PFM | Mismanagement Curaçaohuis erger dan gedacht

Soab schetst onthutsend beeld van Curaçaohuis als vrijstaat

Soab schetst een beeld van het Curaçaohuis als een vrijstaat

Marvelyne Wiels: ‘Het ligt aan het personeel’

Uit het meest recente onderzoek van de Stichting Overheidsaccountantsbureau in opdracht van premier Ben Whiteman blijkt dat het mismanagement bij het Curaçaohuis veel erger is dan tot nu toe werd aangenomen.

Dat laten bronnen weten aan het Antilliaans Dagblad. De premier zou het rapport al een aantal maanden in zijn bezit hebben volgens de krant, maar heeft de resultaten nog niet naar buiten gebracht. Volgens de onderzoekers van het Soab-rapport brengt het mismanagement van gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels grote financiële risico’s met zich mee voor Curaçao.

Ook kan het volgens het onderzoek schadelijk zijn voor de reputatie van het land.

Verder wordt geconcludeerd dat door de reorganisatie van Wiels in het Curaçaohuis veel deskundigheid verloren is gegaan. Volgens Soab levert een externe controle geen volledig beeld op van de financiële situatie: de financiële administratie is niet op orde en er ontbreken bedragen.

Bron: ParadiseFM

Dossier Marvelyne Wiels

2 Reacties op “PFM | Mismanagement Curaçaohuis erger dan gedacht

  1. OM functioneerd niet.

  2. Abraham Mossel

    Moet toch niet zo moeilijk voor het OM zijn om hier door heen te prikken bij een onderzoek naar oplichting,verduistering, witwassen en deelnamen aan een georganiseerde misdaad club genoemd parlement, een eis van een jaar of 8 lijkt mij wel tot zijn recht komen voor deze wannabanebolliebaken, en bij alle verantwoordelijke personen het afpakteam langs sturen en direct loonbeslag leggen.Zijn er misschien een paar losers die nu ook mee willen doen aan de verkiezingen op het idee gekomen om het maar niet te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *