PBC | Kansspelautoriteit Nederland in actie tegen gokbedrijven Curaçao

Exploitanten van online-gokspelletjes hebben boetes gekregen.

Exploitanten van online-gokspelletjes hebben boetes gekregen.

DEN HAAG – De kansspelautoriteit treedt op tegen partijen uit Curaçao die online illegaal kansspelen aanbieden, gericht op Nederland. Exploitanten van online-gokspelletjes hebben boetes gekregen.
Dit blijkt uit antwoorden van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties op schriftelijke vragen van SP-Kamerlid Ronald van Raak.

Stef Blok, die tijdelijk invalt voor de herstellende Ronald Plasterk zegt dat de Nederlandse kansspelautoriteit verscheidene meldingen heeft ontvangen over Curaçaose gokactiviteiten op Nederlandse bodem via internet. Deze zijn beperkt van omvang en hebben geleid tot ‘interventies’, waarna een einde is gekomen aan de onwettige praktijken, zo meldt Blok.

Curaçao is gevraagd aandacht te geven aan de zaak. Verder dan dat wil Nederland niet gaan, omdat dit een interne aangelegenheid betreft. Aanpak van mogelijke misstanden op Curaçao is volgens Blok een aangelegenheid van de Curaçaose regering en het Openbaar Ministerie in Willemstad. De Nederlandse kansspelautoriteit heeft geen bevoegdheden om buiten het Nederlandse grondgebied op te treden.

Minister van Veiligheid en Justitie, Ard van der Steur heeft het onderwerp vorige maand wel ter sprake gebracht tijdens een ontmoeting met de ambtgenoot Nelson Navarro van Curaçao.

Bron: Persbureau Curacao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *