PFM | Laatste betrokkene bij dood pastoor Montoya uitgezet

Beslissing Navarro overruled door rechter | Foto Extta

Beslissing Minister van Justitie Navarro overruled door het Hof | Foto Extta

De tweede en laatste man die gevangen zat wegens de dood van pastoor Alejandro Montoya eind 2006 in de pastorie van de kerk van Bonam is inmiddels uitgezet.

Na de dood van de pastoor, die het gevolg was van uit de hand gelopen wurgseks, werden twee Colombianen gearresteerd. Dario Calle Ibañez kreeg bij de rechtzaak in 2008 de zwaarste straf: 14 jaar en 7 maanden. Begin deze maand kwam hij in aanmerking voor vervroegde invrijheidsstelling.

Maar minister van Justitie Nelson Navarro wees het verzoek op 7 juni af, omdat de man verschillende malen betrokken zou zijn geweest bij vechtpartijen in de gevangenis. Twee weken later tekende Ibañez bezwaar aan. Op 21 juli vernietigde het hof de beslissing van de minister en eiste onmiddellijke invrijheidsstelling.

De rechter hield er rekening mee dat Ibañez in de gevangenis getreiterd werd en het geweld niet zelf had gezocht. Omdat de man illegaal op het eiland verbleef, heeft de procureur-generaal hem laten overbrengen naar de Vreemdelingenbarak en is hij gisteren uitgezet. De andere betrokkene was al lang op vrije voeten.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “PFM | Laatste betrokkene bij dood pastoor Montoya uitgezet

  1. waarom specifiek Mariano, die noem je stante pede.
    Wat d8 je van Schotte en de rest? Maar je hebt gelijk, je moet ergens beginnen.

  2. Heb vandaag na lange tijd weer naar het nieuws op Radio Direct geluisterd, Jasmin Pinedo durfde het woord “wurg sex” niet in de mond te nemen.
    Het blijkt weer dat de radio stations alles bij elkaar liegen en proberen wat krom is recht te praten.

  3. Dus er is nu plaats voor Brian Mariano?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *