongelofelijk’ dat Schotte ‘met dit feitencomplex nog actief kan zijn’ | Yves Cooper

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag opnieuw drie jaar gevangenisstraf geëist tegen oud-minister-president Gerrit Schotte. Dit gebeurde tijdens de behandeling van het hoger beroep in de zaak-Babel.

Volgens het OM heeft Schotte geld gekregen van de Italiaanse casinobaas Francesco Corallo om zijn verkiezingscampagne te financieren. Het OM beschuldigt hem nogmaals van ambtelijke corruptie en valsheid in geschrifte.

In eerste aanleg werd Schotte veroordeeld tot drie jaar cel en vijf jaar ontzegging van het passieve kiesrecht. Dit was conform de eis van het OM. Het Openbaar Ministerie vraagt het Hof nu om Schotte na afloop van het hoger beroep direct op te sluiten.

Het OM spreekt van een ‘geschokte rechtsorde’ en noemt het ‘ongelofelijk’ dat Schotte ‘met dit feitencomplex nog actief kan zijn’. Schotte, minister-president tussen 2010 en 2012, zit sinds die tijd in het parlement.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “PFM | OM: ‘Schotte direct na hoger beroep opsluiten’

  1. Schande dat de smeerlappen op de foto, ‘Chi Chi’ Cicily en gekke Gerrit, drie kinderen op de wereld hebben mogen zetten. Wat moet er van hen worden met dit crimineel tuig als ouders?

    Chi Chi en Gerrit hadden al lang gesteriliseerd en gecastreerd moeten worden.

    We zouden eens uit moeten rekenen wat de neukpartij van vader Schotte, alias Hete Hendrik, die de mafioos Gerrit tot gevolg had ons eiland gekost heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *